uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3854
EURO
35,0481
ALTIN
2.326,29
BIST
9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

ALLAH’IM YARDIM ET! DEPREMLE YÜREĞİMİZE ATEŞ DÜŞTÜ

ALLAH’IM YARDIM ET! DEPREMLE YÜREĞİMİZE ATEŞ DÜŞTÜ
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



10.02.2023 15:41 | Son Güncellenme: 10.02.2023 15:44
A+
A-

Gece sahur yemeği için kalkmıştım, kardeşim Erol, çok büyük deprem olduğunu bildirdi. Dışarıya baktığımda yılın ilk karıda yağıyordu.

06 Şubat 2023 pazartesi Saat: 04.17’de merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7. 7, Kahramanmaraş Elbistan’da saat:13.24’te 7,6 büyüklüğündeki iki depremle 10 ilimiz yıkıldı.

Bu illerimiz: Kahramanmaraş-Gaziantep-Kilis-Şanlıurfa-Hatay-Osmaniye-Adıyaman-Adana- Diyarbakır-Malatya.

1939 yılında 7,5 büyüklüğündeki Erzincan depreminden sonra Türkiye, en büyük deprem sınavından geçiyor. Asrın felaketinde Türkiye, devlet-millet olarak 85 milyon tek yürek olduk, yaraları sarmak için kenetlendik. Yurdumuzun tüm bölgelerinden ve dünyanın her yerinden her çeşit yardımlar gönderiliyor.

İlk yardım uçağı kardeş Azerbaycan’dan. Allah’ım, ‘Benim Ayım’ dediğin Recep Ayı’nın bugün 3’üncü Cuma’sı ve 19’uncu günü. Depremin de 5’inci günü. Adeta iğne ile kuyu kazarcasına deprem bölgelerinde kar da, soğukta, yağmurda, toprağın altında ve üstünde çok zor şartlarda çalışma yapanlara, enkaz altında kurtulmayı bekleyenlere sen yardım et Allah’ım. Âmin.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Tek gündem deprem bölgelerinde yaraların tez zamanda sarılması, sözün bittiği yerdeyiz, tüm imkânlarımızla devletimizin emrindeyiz. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarının ve milletimizin başı sağ olsun, yaralı olanlara da Allah’tan acil şifalar diliyorum.

Çok sayıda okurlarımızdan depremle ilgili şahsıma mesajlar geldi, bunların bir kısmını sizlerle paylaşıyorum?

  • İnsan uyumaktan, ısınmaktan, iki lokma bir şey yemekten utanır mı? Utanıyormuş. Yardım toplayıp dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Allah’ım toprağa sakinlik, havaya yumuşaklık ver. Enkazlara kolay ulaşım, altında kalanlara kuvvet, üsttekilere cesaret ver.
  • Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketini yaşayan ülkemizde sosyal medyada halen siyasi paylaşım yapanlar biraz vicdanınız varsa lütfen susun!
  •  Gün, birlik ve beraberlik günü. Servetin, malın, mülkün kıymeti olmadığı bir gün yaşıyoruz. Türkiye için iyilik vakti. Geçmiş olsun Türkiye’m.
  • Kardeşim! Suçlu arayışına girme; şöyle olmalıydı, böyle olmalıydı deme! Sahada canhıraş biçimde mücadele edenlere akıl vermeye kalkma! Karamsar ifadeler kullanma, felaket tellallığı yapma! Resmi birimlerin açıklamaları dışında hiçbir açıklamaya itibar etme! Komplo teorilerini ciddiye alma, dönüp bakma! Akademik, entelektüel analizlerde bulunma, onları başka zamana sakla! milletin acısından siyasi rant devşirmeye çalışanları hafızana nakşet! Tek derdin olsun, acıyı dindirmek için ben ne yapabilirim?
  • ‘Allahümme Salli Ala Seyidine Muhammedin ve Ala Ali Seyidine Muhammed’ 3 kez okuyup 7 kişiye yollar mısın salavat zinciri yapıyoruz, Allah razı olsun hepinizden!
  • Hata yapmak insana mahsustur. Rabbim cümlemizi hatalardan ders çıkaran, doğruya, güzele ve hayırlı olana yönelmeyi nasip etsin. Rabbim; Sağımızdan Solumuzdan, önümüzden arkamızdan, üstümüzden altımızdan, yakınımızdan uzağımızdan gelebilecek afet ve musibetlerden muhafaza eylesin. Amin.

DEVLETİMİZİN ALMIŞ OLDUĞU KARARLAR:

1- Türkiye, deprem felaketi nedeniyle uluslararası yardım çağrısı anlamına gelen 4’üncü seviye alarm ilan etti.

2-Milli Yas ilan edildi, bayraklar 7 gün yarıya indirildi.

3-Deprem olan 10 ilde 3 ay boyunca OHAL ilan edildi.

4-20 Şubat 2023 Pazartesi’ye kadar okullar tatil edildi, Spor programları ve kültür etkinlikleri durduruldu.

NOT: Resmi bilgilere göre 4’üncü gün (Perşembe): 12 bin 173 can kaybı, 62 bin 937 yaralı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.