uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3325
EURO
35,1176
ALTIN
2.310,95
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

ÇİLLER’İN DÖNÜŞÜ

ÇİLLER’İN DÖNÜŞÜ
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



08.07.2022 07:25 | Son Güncellenme: 07.07.2022 14:52
A+
A-

Siyasete dönmeye hazırlanan eski Başbakanlardan Tansu Çiller, Mustafakemalpaşa’daki teşkilatlanma çalışmalarına başladı. 

2007’de Demokrat Parti adını alarak feshedilmesinden sonra aynı isimle tekrar kurulan Doğru Yol Partisi (DYP), Çiller’in fotoğrafları altında Mustafakemalpaşa’daki genel kurulunu gerçekleştirdi. Yönetim ve il delegelerinin belirlendiği kongrede DYP Mustafakemalpaşa Teşkilatı’nın başına, Bursa Kastamonulular Dernek Başkanı İlhami Alay seçildi.

Tansu Çiller’e yakınlığı ile bilinen İlhami Alay; “DYP, tüm teşkilatıyla tekrar canlanacak” dedi.

Son dönemde siyasete dönmek için görüşmeler yaptığı konuşulan eski Başbakan Tansu Çiller, Bursa’da merkez sağın kalelerinden biri olan Mustafakemalpaşa’da düğmeye bastı.

Daha önce kuracağı partinin isminin Büyük Türkiye Partisi olacağı açıklanan, sonrasında ise meydanlara Doğru Yol Partisi ile döneceği iddia edilen Çiller, teşkilatları hazırlama çalışmalarına başladı.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Bu kapsamda DYP’de Mustafakemalpaşa’da ilk genel kurulunu gerçekleştirdi.

Öğretmenevi’nde 6 Haziran’daki kongrede delegeler, DYP Mustafakemalpaşa Başkanını seçmek için sandık başına gitti.

Divan Başkanlığı’nı DYP Bursa Başkanı Mehmet Hamaloğlu’nun yaptığı kongreye DYP döneminde Enerji Bakanlığı müsteşarı orak görev yapan Ahmet Yıldırım ve bir grup partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından söz alan DYP İl Başkanı Mehmet Hamaloğlu, zor bir dönemde yola çıktıklarını söylerken; “Bugün burada az olduğumuza bakmayın, gün gelecek çığ gibi büyüyeceğiz. 20 yıl önce 3 Y ile yola çıkanlar bugüne gölge düşürdüler. Bizim yolumuz doğru, hedefimiz doğru” dedi.

‘PARTİMİZ, TÜM KURULLARIYLA CANLANACAK’

Seçim Kurulu gözetiminde tek liste ile yapılan seçimlerde ise DYP Mustafakemalpaşa Başkanlığı’na İlhami Alay seçildi. Delegelerin tamamının oyunu alarak göreve gelen Alay; “Tansu Çiller’i yeniden siyasete getirmek için yola çıktık. İl ve ilçelerin ardından sonbaharla birlikte Genel Merkez kongresi yapılacak. DYP, tüm kurullarıyla Mustafakemalpaşa’da tekrar canlanacak” diye konuştu.

Bursa Caddesi’nde uzun süre gıda alanında esnaflık yapan, aynı zamanda Bursa Kastamonulular Dernek Başkanlığı’nı yürüten İlhami Alay’ın yönetim ve il delege listesinde; Remzi Topuz, Nuri Eyüpler, Sadık Şıvgın, Betül Tosun, Cumhur Tosun, Emrah Çelik, Birkan Nayman, Raşit Din, Tayfun Kırgöz, Kübra alay, Yeşim Tosun ve Eray Leblebici yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.