uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3241
EURO
34,9742
ALTIN
2.312,74
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLDÜ

ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLDÜ
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



05.08.2022 07:10 | Son Güncellenme: 04.08.2022 16:27
A+
A-

Gezici ve geçici tarım işçiliği, çocuk işçiliğinin en kötü biçimlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Mustafakemalpaşa’da tarımsal üretim sezonun başlamasının ardından aileleriyle birlikte kırsala göç eden işçi çocukları kurs eğitimleriyle buluştu.

Mevsimlik tarımda en kötü biçimlerdeki çocuk işçiliğinin ortadan kaldırılmasına katkıda bulunmak amacıyla yürütülen ‘Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi’ projesi kapsamında Ormankadı ve Koşuboğazı’nda risk altında bulunan çocuklara, Eylül ayına kadar okuma, el becerisi ve zeka oyunlarını içeren kurslar verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi işbirliğinde yürütülen, Avrupa Birliği (AB) kaynaklarıyla finanse edilerek Genç Hayat Vakfı’nın uygulama ortağı olduğu ‘Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Projesi’ne yönelik eğitim faaliyetleri sürüyor.  

Çalışma kapsamında Ormankadı ve Koşuboğazı ilk ve ortaokullarında mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına yönelik 18 Temmuz-2 Eylül tarihleri arasında devam edecek kurslar, Halk Eğitimi Merkezi ve Genç Hayat Vakfı işbirliği ile düzenleniyor.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, HEM Müdürü Zafer Göllü ve Genç Hayat Vakfı temsilcileri ile birlikte Ormankadı’da açılan kurs atölyelerini ziyaret etti.

Okul Müdürü Tolga Argın, idareci ve öğretmenlerinde hazır bulunduğu ziyarette tarım işçisi çocuklarla sohbet eden Efe,  kursları yerinde inceleyerek bilgi aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.