uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3695
EURO
35,0221
ALTIN
2.323,53
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

BELEDİYE’DEN DOĞA VE FEN OKULUNA TAM DESTEK

BELEDİYE’DEN DOĞA VE FEN OKULUNA TAM DESTEK
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



15.03.2023 13:17 | Son Güncellenme: 17.03.2023 08:05
A+
A-

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Ormankadı Doğa ve Fen Okulu’na desteklerini sürdürüyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirilen proje ile öğrencilerin doğa ile uyumlu yenilikçi uygulamaları öğrenmeleri ve uygulamaları için oluşturulan çadırlar, çocukların eğitim yolculuklarına ortak olmaya hazır.

5.700 m2’lik alan üzerine kurulu okula kazandırılan ‘Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Çadırı’ ile ‘Tersine Mühendislik Çadırı’, öğrencilerin deneyimleyerek öğrenme süreçlerine katkı sağlayacak.

Duvarsız eğitim modeli kapsamında, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla hayata geçiren Ormankadı Doğa ve Fen Okulu 5.700 metrekarelik alan üzerine kuruldu.

4 açık hava dersliği, 1 kapalı kıl çadır dersliği, 50 metrelik denge parkuru, kitap okuma alanları, tarım uygulama alanları, hayvan barınakları, solucan gübre üretim evi, kum ve kil havuzu, izcilik kamp alanı, 5 ayrı beceri atölyesi, çamur havuzu, 2 kümes, 1 sera, zipline, meyvelik alan ile kompost alanı bulunan eğitim merkezine Mustafakemalpaşa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından ‘Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Çadırı’, Teknoloji ve İnovasyon Müdürlüğü tarafından ise ‘Tersine Mühendislik Çadırı’ kazandırıldı.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

ÖĞRENME SÜREÇLERİNE KATKI

Öğrencilerin deneyimleyerek öğrenme süreçlerine katkı sağlayacak çadırlar sayesinde çocuklar hem teknolojinin derinliklerine inebilecek hem de atık ürünlerin geri dönüşüm serüvenine tanık olabilecek. Çadırlar, atık malzemeden tasarımlar,  geri dönüşüm süreci, sıfır atık yaklaşımı ile doğa temelli stem uygulamaları, modelleme üzerine doğal malzemelerden tasarım geliştirme uygulamalarıyla öğrencilere katkı sağlayacak. Robotik, stem, kaldıraç, drone ve tersine mühendislik konuları hakkındaki eğitimler ise eğitim-öğretim dönemi boyunca devam edecek.

ATÖLYELER VE EĞİTİMLER SUNULACAK

Mustafakemalpaşa’nın eğitim vizyonunu değiştiren proje kapsamında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mehmet Kanar; “Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile koordineli bir şekilde ilçemize kazandırılan Doğa ve Fen Okulu, öğrencilerimizin eğitiminde yeni bir sayfa açtı. Teknolojinin ilerlemesine tanıklık eden Z kuşağının telefon ve tabletten uzak, eğitim ve sosyalleşmeye teşvik edilmesi amacıyla inşa edilen okulumuza 2023 yılında da desteklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Teknoloji ve İnovasyon Müdürlüğümüz ve İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz ile birlikte hazırlamış olduğumuz çadırlar sayesinde öğrencilerimiz bilinçlenirken aynı zamanda bilim teknoloji ve inovasyon projelerini deneyimleyebilecekler. Yıl içerisinde öğrencilerimiz için atölyeler ve eğitimler sunmayı planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.