uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3241
EURO
34,9742
ALTIN
2.312,74
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

‘DEĞİŞİM, BİRLİK, BÜYÜME’

‘DEĞİŞİM, BİRLİK, BÜYÜME’
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



28.09.2022 11:22 | Son Güncellenme: 28.09.2022 11:40
A+
A-

Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na adaylığını açıklayan iş insanı Vedat Süngü, 1 Ekim’de yapılacak meslek komiteleri seçimler öncesi TSO üyelerine ‘Değişim, Birlik, Büyüme’ mesajı verdi.

‘TSO Değişim Platformu’ adayı Vedat Süngü, 5 meslek komitesinden oluşan 15 kişilik listesini tanıttığı toplantıda, projelerini de 9 başlık halinde sıraladı.

MUSTAFAKEMALPAŞA’NIN TİCARET AĞI GÜÇLENECEK

Seçimlere mavi liste ile girecek olan Süngü, Mustafakemalpaşa’daki tüm STK’ların içinde yer aldığı bir ortak çalışma grubu ile TSO bünyesinde yüksek istişare kurulu oluşturacaklarını, nitelikli eleman yetiştirme hedefiyle mesleki ve teknik proje okulu yapmak istediklerini vurguladı.

Süngü, Mustafakemalpaşa’nın diğer değerli ürünlerini de coğrafi işaret tescili ile markalaştıracaklarını belirtirken; “Uzlaştırma hukuk danışmanlığı hizmetine TSO tarafından destek vereceğiz. TSO bünyesinde kuracağımız vakıfla veren el ile alan elin görülmediği bir organizasyona öncülük edeceğiz. Sektörel bazda yurtiçi ve yurtdışı fuarlarla üyelerimi buluşturacağız. Dijital dönüşüm programı başlatacağız, TOBB bünyesinde bulunan diğer odalarla ticari işbirlikleri oluşturacağız” dedi.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine az bir zaman kalırken, Değişim Platformu Başkan Adayı Vedat Süngü, 15 kişilik ekibini ve projelerini düzenlenen bir programla tanıttı.

TSO Başkan Adayı Vedat Süngü ile birlikte mavi listenin 1. Grubu’nda; Caner Dink (Dink Gıda) ve Suat Akar (Şapçı Kooperatifi Başkanı) 2. Grup’ta; Ethem Yılmaz (Marmara Oto Yıkama), Mehmet Küçüktarakçı (TAMİŞ Giyim), Kerem Birinciel (Birinciel Aytemiz Petrol), 3. Grup’ta İlhan İğneci (İğneci İnşaat-Düğün Salonu), Mutlu Turgut (Ender Palet), Eray Ada (Adacan İnşaat), 4. Grup’ta Fevzi Okumuş (OKU-TAŞ Taşımacılık), Onur Girgin (Zirve Taşımacılık), Yusuf Bozacı (Aras Kargo), 5. Grup’ta ise Emin Özkara (Tunç Topkara Mermer), Mustafa Yaşar (Yaşar Mermer) ve Orhan Eraslan (Viapot Toprak Ürünleri) yer aldı.

NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞTİRME MERKEZİ HEDEFİ

Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Adayı Vedat Süngü, 1 Ekim’deki seçimlerde değişim, birlik ve büyüme vurgusu yaptı.

Süngü; “Mustafakemalpaşa’daki tüm STK’lar ile ortak çalışma grupları oluşturacağız. Mustafakemalpaşa’nın en büyük STK’sı olan Ticaret ve Sanayi Odamız, tüm STK’larla birlikte hareket etme alışkanlığını kazanarak, Odamız öncülüğünde Mustafakemalpaşa’mızın faydasına ve yararına olacak tüm faaliyetlerde tek yürek olmayı hayata geçireceğiz. Nitelikli eleman yetiştirmek için MKP TSO ve OSB ortaklığı ile mesleki ve teknik proje okulu yapmak istiyoruz. İlçemizde sanayinin gelişmesi ile birlikte nitelikli eleman ve ara eleman sıkıntısı günden güne artmaktadır. Başta Ticaret ve Endüstri Meslek Liseleri ile Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu kurumları ile birlikte çalışarak, okullarımızın eksikliklerini gidererek bu süreci hızlandıracağız. OSB’de tahsis edilmiş olan okul alanına gerekli başvuruları yaparak, TSO ve OSB ortaklığında Nitelikli Eleman Yetiştirme Merkezi açmayı planlıyoruz. Uzlaştırma Hukuk Danışmanlığı hizmetine Oda tarafından destek verilecek. Günümüzde işveren ve çalışanların anlaşamamazlıklarında, süreçlerin uzadığından dolayı daha kısa sürede işverenlerimizle uzlaşmayı Oda’mız bünyesinde görevlendireceğimiz Hukuk Danışmanı ile Oda’mızın tüm üyelerine hizmet vereceğiz” dedi.

