
Mustafakemalpaşa 79 No’lu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi (HOTKOP) şoförlerine eğitim verildi.
Bursa’nın en genç toplu taşıma filosuna sahip ulaşım kooperatifleri arasında üst sıralarda bulunan ve yıllık yolcu taşıma kapasitesi 4,5 milyonu geçen HOTKOP, Bursa Büyükşehir Belediyesi BURULAŞ Eğitim Programı kapsamına alındı. Eğitim semineri, sefer saatlerine uyumlu olarak, sabah ve öğleden sonra iki ayrı katılımcı grup ve oturumla yapıldı.
BİLİNÇLİ ARAÇ KULLANIMI VE SAĞLIKLI DİYALOG YÖNTEMLERİ ANLATILDI
HOTKOP bünyesindeki tüm otobüs şoförleri, uzman eğitmen kadrosu tarafından ayrıcalıklı ve dezavantajlı yolculara davranış, stres yönetimi ve öfke kontrolü, müşteri odaklı hizmet, temel ilk yardım, iş sağlığı ve güvenliği, çevre koruma ve güvenli sürüş teknikleri gibi konularda bilgilendirildi.
GENEL MÜDÜRDE KATILDI
BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli de eğitimin bir bölümüne katılarak HOTKOP şoförlerine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in selam ve mesajını iletti.
Beşli, şoförlerin yalnızca yolcu taşımakla kalmadığını, Mustafakemalpaşa’lıların günlük hayatlarının huzurlu ve mutlu geçirmelerine ne kadar vesile olabileceklerini, bunun için nelere dikkat etmeleri gerektiğini hatırlattı.
Eğitimde, sürücülerin hem bilinçli araç kullanmaları hem de vatandaşlarla daha sağlıklı diyalog kurmaları hedeflendi.