uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3171
EURO
35,0910
ALTIN
2.299,97
BIST
9.050,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

BİR GÜN DEĞİL HER GÜN

BİR GÜN DEĞİL HER GÜN
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



08.03.2021 16:28 | Son Güncellenme: 27.09.2021 16:33
A+
A-

Mustafakemalpaşa siyasetinin önde gelen kadın temsilcileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladıkları mesajlarda, eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdi.

AK Parti Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Derya Balcıoğlu, Kadınlar Günü’nde yaptığı açıklamada; “Kadınları ihmal eden toplumlar geri kalmaya mahkûmdur. Kadınların toplum içerisinde güçlerini ortaya koymaları sadece kendine değil, hem ailesine hem de yaşadığı topluma değer sağlayacak ve o milleti daha iyi bir yaşam düzeyine ulaştıracaktır” dedi.

Balcıoğlu mesajında; “Yeri geldiğinde yaşamın her alanına koşturan, evlerde yuvasını çekip çeviren anneler, hayatın bir parçası olarak çalışanlar, yeri geldiğinde de en azılı düşmanların işgaline karşı duran kahraman Şerife Bacılarımız olmuşlardır” diye konuştu.

CHP Kadın Kolları Başkanı Neriman Altuğ ise 8 Mart dolayısıyla verdiği mesajda İstanbul Sözleşmesi’ne dikkat çekti.

Atatürk’ün ‘Bir toplumun yarısı topraklara zincirle bağlı kaldıkça diğer kısmı nasıl göklere yükselebilsin’ sözünü paylaşan Altuğ; “En büyük dileğimiz, Cumhuriyet ile kazanılmış kadın haklarının korunmasıdır” dedi.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Kadınları toplumsal hayatın dışına itmeye çalışan, cinsiyetçi ve ayrımcı politikalardan ve uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini ifade eden İYİ Parti Mustafakemalpaşa Kadın Kolları Başkanı Lutfiye Sarcan da; “ Kadını ikinci plana atan toplumlar her zaman kaybetmeye, gerilemeye mahkûm olacaktır. Kadının üretimin her noktasında yer almasının önü açılmalıdır. Ancak bu şekilde ülkemiz ‘çağdaş medeniyetler’ seviyesine ulaşacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Saadet Partisi Mustafakemalpaşa Kadın Kolları Başkanı Yasemin Çelik ise kadınların değer katmadığı toplumsal yaşam alanlarının büyük bir eksiklik olarak kalacağına dikkat çekti.

‘KADINI İHMAL EDEN TOPLUM GERİ KALIR’

AK Parti Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Derya Balcıoğlu açıklamasında şunları söyledi; “ Kadınlar hayatımızın önemli varlıkları; annemiz, yol arkadaşımız, sırdaşımız, arkadaşımız, kızımız. Kadının elinin değdiği her şeyde huzur ve bereket vardır. Peygamber Efendimizin dediği gibi ‘Cennet annelerin ayağı altındadır.’ Kadın olmanın mana ve önemi üzerine bir kez daha düşünmek için 8 Mart değil her gün anlam taşımalıdır oysaki. Toplumun her kesiminde yer alan sanattan spora, çalışma hayatından siyasete, bilimden edebiyata, her sahada başarı gösteren kadınlarımız takdire şayandır. Kadın annedir, eştir, kardeştir. Kadınlarımız; bizlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan, gelecek nesillerin mimarlarıdırlar. Kadınlarımız; sıcacık yuvalarımızın birleştiricileri, evlatlarımızın analarıdırlar. Yeri geldiğinde yaşamın her alanına koşturan, evlerde yuvasını çekip çeviren anneler, hayatın bir parçası olarak çalışanlar, yeri geldiğinde de en azılı düşmanların işgaline karşı duran kahraman Şerife Bacılarımız olmuşlardır. Gelecek nesillerin yetişmesi şüphesiz onların omuzlarındadır. Tüm insanlığın bu bilince sahip olması gerekmektedir. Kadınlarımızın fedakârlıkları göz ardı edilemez ehemmiyete sahiptir.

Kadınları ihmal eden toplumlar geri kalmaya mahkûmdur. Kadınların toplum içerisinde güçlerini ortaya koymaları sadece kendine değil, hem ailesine hem de yaşadığı topluma değer sağlayacak ve o milleti daha iyi bir yaşam düzeyine ulaştıracaktır. Bu dünyayı biz kadınların daha güzel yapacağına inanıyorum. Kadına yapılan yatırımın, geleceğe yapılan yatırım olduğunu düşünüyorum. Bu düşünceler ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, dünyada ve ülkemizde kadın erkek tüm insanlar için barış, eşitlik, adalet ve özgürlüklerin gelişmesine katkı sağlamasını diliyorum.”

