
Mustafakemalpaşa Tatkavaklı Avcılar Kulübü, 2025-2026 Av Dönemi’nin başlaması dolayısıyla geleneksel olarak düzenlenen pasta kesimini bu yılda gerçekleştirdi.
Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte avcılar, 23 Ağustos itibariyle üveyik, bıldırcın ve domuz avıyla açılan yeni sezonun bereketli ve kazasız geçmesi dileğinde bulunarak dua etti. Etkinlikte konuşan Tatkavaklı Avcılar Kulübü Başkanı Zafer Efe, av sezonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
‘YANLIŞ KISITLAMALAR VAR’
Efe, özellikle bu yıl uygulamaya konulan bazı av yasaklarının mantıklı bir gerekçeye dayanmadığını vurgulayarak; “Yasakların bilimsel temellere oturması gerekir. Popülasyonların dengelenmesi için yasal ve sürdürülebilir avcılık bir zorunluluktur. Ancak yanlış kısıtlamalar, hem avcılarımızı mağdur ediyor hem de doğadaki dengenin sağlıklı işlemesine engel oluyor” dedi.
MUSTAFAKEMALPAŞA’DA BİR AVLIK KAPATILDI
Mustafakemalpaşa’da 3 av sahasından birinin ava kapatıldığını belirten Zafer Efe; “Bursa’da bu sezon 23 avlaktan 18’i kapalı. Bursa’da kayıtlı 15 bin avcı var, birçoğu Mustafakemalpaşa’ya geliyor. Bu durum av ortamını olumsuz etkilediği gibi tehlike oluşturuyor. Mustafakemalpaşa’da da ise Paşalar-Sarnıç ve Uluabat avlıkları açık, Çaltılıbük ise şimdilik kapatıldı” bilgisini verdi.
HASSASİYET ÇAĞRISI
Avcıların yasalar çerçevesinde hareket etmelerinin önemine dikkat çeken, kaçak avcılığın ise doğaya zarar veren bir suç olduğunun altını çizen Efe, avcılığın doğru yönetildiğinde ekosistemin korunmasına katkı sunduğunu hatırlatarak, kulüp üyelerine de bu konuda hassasiyet göstermeleri çağrısında bulundu.
Tatkavaklı Avcılar Kulübü’nün sezon açılış etkinliği, pasta kesiminin ardından hatıra fotoğrafıyla sona erdi.