uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3266
EURO
35,0806
ALTIN
2.300,55
BIST
9.049,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
23°C
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

DEMİR’E TAM DESTEK

DEMİR’E TAM DESTEK
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



28.11.2022 13:06 | Son Güncellenme: 29.11.2022 12:25
A+
A-

Mustafakemalpaşa İYİ Parti Teşkilatı 3. Olağan Kongresi’nde Başkan Tevfik Demir’e güvenoyu çıktı.

Seçime tek aday olarak giren ve delegelerden aldığı tam destekle bir kez daha bu göreve seçilen Tevfik Demir; “ Genel Merkezimizin seçimler öncesinde teşkilatlarımızın güçlenme planı Mustafakemalpaşa’da kavgasız, gürültüsüz ve tek yumruk olarak gerçekleşmiştir. Tek ses olarak haksızlıklara karşı haykırışımız daha güçlü çıkacak, iktidara yürüyüşümüz hızlanacaktır” dedi.

İYİ Parti Bursa Başkanı Selçuk Türkoğlu ise yerelde ve genelde iktidarı hedeflediklerini söylerken, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan’da; “Parlamenter sisteme dönüş için birinci parti olmak gerekiyor. Bu da yeni sorumluklar ve dinamik bir teşkilat yapısı demektir” diye konuştu.   

Mustafakemalpaşa İYİ Parti Teşkilatı’nın 3. Olağan Genel Kurulu, 27 Kasım tarihinde Açelya Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

2019 Mayıs ayından beri İYİ Parti Teşkilatı’nın başında bulunan Tevfik Demir’in tek aday olarak girdiği seçime; İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, İYİ Parti Kurucular kurulu Üyesi Orhan Şen, İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, İYİ Parti’nin Bursa’daki ilçe başkanları, AK Parti, CHP, DEVA, Gelecek, Saadet, Demokrat, Yeniden Refah ve Hak ve Adalet Partisi heyetleri ile STK başkanları katıldı.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kongrenin divan başkanlığını Orhan Şen, divan başkan yardımcılığını Yüksel Ceylan, kâtip üyeliklerini ise Selami Sevim, Ahmet Bayram ve Şemsettin Şenşahin yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve TBMM İYİ Parti Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu’nun kongre mesajlarının paylaşılmasının ardından teşkilatın 2 yıllık faaliyet raporları okundu.

DEMİR’DEN ‘BİRLİK’ ÇAĞRISI

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İYİ Parti Mustafakemalpaşa Başkanı Tevfik Demir, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Tevfik Demir; “ Bu süre içinde halkımızın bize verdiği muhalefet görevini hakkıyla yerine getirdik. Halkımız gün geçtikçe bizlere daha da güvendi, destekleri arttı. Bizler böyle çalışmaya devam edersek, halkımızın desteği katlanarak artacaktır. İYİ’leri korkutacaklarını sananlar, yanılacaklardır. Yürüdüğümüz bu yolda asla yalpa yapmayacağız, tavrımız milletimizin menfaatleri yönünde olacaktır. Her türlü haksızlığın sözcüsü olmayı sürdüreceğiz. Önümüzde ülkemiz için kritik öneme sahip bir genel seçim var. Parlamenter sisteme dönüş için son viraj olduğunu çok iyi biliyoruz. Ülkemizin geleceği, gençlerimizin yarınları için Atatürk’ün izinde, Cumhuriyetimizin değerlerini baki kılmak adına kanımızın son damlasına kadar çalışmalıyız. Tüm partililerimiz bu sorumluluk bilincedir. Bu süreçte ülkemizin, milletimizin ve partimizin menfaatlerini kişisel menfaatlerden önde tutarak, birlik ve beraberlik çağrımıza destek olan tüm dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hep birlikte İYİ yarınlar için” dedi.

Susurluk’un İYİ Partili Belediye Başkanı Nurettin Güney’de bir selamla konuşması yaparak; “Bu sene 500 bin ton şeker pancarı anlaşması yapıldı. Bölgemize hayırlı olsun” dedi.

‘İKTİDARA TALİBİZ’

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ise Bursa’nın 17 ilçesinde ortaya koydukları üç hedefe ulaştıklarını söyledi.