‘İSTANBUL SÖZLEMESİ’Nİ HATIRLATIYORUZ’

CHP Mustafakemalpaşa Kadın Kolları Başkanı Neriman Altuğ da yaptığı açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün önemini şu sözlerle değerlendirdi; “İlk olarak 1857 yılında 120 kişinin ölümü ile sonuçlanan ABD’de tekstil fabrikası grevi sonrası kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ülkemiz içinde son derece anlamlı ve önemli bir gündür. Özellikle İstanbul Sözleşmesi’ni de tartışıldığı bugünlerde, kadının toplumdaki yerini ısrarla görmezden gelen kesimlere böyle anlamlı bir günde hatırlatmış olalım. Cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte yaşamın her alanında başarıyla yer almış kadınlarımızın, Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Sözlerime, Mustafa Kemal Atatürk’ün kadına verdiği değeri anlatan ‘Bir toplum, bir millet, erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirle bağlı kaldıkça diğer kısmı göklere yükselebilsin’ cümleleri ile son veriyorum. Tüm emekçi kadınlarımızın bir kez daha 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

‘KADINA YÖNELİK POLİTİKALARDA GERİYE GİDİŞ VAR’

İYİ Parti Mustafakemalpaşa Kadın Kolları Başkanı Lutfiye Sarcan şu değerlendirmede bulundu; “ 8 Mart; dünya kadınlarının taleplerini birlikte daha gür haykırdığı, kendilerini toplumda eşit bir birey olarak yok sayan çağdışı zihniyetlere karşı çıktığı, kadını sömüren, aşağılayan, yok eden sistem ve zihniyetlere karşı omuz omuza mücadele verdiği gündür. Kadına yönelik ayrımcılığı, dünyada sömürünün, şiddetin, eşitsizliğin, yoksulluğun artmasına neden olan sistemden ayrı düşünmek mümkün değildir. Bu nedenle temel olarak bu sistemin değişmesi sağlanmadan kadın sorunlarına çözüm bulmak mümkün olmayacaktır. Ülkemizde toplumsal cinsiyet ayrımcılığı; aile içinde başlayarak, toplumun her alanında var olmaya devam etmektedir. Tarihsel, kültürel ve dinsel bir takım gerekçeler üretilerek kadınlar eğitimden, iş hayatından ve toplum yaşantısından uzaklaştırılmaktadır. Ülkemizde nüfusumuzun yarısını teşkil eden kadınlarımız; yaşamın her alanında varken; karar alma organlarında, istihdamda, eğitimde, politikada aynı oranda temsil edilememektedir. Bunun yanında kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri sistematik bir şekilde artmaktadır. Kadına yönelik şiddet ve cinsel istismarın artmasını, görünürlüğün ve farkındalığın artmasıyla açıklanmasını kabul etmiyoruz. Kadına yönelik şiddet ve istismarın artmasında kadına yönelik politikalarda sistemli bir geriye gidişin etkisinin büyük olduğunu düşünüyoruz. Kadınları toplumsal hayat dışına itmeye çalışan, cinsiyetçi ve ayrımcı politikalardan ve uygulamalardan vazgeçilmelidir. Kadını ikinci plana atan toplumlar her zaman kaybetmeye, gerilemeye mahkum olacaktır. Kadının üretimin her noktasında yer almasının önü açılmalıdır. Ancak bu şekilde ülkemiz ‘çağdaş medeniyetler’ seviyesine ulaşacaktır. Genel Başkanımız Meral Akşener’in söylediği gibi “Ben bu yolu kadınlar ve gençler olmadan yürüyemem ”dediği bu kutlu yolda bizler; Cumhuriyet devrimlerinin kazanımlarından ödün vermeyeceğimizi haykırıyor; kadına karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kalktığı, kadının birey olarak var olduğu, özgürlüklerinin kısıtlanmadığı, şiddettin ve istismarın önlendiği, barışın sağlandığı bir Türkiye ve dünya istediğimizi bir kez daha dile getiriyor ve tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz.”

‘KADINLARIN DEĞER ÜRETMEDİĞİ ALAN YOK’

Saadet Partisi Mustafakemalpaşa Kadın Kolları Başkanı Yasemin Çelik ise şöyle konuştu; “Bugün 8 Mart. Toplumun inşasındaki büyük pay sahibi olarak kadın; anne, öğretmen, doktor, mühendis, gazeteci, bilim insanı olarak; fabrikada işçi, pazarda esnaf, iş kadını, yönetici olarak toplumun her alanında çalışan, üreten, iradesini kimsenin etkisinde kalmadan, her türlü mahalle baskısının dışında, özgür ve özgün şekilde ortaya koyarak daha güzel bir yarını şekillendirecek en önemli unsurdur. Kadınlarımızın  cesareti, dirayeti ve fedakarlığı ile ülkemizin aşamayacağı engel yoktur. Biliyoruz ki kadınların değer katmadığı hayat, siyaset, ekonomi, sivil toplum eksik kalacaktır.”

‘KADINLAR VARLIKLARIYLA ONURLANDIRIR’

MHP’nin yeni Kadın Kolları Başkanı Rabia İkizceli ise 8 Mart mesajında; “Yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.