uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3690
EURO
34,9519
ALTIN
2.325,69
BIST
9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

ÇALTILIBÜK’TE DEVE ŞENLİĞİ

ÇALTILIBÜK’TE DEVE ŞENLİĞİ
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



28.07.2021 10:16
A+
A-

Mustafakemalpaşa’nın kırsal Çaltılıbük Mahallesi’nde 152 yıldan beri büyük bir katılımla gerçekleştirilen geleneksel ‘Deve Şenliği’nde renkli görüntüler yaşandı.

Şenlik yürüyüşü ile başlayan etkinlikte özel kıyafetlerle gösterilerini sergileyen ekipler büyük alkış alırken, sahnelenen skeç ve yöresel oyunlar ilgiyle izlendi.

Çaltılıbük Mahallesi’nde 152 yıldan bu yana her Kurban Bayramı’nın ikinci günü gerçekleştirilen ‘Deve Şenliği’ bu yılda ilgi gördü.

Çevredeki kırsal mahallelerden de büyük bir katılım olduğu Deve Şenliği, Türk bayrakları ve Eskişehir Marşı eşliğinde Çaltılıbük Gençlik Odası önünden start alan yürüyüşle başladı.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Oyuncular ver halkın katıldığı yürüyüş, 720 yıllık çınarın altında sona erdi.

Çaltılıbük Gençlik Derneği Başkanı Fikri Çakır burada yaptığı kısa konuşmada, mahallenin bir buçuk asrı geçen geleneğini büyük bir özveriyle yaşattıklarını söylerken, katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinlikte daha sonra Şerefiye Mahallesi’nden gelen müzisyenlerin eşliğinde şenlik karakterleri; iki deve, ayı, çelenk, hayalet, gelin-damat, kızlar ve korumaları giydikleri özel giysiler ile meydanda gösterilerini sergiledi.

Şenlik Ağası Mustafa Doğru’nun halkı selamlayarak teşekkür konuşması yaptığı geleneksel etkinliğin ardından gerçekleştirilen ağalık seçimlerinde, 2022 Çaltılıbük Deve Şenliği Ağası Adem Kaya oldu.

Şenlik, yöresel çiftetelli oyunları ve Çaltılıbük gençliğinin hazırladığı skeçlerle sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.