Türkoğlu; “Kongreler, bir nevi hesap verilen yerlerdir. Önümüzdeki genel seçimlere, alınan doğru kararla daha güçlü ekiplerle girmek adına kongrelerimizi yapıyoruz. Göreve gelirken Bursa’da en yüksek üye sayısı, en yüksek oy oranı ve en etkin muhalefet partisi olma iddiasına girdik.  Süreç sonunda oluşan tabloda üye sayımızı 13 binden 25 bin 500’e, oy oranımızı yüzde 12,3’ten yüzde 20’lere taşıdık. 1. Bölge’de yüzde 25’e, 2. Bölge’de ise yüzde 19,53 bandına geldik. Bu ciddi bir başarıdır. Biz İYİ Parti olarak genel ve yerel iktidara talibiz. Teşkilatlarımız Türkiye’ye örnek projeler yaptı. Küpü kıranla küpü dolduranı aynı kefeye koymamak lazım. 712 köyün 614’ünü tamamladık. 50 bin hane ziyareti hedefimizde 34 bini aştık. Bu anlamda Kadın Kolları Başkanlığı’mızı tebrik ediyorum. Kongrelerimizin tek veya çok adaylı olması üç gün konuşulur. Önemli olan birliktir. Mustafakemalpaşa seçimi kazanmak için en yakın olduğumuz ilçelerin başında geliyor” diye konuştu.

‘HEDEFİMİZ, TÜRKİYE’Yİ YÖNETMEK’

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan ise konuşmasında, partinin kuruluşunun ardından girilen ilk seçimde yüzde 9.96 oy aldıklarını hatırlatarak; “İttifak içinde olmamız sayesinde Cumhuriyet tarihinde hiçbir partiye nasip olmayan bir potansiyele ulaştık. 8 ay içinde grup kurma gücü yakaladık.  Bu bir başlangıçtı, ileriye doğru bakmamız lazım. Hedefimiz Türkiye’yi yönetmek ama bize nasıl bir miras bırakılacak bilmiyoruz. Merkez Bankası’nın rezervini, gerçek enflasyonu, işsizliği, bütçe açığını, Hazine’nin elinde ne var bilmiyoruz? O gün geldiğinde, başımıza ne geldiğini anlamamız biraz zaman alacak. Gerçekler o gün anlaşılacak. Çarşıda pazarda enflasyon yüzde 150 civarında. Et ve süt ürünleri birbiriyle yarışıyor. İktidar, enflasyonun yüzde 85 olduğu iddiasında ama Yeniden Değerlendirme Oranı’nı yüzde 122,5 olarak hesaplıyor. Biz bugüne kadar yılmadık, yılmayacağız.  Genel Başkanımızın bir sözü var; ‘Partim benden önemli, ülkem partimden önemli.’ Cumhurbaşkanlığı adaylığından da ‘fedakarlık değil feragat ettim’ diyor.  Geçiş süreci sonunda bir parlamenter sistemde Genel Başkanımızın hedefi Başbakanlık’tır. Bunun için hedefimiz birinci parti olmaktır” dedi.

‘HEPİMİZİ YENİ SORUMLULUKLAR BEKLİYOR’

Milletvekili Erozan şu ifadeleri kullandı; “Genel Başkanımız ‘az kaldı’ söylemini değiştirerek ‘ çok az kaldı’ diyor. Bir gece ansızın bir sandıkta gelebilir önümüze. Yeni Seçim Yasası 6 Nisan’dan sonra görüşülecek. MHP dahil yeni yasadan kimse memnun değil. Dinamik ve güçlü ekiplerle çalışmak zorundayız. Mustafakemalpaşa’daki kongre tek adaylı olmasına rağmen salon dolu. Parti içi demokrasiyi içleştirmemiz önemli. Tevfik Demir’in benim gönlümde farklı bir yeri var. Belediye Başkanlığı seçimlerinin ardından kendisiyle çalışmaya başladım. Kişiliği, çalışmaları,  ekip anlayışı ve vatandaşla iletişimiyle dikkat çeken başkanımıza yeni dönemde başarılar diliyorum. Hiçbir koltuk kimsenin tekelinde değil. Her seçim yeni sorumluluklar yükler.”

ESKİ BAŞKAN ADAYLARI LİSTEDE

Mustafakemalpaşa Seçim Kurulu gözetimindeki oy verme işlemine ise İYİ Parti’nin 433 delegesinden 165’i katıldı. Oyların tamamını alarak, koltuğunu koruyan Tevfik Demir’in başkanlığındaki yeni yönetimde, bir önceki kongrede başkan adayı olan Mazlum Ada ve Yakup Dikici’nin de yer alması dikkat çekti.

HABER: FERHAT ÇALIŞAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.