uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,5947
EURO
34,7865
ALTIN
2.497,31
BIST
9.461,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
17°C
Bursa
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

‘DEPREME DAYANIKSIZ OKULA İZİN VERMEYİZ’

‘DEPREME DAYANIKSIZ OKULA İZİN VERMEYİZ’


14.09.2022 07:35 | Son Güncellenme: 13.09.2022 17:48
A+
A-

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan’ın Mustafakemalpaşa’yı ziyaretinde depremsellik sorunu sebebiyle yıkılan binaların yapılmadığına yönelik sözlerini yalanladı.

İsim vermeden Yüksel’i eleştiren Milletvekili Esgin; “Güneş balçıkla sıvanmaz. Depreme dayanıksız hiçbir okulda eğitim vermedik, vermeyeceğiz” dedi.

‘EĞİTİM YATIRIMLARIMIZA DA AYNI DUYARLILIĞI GÖSTERDİK’

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin yaptığı açıklamada, 2022-2023 yılı eğitim-öğretim döneminin hayırlı olmasını diledi.

Eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte depremsellik analizi sorunlu binaların yıkılıp yapılmadığı iddialarını yalanlayan Esgin, şunları söyledi; “Nasıl ki depremsellik analizi kötü olan hiçbir hastanede sağlık hizmeti vermediysek, bütün hastanelerimizi modernize ettiysek, yeni ve devasa sağlık yatırımları gerçekleştirdiysek, eğitim yatırımlarımıza da aynı duyarlılığı gösterdik. Bursa çapında başlattığımız seferberlikle depreme dayanıksız olan 36 okulumuzu derhal yıktık. Bunların tamamının ihalesini gerçekleştirdik. 10 okulumuzu eğitim-öğretime açtık. Diğer okullarımızın inşaat ve yapım süreçleri devam etmekte olup, sürecimiz sorunsuz bir şekilde ilerlemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan deprem tahkikleri sonucu ilimizde 121 binamızın da güçlendirme ihtiyacı olduğu ortaya çıkmıştır. İvedilikle binalarımızın güçlendirme projeleri hazırlanarak bakanlığımızdan bütçeleri temin edilmiş ve güçlendirme çalışmaları başlamıştır. Bu okullarımızın 107 tanesinin güçlendirme işlemleri bitirilmiş ve okullarımız eğitim öğretime başlamıştır. Geri kalan binalarımızın tamamı ihale edilmiş bu eğitim öğretim yılında tamamlanacaktır.”

‘GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ’

Bursa çapında okullardaki yapım ve güçlendirme çalışmaları devam ederken, muhalefetin yapılanları takdir etmek yerine ters algı ve şov siyasetlerine hiç usanmadan devam ettiğini belirten Milletvekili Mustafa Esgin; “Güneş balçıkla sıvanmaz. Bursa’mızın 17 ilçesindeki okullarımızda çalışmalar yapılıyor. Örneğin Mustafakemalpaşa’da Anadolu Lisesi A ve B Blokları ile Yalıntaş Ortaokulu B Blok yıkılmış ve inşaatları hızla devam etmektedir. Yine Mustafakemalpaşa’da güçlendirme ihtiyacı olan 11 okul binasının 7 tanesi (Halk Eğitim A ve B Blok, Lalaşahin MTAL, Mesleki Eğitim Merkezi, Sedat Karan Anadolu Lisesi ve Yunus Emre İlkokulu A ve B Bloklar) tamamlanmış ve eğitim öğretime devam etmektedir. Bu yaz döneminde bütçeleri temin edilerek ihalesi gerçekleştirilen 4 okulumuzun; Balibey Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, İbn-i Sina Özel Eğitim Okulu ve Öğretmen Davut İlkokulu 4 derslik ilave edilerek güçlendirme işlemlerine başlanmıştır” dedi.
Muhalefetin 40 kişilik sınıflarda eğitim verildiği iddiasına da yanıt veren Milletvekili Esgin; “Bursa’da toplam bin 946 okulda, 24 bin 381 derslikte, 41 bin 638 kişilik öğretmen kadrosuyla, derslik başına düşen ilk ve ortaokullarda 23, liselerde 32, mesleki ve teknik eğitimde 25 öğrenci ortalamasıyla eğitim ve öğretim verilmektedir” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz hafta Mustafakemalpaşa’yı ziyaret ederek, depremsellik çalışmaları kapsamındaki Balibey İlkokulu’nda incelemeler yapan CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, okulların yeniden yapılmasının kısa sürede mümkün olmayacağını gördüklerini dile getirmiş; “Mustafakemalpaşa’dan Milli Eğitim Bakanlığı’na, il ve ilçelerdeki yetkililere sesleniyoruz.  Bu okulların yapımı ne zaman gerçekleşecek?  MEB, bu okulların yapımı için ne ölçüde bir bütçe ayırmıştır, bu bütçe içinde planlanan sürede bu okulların yapımı gerçekleşecek midir?” diye konuşmuştu.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.