uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3171
EURO
35,0910
ALTIN
2.299,97
BIST
9.050,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

ÇELTİKÇİ TARTIŞMASI BÜYÜYOR

ÇELTİKÇİ TARTIŞMASI BÜYÜYOR
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



30.12.2020 14:07 | Son Güncellenme: 11.08.2021 14:09
A+
A-

Mustafakemalpaşa Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Bahadır Güngör, parti teşkilatının Çeltikçi Mahallesi’nde yaptığı açıklamalara yanıt veren AK Parti Çeltikçi Mahalle Temsilcisi Cengiz Fakıoğlu’na tepki gösterdi.

Parti olarak muhalefet görevine yerine getirmekten kaçınmayacaklarını kaydeden Güngör; “Mahallelerdeki parti temsilcileri bu konularda daha hassas olmalı” dedi.

‘İZZET DEDE’Yİ UNUTTUNUZ MU?’

İYİ Parti Meclis Üyesi Bahadır Güngör yaptığı basın açıklamasında; “Bilindiği üzere, İYİ Parti Mustafakemalpaşa Başkanlığı, belediye meclis üyeleri ile birlikte 18 Aralık günü Çeltikçi Mahallesi’nde basın açıklaması yapmıştı. Bu açıklama, AKP Mahalle Temsilcisi Cengiz Fakıoğlu tarafından talihsiz açıklama olarak değerlendirildiğinden bir cevap hakkı olarak açıklama yapma gereği duydum.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Şimdi soruyorum, parkların halini görmüyor musunuz? Çeltikçi, mahalle olmadan önce belde değil miydi? Belediye Başkanımız rahmetli İzzet Dede’nin eserlerinin ve hizmetlerinin nasıl görmezden gelindiğinin üzülerek okudum. Beldenin, onun zamanında yapılan altyapısını, parke taşlarını, asfalt çalışmalarını ne çabuk unuttunuz? Yine rahmetli başkan zamanında yapılan parkların, anfi tiyatronun ve belediye hizmet binasının bakımsızlıktan kullanılmaz hale geldiğini, atıl duruma düştüğünü belirtmek isterim. Çeltikçi beldesi ve halkı yapılanları görüyor” dedi.

‘ARAZİ YOLLARI BERBAT DURUMDA’

OTOYOL A.Ş’nin köy yollarını yapmadığını ifade eden Güngör;“ Bizim değindiğimiz, vatandaşlardan duyduğumuz ve vatandaşların anlattığı, dile getirdiği; tarım yapılan bölgelerde arazi yollarının berbat bir durumda oluşudur. Hayatını tarım ve hayvancılıkla idame ettiren halkımızın sıkıntılarına daha ciddiyetle eğinilmesi, kullanılan traktör, araç ve gereçlerin milli bir servet olduğunun unutulmaması gerektiğidir. OTOYOL A.Ş.’nin yapması gereken köy yollarını yapmamasıdır. Kamulaştırma bedellerini tamamlamamasıdır” dedi.

‘DERE ISLAHI ÖNERGEMİZE CEVAP ALAMADIK’

Muhalefet görevini yerine getirdiklerini kaydeden İYİ Parti Meclis Üyesi Güngör şöyle konuştu; “ Mustafakemalpaşa Belediyesi İYİ Parti meclis üyeleri olarak gerek yazılı gerek sözlü bir şekilde önergeler veriyoruz. Çeltikçi- Kara Dere Köprüsü’nün yapımı ve derenin ıslahı konularını mecliste gündeme getirmemize rağmen henüz bir cevap alamadık. Meclis üyeleri olarak bizlerin serzenişi sadece Çeltikçi değildir. Köy olup, söz ve yazı ile mahalle olarak adlandırılan her yer de buna benzer sorunlar, sıkıntılar yaşanmaktadır. Belediyemizin sorumluluğundaki tüm köylerde vatandaşlarımızın her türlü sıkıntılarını gündemde tutmaya devam edeceğiz. Mahalle temsilcilerini de bu konularda hassas davranmaya davet ediyoruz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Mustafakemalpaşa İYİ Parti Başkanı Tevfik Demir, 18 Aralık tarihinde Çeltikçi Mahallesi’nde yaptığı basın açıklamasında, İstanbul-İzmir Otoyolu’nun ilk planlanan bölgeden geçirilmemesinin verimli ovalara zarar verdiğini ve ekonomiye ek masraflar yüklediğini söylemiş, Çeltikçi Mahallesi’nin çamur içinde bırakıldığını ve otoyolun dolgu malzemesini karşılayan ocağın alan büyüttüğünü öne sürerek bu duruma köylünün tepki verdiğini dile getirmişti.

Bu açıklamalara cevap veren AK Parti Çeltikçi Mahalle Temsilcisi Cengiz Fakıoğlu ise otoyol projesinin mahalleye engel olmadığını belirtmiş, İYİ Parti’nin Çeltikçi’nin çamur içinde kaldığına yönelik eleştirilerini yersiz bulduğunu söyleyerek, Mustafakemalpaşa’da en çok yatırım alan mahallelerin başında Çeltikçi’nin geldiğini ifade etmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.