uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
42,2331
EURO
48,8269
ALTIN
5.561,27
BIST
10.789,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

AV SEZONU KISITLAMALARLA AÇILDI

AV SEZONU KISITLAMALARLA AÇILDI



Kervan Mobilya
23.08.2025 12:00 | Son Güncellenme: 23.08.2025 13:35
A+
A-
  • Mustafakemalpaşa Tatkavaklı Avcılar Kulübü, 2025-2026 Av Sezonu’nu düzenlenen etkinlikle açtı. Kulüp üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen buluşmada sezonun açılışı pasta kesilerek kutlanırken, Tatkavaklı Avcılar Kulübü Başkanı Zafer Efe yaptığı açıklamada, bu yıl uygulamaya konulan bazı av yasaklarının mantıklı bir gerekçeye dayanmadığını söyledi.

Mustafakemalpaşa Tatkavaklı Avcılar Kulübü, 2025-2026 Av Dönemi’nin başlaması dolayısıyla geleneksel olarak düzenlenen pasta kesimini bu yılda gerçekleştirdi.

Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte avcılar, 23 Ağustos itibariyle üveyik, bıldırcın ve domuz avıyla açılan yeni sezonun bereketli ve kazasız geçmesi dileğinde bulunarak dua etti. Etkinlikte konuşan Tatkavaklı Avcılar Kulübü Başkanı Zafer Efe, av sezonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘YANLIŞ KISITLAMALAR VAR’

Efe, özellikle bu yıl uygulamaya konulan bazı av yasaklarının mantıklı bir gerekçeye dayanmadığını vurgulayarak; “Yasakların bilimsel temellere oturması gerekir. Popülasyonların dengelenmesi için yasal ve sürdürülebilir avcılık bir zorunluluktur. Ancak yanlış kısıtlamalar, hem avcılarımızı mağdur ediyor hem de doğadaki dengenin sağlıklı işlemesine engel oluyor” dedi.

MUSTAFAKEMALPAŞA’DA BİR AVLIK KAPATILDI

Mustafakemalpaşa’da 3 av sahasından birinin ava kapatıldığını belirten Zafer Efe; “Bursa’da bu sezon 23 avlaktan 18’i kapalı. Bursa’da kayıtlı 15 bin avcı var, birçoğu Mustafakemalpaşa’ya geliyor. Bu durum av ortamını olumsuz etkilediği gibi tehlike oluşturuyor. Mustafakemalpaşa’da da ise Paşalar-Sarnıç ve Uluabat avlıkları açık, Çaltılıbük ise şimdilik kapatıldı” bilgisini verdi.

HASSASİYET ÇAĞRISI

Avcıların yasalar çerçevesinde hareket etmelerinin önemine dikkat çeken, kaçak avcılığın ise doğaya zarar veren bir suç olduğunun altını çizen Efe, avcılığın doğru yönetildiğinde ekosistemin korunmasına katkı sunduğunu hatırlatarak, kulüp üyelerine de bu konuda hassasiyet göstermeleri çağrısında bulundu.

Tatkavaklı Avcılar Kulübü’nün sezon açılış etkinliği, pasta kesiminin ardından hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Kirmasti Kervan