Mustafakemalpaşa Tatkavaklı Avcılar Kulübü, 2021-2022 Av Dönemi’nin başlaması nedeniyle geleneksel olarak düzenlediği pasta kesimini bu yılda gerçekleştirdi.
Kanuna, kurala ve zaman uyan yasal avcıların özlemle beklediği kara avcılığında 2021-2022 Dönemi, 21 Ağustos tarihinde başladı.
Tatkavaklı Avcılık Kulübü üyeleri de bir araya gelerek, yeni dönemin kazasız ve hatasız geçmesi dileğiyle pasta kesti.
1971 yılında kurulan ve bugün 500’ yakın üyesi bulunan Tatkavaklı Avcılık Kulübü Başkanı Zafer Efe, av döneminin tüm bölgeler de 21 Ağustos 2021 tarihi itibariyle bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başladığını söyledi.
Efe; “ Alınan karar uyarınca Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller de dahil) av yapılabilecektir. Ayrıca yaban domuzu avı ilave olarak Salı günü de yapılabilecektir. Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için Avcılık Belgesi almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini İl Şube Müdürlüklerinin döner sermaye işletmesine ait hesaplarına yatırmaları gerekmektedir. Avcılar, Avlak Yönetim Bilgi Sisteminden (AVBİS), Avcı Avlakta Mobil Uygulamasından (AVA) ve 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezinden gerekli izni aldıktan sonra, genel ve devlet avlaklarda avlanabilecektir.
Avcılar; Merkez Av Komisyonun Resmi Gazete ‘de yayımlanan 20 sayılı kararındaki yer alan diğer avlanma esas ve usullerine uymaları zorunludur. Bu av sezonunda tüm avcılarımıza hatasız, kazasız ve bereketli bir avcılık yapmalarını temenni ediyorum” dedi.
Mustafakemalpaşa Tatkavaklı Avcılar Kulübü Başkanı Zafer Efe, yönetim ve üyelerin katıldığı özel bir programda, yeni av sezonunun başlamasını pasta keserek kutladı.