uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3520
EURO
35,1292
ALTIN
2.301,73
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

AKÇAPINAR’DA ZEYTİN MESAİSİ

AKÇAPINAR’DA ZEYTİN MESAİSİ
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



05.12.2022 07:15 | Son Güncellenme: 05.12.2022 10:50
A+
A-

Mustafakemalpaşa’da son yıllarda incirin yanı sıra zeytin üretimiyle de öne çıkan kırsal Akçapınar Mahallesi’nde zeytin hasadı sürüyor.

Günlük 25 tona yakın zeytin toplanırken, kalibrelerine göre ayrılan ürünler Türkiye’nin lider zeytin fabrikası Marmarabirlik’e satılarak, kahvaltılık ve yağlık olarak dünya sofralarını süslüyor.

İncirden cevize, zeytinden armuda, pamuktan tahıl çeşitlerine kadar birçok ürünün bereketli diyarı olan Mustafakemalpaşa’da, Uluabat Gölü kıyısındaki kırsal Akçapınar Mahallesi’nde zeytin mesaisi devam ediyor.

Zeytinin uzun bir yolculuğu olduğu dile getiren üreticiler, Mart ayında budamayla başladıkları üretim serüvenine Mayıs ayı başlarında ilaçlama ile devam ederken, Kasım ayında ise zeytinleri dünyaya gönderilmek üzere özenle hasat yapıyor.

DÜNYA SOFRALARINI SÜSLÜYOR


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Dünyanın en kaliteli zeytinini tüketicilerin mutfağına sunan üreticiler, Mustafakemalpaşa topraklarının veriminin bir başka olduğunu dile getiriyor.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte imece usulü tarlaların yolunu tutan zeytin üreticileri, ağaçların arasında uzun mesailer harcayarak bereketi topluyor. Zeytinler, silkme makinesi ile dallardan birer birer toplanırken, ardından eski usul uzun çubuk yardımıyla kalanlar düşürülüyor.

Akçapınar Mahallesi’nde günlük 20-25 ton arası zeytin hasadı yapıldığını dile getiren üreticiler, toplanan zeytinlerin üzerindeki duman gitmeden aynı gün ayıklama işlemlerini de gerçekleştiriyor.

TARIMDA EN YÜKSEK REKOLTE MUSTAFAKEMALPAŞA’DA

Verimli topraklarıyla, tarıma büyük katkı sağlayan Mustafakemalpaşa, verimli toprakları sayesinde tarımsal üretimde en yüksek rekolteye sahip ilçelerden biri.

Domates, kapyabiber, zeytin, incir, pamuk, buğday, arpa, elma, armut, mandalina, karnabahar, sayısız meyve ve sebzenin ekimi yapılan Mustafakemalpaşa topraklarında, doğru tarım yöntemleri ile yüzde yüz verim alınabiliyor.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın hayata geçirdiği Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü sayesinde üreticiler, toprak analizi ve sonucuna göre doğru ekim ile verimlerinin yüzde yüz arttığını dile getirdi. Başkan Kanar; “Tarımda Mustafakemalpaşa’ya vizyon katan destekler ile çiftçimize katkı sunuyoruz. Doğru analizler, tohum destekleri ve kırsal mahallelerimize gönderdiğimiz ekipler ile üreticilerimize destek sağlamaya devam edeceğiz” sözlerini kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.