uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,5910
EURO
34,8590
ALTIN
2.491,84
BIST
9.701,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
16°C
Bursa
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

AYDEMİR’LE 3’ÜNCÜ DÖNEM

AYDEMİR’LE 3’ÜNCÜ DÖNEM


05.02.2023 19:02
A+
A-
  • 2015 yılından beri Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı olan Mehmet Aydemir, Erdal Özdemir ve Hüseyin Yavuz’u geride bıraktı, görevdeki 3’üncü dönemine ilk adımı attı.

Mustafakemalpaşa’nın en büyük STK’sı ve 20 bine yakın çiftçinin temsilcisi Ziraat Odası’nda Başkan Mehmet Aydemir, delegelerden 3’üncü dönem için güvenoyu aldı.

3 adayın yarıştığı seçimli kongreden, en yakın rakibini 19 oy farkla geçerek 65 delegenin oyuyla zaferle çıkan Aydemir, 4 yıl daha bu göreve layık görüldü.

‘ÇİFTÇİLERİMİZE SÖZ VERİYORUM’

Mehmet Aydemir; “Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Ovası ve kırsalı ile tarım ve hayvancılığı ile lider bir ilçe olan Mustafakemalpaşa’da hizmet etmekten gurur duyuyorum. Çiftçilerimizin hak ve menfaatlerini daha önce olduğu gibi bundan sonrada koruyacağıma söz veriyorum. Yasaların verdiği yetkiler çerçevesinde dürüst, hukuka saygılı ve şeffaf yönetimi ile çiftçilerimizin sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Mustafakemalpaşa Ziraat Odası’nda, 25 Aralık 2022 tarihinde 130 mahallede yapılan delege seçimleriyle başlayan kongre maratonu, 5 Şubat Pazar günü saat 11.00’da Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen olağan genel kurulla tamamlandı.

Kongrede, 21 merkez ve 109 kırsal mahalleden seçilen 130 delege, Ziraat Odası’nın yeni dönem meclisini oylarıyla belirlemek üzere sandık başına gitti.

Oda delegeleri ve üyelerinin geniş katılım gösterdiği kongrenin Divan Başkanlığı’nı Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş üstlenirken, Divan Başkan Yardımcılığı’nı Sezai Çelik, Kâtip Üyeliği ise Erhan Erdem ve Ayhan Ay yaptı.

Gündem maddelerinin görüşülerek kabul edildiği genel kurulda listeleri yarışan Mehmet Aydemir, Hüseyin Yavuz ve Erdal Özdemir söz alarak birer konuşma yaptı.

AYDEMİR GÜVEN TAZELEDİ

Seçim Kurulu gözetiminde yapılan oy verme işlemine 130 delegeden 125’i katıldı.

Beyaz liste ile kongrede yarışan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydemir, 65 oy alarak seçimden zaferle ayrıldı. Sanıktan Erdal Özdemir’e 46, Hüseyin Yavuz’a ise 14 oy çıktı.

Aydemir’in asil listesinde şu isimler yer aldı; Şerafettin Yavuz, Adem Seymen, Osman İnce, Ferhat Turhan, Mustafa Çakmak, Remzi Seymen, Yüksel Aydemir, Önder Çatallar, İsmail Gümüş, ali Kemal Değirmenci, Mehmet Ali Şen, Recep Şengül, Nurettin Aslan, Hasan Sülün, Sefa Özmen, Bayram Cengiz, Esat Bozkurt, Erol Sözer, Selahattin Elbüken, Murat Körpe.

‘ÖRGÜTSÜZ ÇİFTÇİ OLMAZ’

Mehmet Aydemir yaptığı konuşmada, 2007 yılında meclis üyesi olarak Ziraat Odası’nda hizmet vermeye başladığını, dönem bitmeden başkan yardımcılığına, 2015 yılındaki kongrede ise başkanlığa seçildiğini hatırlattı.

Aydemir; “Bu süre içerisinde çiftçilerimizin sorunları ile bire bir ilgilendim, odamızdan aldıkları hizmet memnuniyeti için gayretlerimi sürdürdüm.  Örgütsüz bir çiftçi kendini koruyamaz, haklarını savunamaz, sorunlarını çözemez. Çiftçilerimiz, Ziraat Odaları kanalıyla her kapıyı açabilir, hak ve menfaatlerin koruyabilir. 2019’da başlayan pandemi, dünya genelinde tarımın önemini arttırdı. Biz bu süreçte üretmekten vazgeçmedik.  Gerekli mercilerle görüşerek çiftçimizin, çiftçi belgeleri ile sokağa çıkabilmelerini, bu sayede üretimin kesintiye uğramamasını ve üreticilerimizin ürünlerinin bozulmadan tüketicilere ulaştırılmasını sağladık. Çiftçilerimize, mağduriyet yaşamamaları adına her türlü hizmeti verdik. Odamızda kayıtlı 65 yaş üstü olup sokağa çıkamayan çiftçilerimize evlerinde hizmet götürdük. Odamızın ilaç ve gübre işletmesi var. Ziraat mühendislerimiz ve tarım danışmanlarımızla burada hizmet veriyoruz. İşletmemiz, kendi öz sermayesi ile yetebildiği bütçesiyle, borçlanmadan, batırmadan, önce şirket müdürüyle, yönetimiyle, başkan yardımcısıyla, meclisiyle ayakta duruyor. Şirketimizi, kapanmaya zorlamadan, en önemlisi üyelerimiz ve delegelerimizi lekelemeden işletiyoruz. Şirketimizin hiçbir kurumada borcu yoktur” dedi.

