uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
43,1806
EURO
50,2929
ALTIN
6.441,88
BIST
12.369,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
8°C
İstanbul
8°C
Çok Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
12°C
Cuma Hafif Yağmurlu
11°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
5°C
Pazar Hafif Yağmurlu
5°C

ATLETİZM ÖKSÜZ KALDI

ATLETİZM ÖKSÜZ KALDI



Kervan Mobilya
03.11.2021 10:40 | Son Güncellenme: 03.11.2021 10:41
A+
A-

Türkiye’nin en yaşlı atletizmcilerinden birisi olan ve Mustafakemalpaşa Suuçtu- Tümbüldek Yol Koşusu’na da defalarca katılan Kasım Kavuştu (93), hayatını kaybetti.

Bursa Masterler Atletizm Kulübü üyesi 93 yaşındaki Kavuştu, son yolculuğuna uğurlandı.
Akşam saatlerin de hayatını kaybeden Kavuştu, Davutkadı Yeni Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Bir aydır yaşlılığa bağlı rahatsızlığı bulunan Kavuştu, 92 yaşında geçtiğimiz yıl düzenlenen ‘Kazancı Dostluk Koşusu’na katılıp Bursa Masterler Atletizm Kulubü Başkanı Namık Budak’tan katılım plaketi kazanmıştı.
Cenaze namazı sonrası konuşan Bursa Masterler Atletizm Kulübü Başkanı Nazım Budak; “Kulübümüzün en tecrübeli, en dinamik üyesini kaybettik. Ufak bir talihsizlik geçirmeden önce bizim kazancı dostluk koşusunda kendisine plaket verdim. Gözlerim doldu, 92 yaşında hala sporla iç içe birisiydi. Kendisine Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.
Bursa Masterler Yönetim Kurulu Üyesi Enver Koç, 93 yaşındaki Kasım Kavuştu için; “Kasım ağabey sürekli birincilikler elde ederdi. Onun yaşına gelip hala yarışan kimse olmadığı için sayısız maratonlar koştu ve birçok başarı elde etti. Kendisi hasta olduğu zaman dahi evdekileri atlatıp İstanbul’a koşuya gelirdi. 10-15 kilometre koşar, bizi şaşkına çevirirdi. Vefat etmeseydi 7 Kasım’da Avrasya Maratonu’na katılacaktı. Bu yaşına rağmen onu orada kesinlikle görürdük. Bu camiada çok izler bıraktı, çok üzgünüz. Bursa ve atletizm camiasının başı sağ olsun” diye konuştu.
Kavuştu’nun naaşı Hamitler Mezarlığı’na defnedildi.

Kirmasti Kervan
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.