uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
16°C
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

BESOB, ESNAFI E-TİCARETE AÇACAK

BESOB, ESNAFI E-TİCARETE AÇACAK


05.08.2023 11:36
A+
A-

Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB), bünyesindeki esnaf ve sanatkârları dijital çağa uygun hale gelip satış ve verimliliğini artıracak proje olan ‘Dijital Gelişim Ofisi’ni tanıttı.

BEBKA tarafından desteklenen ve 18 ay sürecek olan 1 milyon TL bütçeli proje kapsamında BESOB üyesi esnaf, kurulan Dijital Gelişim Ofisi ile e-ticarette etkinliğini artıracak. Bir yıl içinde 350 işletmeye ulaşılmasının hedeflendiği Dijital Gelişim Ofisi’nde görevlendirilen gençler de esnafa saha ziyaretleri yaparak, projeye katılacaklara dijital dönüşüm hizmeti verecek.

Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) üyesi esnaf ve sanatkârlara yönelik e-ticaret ile dijital gelişim alanında destek sağlayacak olan BESOB Dijital Gelişim Ofisi’nin lansmanı yapıldı.

Bursa Teknik Üniversitesi Mimarsinan Kampüsü’nde düzenlenen toplantıya BESOB Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Bilgit’in yanı sıra Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri Prof. Dr. Zeki Durak, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fethi Yıldız, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün katıldı.

‘BU PROJE YOL GÖSTERİCİ OLACAK’

Toplantıda konuşan BESOB Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Bilgit; “Artık her esnaf cep telefonunda, internette bir işletmesi daha olması gerektiğini biliyor. Bu proje yol gösterici olacak. BESOB, Dijital Gelişim Ofisi ile esnaf ve sanatkârlara ürün yönetimi, sosyal medya reklamcılığı, logo ve tabela düzenlemeleri, rakip analizi, pazar yeri analizi, e-ticaret bilgilendirmesi, ödeme ve kargo yönetimi gibi konularda katkısı sunacak” dedi.

BURSA E-TİCARETTE 4. SIRADA

Toplantıda ayrıca Comio Kurucu ortağı Mustafa Sönmezay da e-ticaret ve dijitalleşmenin önemine işaret eden bir sunum yaptı. Dijital Gelişim Ofisi projesine destek veren Comio Dijital Pazarlama A.Ş. Kurucusu Mustafa Sönmezay ise konuşmasında; “Türkiye’de e-ticaretin perakende ticaretten aldığı pay 2022 itibariyle yüzde 16,5. 2022’deki e-ticaret hacmi yüzde 109 artarak 800 milyar TL oldu. Bursa ise e-ticarette yüzde 4,2 satıcı yüzdesiyle 4.sırada” ifadelerini kullandı.

ESNAFTAN ÜCRET ALINMAYACAK, 350 İŞLETMEYE ULAŞILACAK

BESOB Yönetim ve Eğitim Danışmanı Taner Şenözdemir de, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile projeye ilk aşamada 10 şehre, sonrasında ise tüm Türkiye’ye yayılması için destekleyeceğini söyledi.  BESOB Genel Sekreteri Rafiz Vatansever ise projenin 18 ay süreceğini ve esnaftan hiçbir ücret alınmayacağını kaydederek, ilk etapta en az 350 işletmeye ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi.

ESNAF, DİJİTAL DÖNÜŞÜME UYUM SAĞLAYACAK

Projenin hedefinin esnafın dijital dönüşüme uyum sağlaması olduğuna işaret eden BEBKA Genel Sekreteri Zeki Durak da; “Gençlerimizin de istihdama kazandırılması gibi çok önemli amaçlara hizmet edeceğini ummaktayız. Proje kapsamında kadın kooperatiflerimiz de bu projeden faydalanabilecektir. Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında 2023 yılında Bursa’da 8 projeye 22 milyon TL destek verdik” diye konuştu.

ÜRETİME KATKI SÜRECEK

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar ise konuşmasında, BTÜ olarak böyle önemli bir projenin parçası olmaktan memnun olduklarını söylerken; “Geçtiğimiz yıl BESOB ile paydaş olduğumuz Genç Girişimcilik Akademi birliğimizin en önemli örneklerinden bir tanesidir. Esnafımıza e-ticaret yolunu açacak önemli bir proje olduğunu düşünüyoruz. Projeye destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Üretmeye yönelik katkılarıyla esnafımıza katkı sağlayacak bu çalışmanın şehrimize ve ülkemize faydalı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün ise dijital dönüşüm alanının uzak kalınmayacak konular arasında yer aldığını belirterek; “Uludağ Üniversitesi olarak bu konularda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu projenin önce Bursa’ya sonra da ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.