uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
37,9046
EURO
41,6561
ALTIN
3.715,04
BIST
9.860,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Parçalı Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
15°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C

ADD’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI

ADD’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI



Kervan Mobilya
01.09.2021 09:49 | Son Güncellenme: 01.09.2021 09:52
A+
A-

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mustafakemalpaşa Şube Başkanı Haşim Yoldaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm niteliklerini, savaş meydanlarında savunduğu değerlerden aldığını kaydeden Yoldaş; “ Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki 30 Ağustos 1922, emperyalizme karşı emsalsiz bir zaferin, Türk ulusunca tarihe altın harflerle yazıldığı gündür” dedi.

ADD Mustafakemalpaşa Şube Başkanı Haşim Yoldaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Dünya savaşı sonrası imzalanan Mondros Ateşkes antlaşmasının ardından Türk ulusu, Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde; Amasya’da ‘milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ diyerek yola çıkarak, Erzurum’da manda ve himayeyi kabul etmediler, Sivas’ta da ‘’milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, parçalanamaz’ dediler. 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılmasıyla egemenliğini ilan eden kahraman Türk ulusu, Sevr’i ve imzalayanları hiçbir zaman unutmadılar. Verdikleri bağımsızlık savaşında 99 yıl önce eşsiz bir zafer kazandılar. Kadınıyla, erkeğiyle omuz omuza savaşan Türk ulusu, Türkiye Cumhuriyeti devletini de kadınlı erkekli kurmuş, yücelmesi ve yaşaması için kadınlı erkekli çalışmış, uğruna kadınlı erkekli can vermiştir. Türk Milleti’nin demokrasi ve laiklikten vazgeçeceğini düşünenler, bunu böyle bilmelidir. ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen bir liderin izinde yürüyenler, ülkesinin bağımsızlığına göz dikenlerin karşısında göğsünü siper etmekten bir an geri durmamıştır. Büyük zaferimizin 99. yıldönümünde, tıpkı 99 yıl önce olduğu gibi yine aynı birlik ve beraberlik duyguları ile bu topraklara ve milli değerlere sahip çıkmaya devam ediyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın mimarı Başkomutan ve büyük devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatan savunmasında canlarını feda eden şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz.”

Kirmasti Kervan
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.