uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
43,1725
EURO
50,3284
ALTIN
6.427,48
BIST
12.416,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
12°C
Cuma Hafif Yağmurlu
10°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
6°C
Pazar Yağmurlu
5°C

TÜYLER ÜRPERTEN SERGİ

TÜYLER ÜRPERTEN SERGİ



Kervan Mobilya
31.12.2021 09:00 | Son Güncellenme: 30.12.2021 20:17
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ tarafından Mustafakemalpaşa’da yaptırılan içme suyu altyapı hatlarının yenileme çalışmaları hızla devam ederken, Mustafakemalpaşa Belediyesi de yer altından çıkarılan 50 yıllık paslanmış içme suyu hattı borularını Adnan Menderes Meydanı’nda sergilemeye başladı.

326 kilometrelik içme suyu projesinde fiziki gerçekleşme oranının yüzde 52 seviyelerine ulaştığı yatırım hakkında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Kanar; “Bazen toza toprağa, bazen çamura batsak da evlatlarımıza tertemiz bir içme suyu mirası bırakmak için çalışmalarımıza sabırla devam edeceğiz” mesajı verdi.

Mustafakemalpaşa’da 10 bin tonluk su deposuna gelen mevcutta bir kısmı asbest bir kısmı ise CTP tipte borulardan oluşan isale hattı yüksek basınca dayanıklı çelik borularla, asbest, pvc epik borulardan meydana gelen içme suyu şebeke hattının tamamı yüksek basınca dayanıklı font borularla, galvanize olan abone bağlantı hatları ise polietilen kangal borularla yenileniyor.

Mustafakemalpaşa’nın en işlek yerlerinden biri olan Adnan Menderes Meydanı’nda görücüye çıkarılan paslı boruları gören vatandaşlar karşılaştıkları manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemiyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla temeli atılan 326 kilometrelik içme suyu projesinde fiziki gerçekleşme yüzde 52 seviyelerine ulaşırken, Başkan Mehmet Kanar, sil baştan yapılan altyapının ve çalışmaların ne kadar hayati önem taşıdığını vurguladı.

‘SÜREÇ HEM DEĞERLİ HEM ZAHMETLİ’

Başkan Kanar; “Yarım asırlık boruları tahliye ettiğimiz, ilçe tarihinin en büyük ve en önemli yatırımı; dev altyapı eserimizin sergisi. Şehrin kalbinde sergilediğimiz bu küf tutmuş borular, yüzde 60 oranında kayıp-kaçak veren 50 yıllık borular. BUSKİ ekiplerimiz; hemşerilerimizin sağlıklı, temiz, kesintisiz içme suyuna, modern kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına kavuşması adına çok geniş bir alanda çalışıyorlar. Süreç değerli olduğu kadar hepimiz için biraz zahmetli. Bazen toza toprağa, bazen çamura batsak da evlatlarımıza tertemiz bir içme suyu mirası bırakmak için çalışmalarımıza sabırla devam edeceğiz. Alt yapı çalışmaları boyunca geçici üst yapı düzenlemelerini anlayış ve sabırla karşılayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kirmasti Kervan
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.