uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3068
EURO
35,0599
ALTIN
2.307,54
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

BURSA KİTAP FUARI BAŞLIYOR

BURSA KİTAP FUARI BAŞLIYOR
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



28.04.2023 07:30 | Son Güncellenme: 27.04.2023 17:42
A+
A-
  • Yüzlerce yazarı okuyucuyla buluşturacak ve birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan TÜYAP 20. Bursa Kitap Fuarı, 300’e yakın yayınevinin katılımıyla 29 Nisan’da kapılarını açacak.

Bu yıl 20’ncisi, 29 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Bursa Kitap Fuarı’nın tanıtım toplantısı yapıldı.

Tanıtım toplantısı; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Tosun, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi Dr. Erol Kılıç, Bursa Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk ve TÜYAP Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü katıldı.

FUAR 9 GÜN SÜRECEK

Bursa Kitap Fuarı’nın, bölge için önemli bir kültür şöleni olduğunu ve okuma alışkanlıklarına olumlu katkı sağladığını belirten TÜYAP Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, düzenlendiği ilk yıldan bu yana Bursa ve çevre kentlerden 4 milyona yakın okuyucuyu ağırladıklarını dile getirdi.

Fuarın 20. yılı için heyecanlı olduklarını da sözlerine ekleyen Ersözlü; “Bursa Kitap Fuarı, öğrenci, genç, yetişkin, emekli her yaştan okurun ilgi gösterdiği, her zaman çok kalabalık söyleşi ve imzaların coşkulu geçtiği bir fuar. Bu yıl 20. yıla özel bu coşkunun katlanmasını bekliyoruz. 9 gün boyunca birbirinden değerli yazar, çizer, kültür insanı ziyaretçilerimizle buluşacak, etkinlikler, söyleşiler, imza günleri yapılacak. Tüm kitapseverleri coşkumuzu paylaşmaya bekliyoruz” diye konuştu.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Bursa Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de konuşmasında, fuarda 200 öğretmenin aktif görev alacağını belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise dijitalin verdiği bazı olumsuz durumlara işaret ederek; “Kitapla gençlerimizi buluşturmak, hemhal olmak, yazarlarla buluşmak çok kıymetlidir” dedi.

ÜNLÜ YAZARLAR BURSA’YA GELECEK

29 Nisan Cumartesi günü açılacak ve 9 gün boyunca devam edecek fuar, 300’e yakın yayınevi ve sivil toplum kuruluşuna ev sahipliği yapacak. 70’ten fazla panel, söyleşi, atölye çalışmaları ve çocuk etkinliklerinden oluşan kültür etkinlikleri ve imza günlerinde, yazarlar okurlarıyla buluşma fırsatı bulabilecek.

Fuarın konukları arasında Ahmet Ümit, Behiç Ak, Ayşe Kulin, Selim Erdoğan, Levent Gültekin, Enver Aysever, Erol Mütercimler, Adnan Özyalçıner, Murat Menteş, Sinan Akyüz, Miyase Sertbarut, Mavisel Yener, Ali Türkşen, Atilla Dorsay, Talha Uğurluel, Ataol Behramoğlu, Emre Kongar ve Üstün Dökmen gibi çok sayıda şair, yazar ve bilim insanı yer alacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.