uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3670
EURO
35,0307
ALTIN
2.325,51
BIST
9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

ART ARDA ÇIKAN YANGINLAR TEDİRGİN ETTİ

ART ARDA ÇIKAN YANGINLAR TEDİRGİN ETTİ
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



20.07.2022 08:05 | Son Güncellenme: 19.07.2022 16:11
A+
A-

Mustafakemalpaşa’da son günlerde sıcak hava ve rüzgârında etkisiyle birçok yerde yangın tehlikesi yaşandı.

Önce İzmir yolu üzerinde ekili arazilerin bulunduğu alanda gece yangın çıktı. Daha sonra ise Amfi Tiyatro’nun bulunduğu bölgede otluk alanı alevler yutarken, Bostandere ise çevreye atılan samanlar tutuştu. Yalıntaş yakınlarındaki ormanlık alanda dün öğle saatlerinde yükselen dumanlara da havadan müdahale edildi.

YASAK GELDİ

Bursa Valiliği yaptığı açıklamada, hafta sonu için uyarılarda bulundu.

Bursa genelinde bulunan bütün orman alanlarına giriş ve çıkışlar ile tüm piknik-mesire alanlarında mangal yapılması 31 Ağustos tarihine kadar yasaklandı.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Mustafakemalpaşa’da son 4 gün içerisinde art arda yaşanan yangın tehlikeleri tedirgin etti.

Bursa Büyükşehir’e bağlı Mustafakemalpaşa İtfaiyesi, genellikle kuru otluk alanda çıkan yangınları hızlı müdahale ile söndürürken, Bursa Valiliği de uyarılarda bulundu.

EKİLİ ALANLAR SON ANDA KURTARILDI

İlk korkutan yangın, 17 Temmuz gece saat 23.00 sıralarında İzmir yolu üzerinde ekili arazilere yakın bir bölgede yaşandı.

Nail Yeniceli’ye ait yerde, elektrik tellerinin kopması sonucu yaşandığı ifade edilen yangını görenler, durumu Mustafakemalpaşa İtfaiyesi’ne bildirdi. 

Çevrede birçok ekili arazinin bulunduğu yangın bölgesine ulaşan ekipler, rüzgârında etkisiyle kısa sürede yayılan kuru otluk alandaki alevleri yoğun çabalar sonucu kontrol altına aldı. 2 saatlik müdahalenin ardından söndürülen yangın, tel örgüyle çevrili arazinin 1 dönümlük alanını tahrip etti.

EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ

18 Temmuz’da ise Amfi Tiyatro yakınlarında çam ağaçlarının bulunduğu alanı alevler yuttu. Bitki örtüsünün zarar gördüğü yangın, evlere sıçramadan kontrol altına alınırken, bölgede çok sayıda cam şişe bulunduğu belirlendi.

KEPÇE YARDIMIYLA KONTROL SAĞLANDI

Bir diğer yangın haberi ise aynı gün kırsal Bostandere Mahallesi’nden geldi. Mahalle girişinde yeni yapılan koyun sahası bitişiğine yığılan atık samanların alev almasıyla başlayan yangın, 5 saate yakın sürdü. Rüzgârında etkisiyle yayılan yangına müdahale eden İtfaiye ekipleri, uzun uğraşlar soncu alevleri kepçe yardımıyla kontrol altına aldı.

ORMAN YANGININA HAVADAN MÜDAHALE

Dün saat 13.30 sıralarında da Yalıntaş Mahallesi çıkışı Değirmen Yolu Mevkii’ndeki ormanlık alanda yangın çıktı.
Orman Genel Müdürlüğü Mustafakemalpaşa Orman İşletmesine bağlı çok sayıda itfaiye ekibi ile yangın söndürme helikopteri alevlere müdahale etti. Yangın saat 14.40 civarında kontrol altına alınarak, soğutma çalışmaları yapıldı.

VALİLİK’TEN UYARI

Bursa Valiliği de hafta sonu etkili olacak sıcak hava ve rüzgarda orman yangınlarına karşı vatandaşları uyardı.
Valilikten yapılan açıklamada; “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre rüzgârın 21.07.2022 Perşembe gününden itibaren kuvvetli olacağı (40-60 km/s) tahmin edilmektedir. Mevcut sıcaklık, nem ve kuvvetli rüzgar orman yangını riskini artırmaktadır. Vatandaşlarımızın yangınlara karşı daha duyarlı, dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir” denildi.

ORMANLIK ALANLARA GİRİŞ YASAKLADI

Bursa genelinde bulunan bütün orman alanlarına giriş ve çıkışlar 19.07.2022 tarihinden itibaren 31.08.2022 tarihine kadar yasaklanırken aynı tarihler arasında tüm piknik-mesire alanlarında (Uludağ Milli Parkı dahil) mangal vb. ateşli piknik yapılmasına da yasak getirildi. Ayrıca bu tedbir ve yasaklara uymayanlar hakkında 6831 Sayılı Orman Kanunu, 2872 Sayılı Çevre Kanunu, 5271 Sayılı Türk Ceza Kanunu, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu gereği işlem yapılmasına karar verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.