uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3397
EURO
35,1192
ALTIN
2.307,48
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

BÜYÜK KURTARICI ÖZLEMLE ANILDI

BÜYÜK KURTARICI ÖZLEMLE ANILDI
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



10.11.2022 13:01
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük asker ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümünde Mustafakemalpaşa’da düzenlenen törenle anıldı.

Mustafakemalpaşalılar, saat 09.05’te çalan sirenler eşliğinde büyük kurtarıcısını şükran ve özlemle andı.  

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü için Mustafakemalpaşa’daki ilk tören Heykel Meydanı’nda yapıldı.

Törene; Kaymakam Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Cumhuriyet Başsavcısı Nurettin Güner, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhurluk Alanı’ndaki törende, Ata’nın aramızdan ayrılış saati olan 09.05’te siren sesleri eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunarak bayraklar yarıya çekildi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından anma töreni Belediye Düğün Salonu’nda devam etti.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

ÖĞRENCİLERDEN DUYGUSAL ORATORYO

Resim sergisinin açılışının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Kasım mesajı okundu. Mustafakemalpaşa Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Hacı Osman Doğan’ın günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasının ardından,  liselerarası kompozisyon yarışması birincisi İbrahim Önal Fen Lisesi öğrencisi Hülya Çınar ve ortaokullar arası şiir yarışmasında birinci olan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi orta kısım öğrencisi Zümrüt Akan’ın eserlerini okudu.

10 Kasım programı daha sonra Mustafakemalpaşa Anadolu Lisesi’nin hazırladığı oratoryo ile devam etti. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Meltem Birdal ve Nihayet Zihni öncülüğünde hazırlanan oratoryoda sahne alan öğrenciler, içinde Atatürk’ün hayatının yer aldığı ‘Dünü Hatırlamak, Bugünü Anlamaktır’ başlıklı gösterilerini sundu.  

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Program, 10 Kasım dolayısıyla okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi

İlkokullar arasında ‘Atatürk’ konulu resim yarışmasında birinci Yunus Emre İlkokulu’ndan Asrın Başaran olurken, ikinciliği Güllüce İlkokulu’ndan Yusuf Talha Koyun, üçüncülüğü ise Cahit Zarifoğlu İlkokulu’ndan Faruk Talha Ödemiş kazandı.

Aynı yarışmanın ortaokullar kategorisinde ise birinci Yalıntaş İmam Hatip Ortaokulu’ndan Ecrin Çoban, ikinci Devecikonağı Ortaokulu’ndan İrem Altıntaş, üçüncü de Tepecik Şehit Ali Uzel Ortaokulu’ndan Recep Aybars Ünal oldu.

‘Atatürk ve Vatan Sevgisi’ konulu ortaokullar arası şiir yarışmasında ise ilk üç sırayı; Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Zümrüt Kazan, Mustafakemalpaşa Ortaokulu’ndan Ecrin İnceişçi ve Şehit Hikmet Aktaş Ortaokulu’ndan Melek Duru Erayvaz aldı.

Liseler arasında yapılan ‘Bilimin Işığında Atatürk’ konulu kompozisyon yarışmasında ise birinciliği İbrahim Önal Fen Lisesi öğrencisi Hülya Çınar kazanırken, Sedat Karan Anadolu Lisesi’nden Merve Gümüş ikinci, Mustafakemalpaşa Anadolu Lisesi’nden Emine Güneş ise üçüncü oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.