uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3430
EURO
35,0087
ALTIN
2.324,00
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

ARAÇ SAHİPLERİNE KÖTÜ HABER

ARAÇ SAHİPLERİNE KÖTÜ HABER
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



18.04.2022 09:00 | Son Güncellenme: 16.04.2022 14:28
A+
A-

Sigorta şirketleri, trafik sigortası primlerinde her ay yüzde 2.25 artış yapabilecek. Böylece SEDDK, aylık prim artış oranını yüzde 50 artırmış oldu. Şubat ayında da trafik sigortasına yüzde 20 artış yapılmıştı.

Zorunlu trafik sigortasında aylık prim artışı yüzde 1.5’dan yüzde 2.25’e çıkarıldı.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, 10/04/2017 tarihli ve 2017/1 sayılı Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Primlerine İlişkin Genelgede Değişiklik Yapılmasına Dair Genelge (2022/10) yayımlandığı bildirildi.

Genelgeye göre, 6/1/2022 tarihli genelge yürürlükten kardırılarak, ‘İlgili branşta ruhsat sahibi sigorta şirketleri tarafından her bir araç türü bazında 4. basamak için belirlenecek azami prim tutarları 2022 yılı Mayıs ayından itibaren yüzde 2.25 olarak artırılacaktır’ denildi. Genelge 1 Mayıs tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek.

AYLIK PRİM ARTIŞ ORANI YÜZDE 50’YE YÜKSELDİ


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Trafik sigortasında il il, hem araç gruplarına hem de sürücülerin hasar geçmişine göre primleri SEDDK belirliyor. Tavan fiyat uygulaması çerçevesinde SEDDK, sigorta şirketlerine, trafik sigortası fiyatlarını her ay belli oranda artırma hakkı tanıyor.

Sigortacılar, SEDDK’nın belirlediği fiyatın üzerine çıkamıyor ama isterlerse altına inebiliyor. 2021’in son günü trafik sigortası tavan fiyatları ile ilgili bir düzenleme yapılmıştı.

Buna göre, sigorta şirketleri, azami prim tutarlarını, 2022’in Şubat ayı başından itibaren her ay yüzde 1.5 oranında artırabileceklerdi. Ayrıca 1 Şubat tarihinde bir kereliğine olmak üzere de trafik sigortası fiyatında yüzde 20 artış yapılmıştı.

Yeni genelge ile sigorta şirketleri Mayıs ayının başından itibaren her ay trafik sigortası primlerini, bir önceki aya göre yüzde 2,25 artırabilecek. Böylece SEDDK, aylık prim artış oranını yüzde 50 artırmış oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.