‘ÇİFTÇİMİZİN HAKLARINI HER YERDE KORUDUK’

Mehmet Aydemir konuşmasında; “Odamız bizim dönemimizden önce mısır kurutma tesisi kuruluşuna başlamıştı. Bizden önceki yöneticilerime yüzde 50 hibe destekli o dönem içinde gerekli olan mısır kurutma tesisine başladıkları için teşekkürlerimi sunuyorum. Benimde meclis ve yönetim de olduğum yıllarda tesisin kurulmasında rahmetli Ali Koyuncu vekilimizin de desteğini alarak mücadele edip tesisimizi bitirdik. Faaliyetine uzun dönem devam ettik. Gerekli yıllarda çalıştırılıp üreticilerimize katkı sağlamayı başardık. Yeni yol arkadaşlarımın bu konudaki çok parlak fikir ve zikirleri bulunmakta inşallah önümüzdeki dönem için bunu da hayata geçireceğiz. Cesaretli, yürekli yol arkadaşlarım var bu yolda! Değerli üyelerimizin menfaatini gözeterek yeni projeler ile yolumuza devam ediyoruz. Şunu da unutmamalıyız ki şimdiye kadar yaptığımız her işte yönetimimiz ve meclisimizin kararları doğrultusunda şeffaf ve oy çokluğuyla kararlar aldık. Yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik, kimseyi kandırmadık. Çiftçi hibe desteği için çiftçilerimize bir fiil öncülük ettik. Danışmanlarımız yardımıyla belediyemizi de arkamıza alarak ücretsiz hibe desteği dosyaları düzenlettik. Çiftçilerimizin doğal afetlerden ve piyasalardaki sıkıntılardan dolayı yaşadığı mağduriyetleri bire bir dile getirmek amacı ile Tarım Bakanımız ve milletvekillerimiz ile Ankara’da görüşmeler sağladık. Serbest piyasa şartlarının ucuz gittiği yıllarda çiftçilerimizin mallarını yok parasına satmaması için bölge milletvekillerimiz, bakanlığımız, genel merkezimizi devreye sokup Türk Şeker gibi devlet firmalarımızın değişik ürün desenlerinde mal alımını sağladık. Yetmedi, bunun bizzat takipçisi olup gerçek çiftçiden alınmasını sağladık Biliyorsunuz ki tarımda ve hayvancılıkta lider ilçelerden biriyiz. Sözleşmeli tarımı her zaman savunduk. Bakanlığımıza tek tip sözleşme modelleriyle ilgili projeler sunduk. Çiftçimize hiçbir zaman boş senet imzalatmayacağımızı söyleyerek, firmaların karşısında durduk. Sözleşme şartlarına uymayan fabrikaların kapılarına hiç korkmadan çiftçilerimizle dayandık ve istediğimizi aldık” ifadelerini kullandı.

‘KORKMADIK, İNANDIĞIMIZ YOLDA YÜRÜDÜK’

Demireli, Aralık, Üçbeyli ve Orta mahallelerinin mera vasfından çıkartmak istediklerini kaydeden Aydemir; “Biliyorduk ki bu yerler, babalarımızdan, dedelerimizden, atalarımızdan mirastı. Tehditler aldık ama korkmadık, inandığımız yolda yürüdük. Bunun 4 mahallemizle kalmayacağı ve diğer mahallelerimizin meralarına da emsal teşkil edeceğini bilip üyelerimizle, gerçek sahipleriyle, hayvancılarımızla, meralarımızı vermeyeceğimizi gösterdik” diye konuştu.

‘TARLADA İZİ OLMAYANIN HARMANDA YÜZÜ OLMAZ’

Aydemir sözlerini; “Mesleğimizin kutsal olduğunu biliyoruz. Zor şartlarda sıcakta, soğukta yeri geldiğinde ailemizi görmeden çalıştığımızı biliyoruz. Biz bu işi severek ve inanarak yapıyoruz. Değerli delegelerim ben de sizin gibi tarım ve hayvancılığın içinden gelen birisiyim. Bursa’nın en büyük coğrafyasında tarım yapan biri olarak, ovamızda domatesinden biberine, karpuzundan kavununa, şeker pancarından mısırına kadar her ürünün nasıl yetiştiğini iyi bilirim. İkidir yaptığımız kırsal yörelerinde en çok destek verdiği koyun keçi fuarımıza da yeni yeni katkılar sağladık. Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Ovası ve kırsalı ile tarım ve hayvancılığı ile lider bir ilçe olan Mustafakemalpaşa’da hizmet etmekten gurur duyuyorum. Çiftçilerimizin hak ve menfaatlerini daha önce olduğu gibi bundan sonrada koruyacağıma söz veriyorum. Yasaların verdiği yetkiler çerçevesinde dürüst, hukuka saygılı ve şeffaf yönetimi ile çiftçilerimizin sesi olmaya devam edeceğiz” diyerek tamamladı.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.