YÜKSEK İSTİŞARE KURULU OLUŞTURULACAK

Mustafakemalpaşa’ya daha fazla coğrafi işaretler kazandırmayı planladıklarını belirten Vedat Süngü;” Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de coğrafi işaretlerin önemi her geçen gün artmaktadır. Maalesef ilçemiz değerlerinden sadece Mustafakemalpaşa Tatlısı’nda coğrafi işaret bulunmaktadır. Bunların sayısını artırmak bizlerin asıl görevi olup, ivedilikle Mustafakemalpaşalılarla beraber belirleyeceğimiz değerlerimize coğrafi işaret başvuruları yararak ilçe ekonomisine katkı sağlamak hedefimizdir. Oda bünyesinde Yüksek İstişare Kurulu kuracağız. TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nunda üstüne basarak kurulmasını istediği, Türkiye’de birçok Oda’da kurulan Yüksek İstişare Kurulu’nu kurmamız bizlere değer katacak. Yüksek İstişare Kurulu’nda çıkacak olan girişim önerileri bizlerin daha hızlı çalışmasına öncülük edecektir” ifadelerini kullandı.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM SAĞLANACAK

Sektörel bazda yurtiçi ve yurtdışı fuarlarla üyeleri buluşturacaklarını kaydeden Süngü şöyle konuştu; “Türkiye ve dünyadaki fuarları takip edip, yüksek katılımlarla firmalarımızı ve üyelerimizin fuar ziyaretlerini sağlamak ve en önemlisi bu fuarlarda Mustafakemalpaşa’daki üreticilerimizin stant açmalarına öncülük etmek amacındayız. Kuracağımız ‘Fuar Komisyonu’ ile birlikte Mustafakemalpaşa’mızın her fuarda temsil edilmesini sağlayacağız. Dijital dönüşüm programını başlatacağız. Mustafakemalpaşa TSO üyelerimizin orta ve küçük ölçekli firmaları Türkiye’de öncü olan dijital partner firma anlaşmaları ile başta üyelerimiz ve Mustafakemalpaşa’da ticaret yapanları buluşturarak Mustafakemalpaşa’da dijital dönüşüm başlatacağız.”

KURULACAK VAKIF, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞACAK

TSO bünyesinde vakıf kurulmasını sağlayacaklarına dikkat çeken Vedat Süngü; “Kuracağımız bu vakıflarla beraber üyelerimizin desteği ile ilçemizde başarılı öğrencilerimize, ihtiyaç sahibi ailelere, çalışanlarımıza kısaca kimin bir derdi varsa daha hızlı bir şekilde ulaşmayı hedefliyoruz. Kuracağımız komisyon ile gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşıp, üyelerimizin gönül rahatlığıyla yardım vereceği ve veren el ile alan elin görülmediği bir organizasyonu hayata geçireceğiz. TOBB bünyesinde bulunan diğer Oda’larla ticari işbirlikleri oluşturacağız. TOBB bünyesindeki belirlediğimiz Oda’ları ziyaret ederek, Mustafakemalpaşa’daki tüm imalatçıları ve üreticilerimizin pazar ağını güçlendirerek tüm Türkiye’de ticaret ağı oluşturacağız” dedi.

OY VERME İŞLEMİ 17.00’A KADAR SÜRECEK

950 üyeli Ticaret ve Sanayi Odası’nda 1 Ekim’de yapılacak 5 meslek komitesi seçimlerinde oy verme işlemi, 09.00-17.00 saatleri arasında yapılacak.

728 üyenin oy kullanma hakkı bulunan meslek komitelerine üye seçiminde; 1, 2, 3, 4, 5 nolu meslek gruplarından meslek komitelerine 7 asıl ve 7 yedek üye, oda meclisine ise aynı nolu meslek gruplarından 3 asıl ve 3 yedek üye seçilecek.

TSO yönetim kurulu başkan ve üyeliği, disiplin kurulu asıl ve yedek üyeliği ile genel kurul delege seçimleri, meslek komitesi ve meclis seçimlerinin kesinleşmesini takip eden 2 gün içinde yapılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.