uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3341
EURO
35,0774
ALTIN
2.308,07
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

DİREKSİYON GİRGİN’İN

DİREKSİYON GİRGİN’İN
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



17.01.2022 09:45 | Son Güncellenme: 16.01.2022 19:58
A+
A-

69 yıllık Oda’nın 25 yılını başkanlıkla geçiren Vahit Girgin, 6. dönemine girdi.

Mustafakemalpaşa Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın Olağan Genel Kurulu’nda zafer, mevcut Başkan Ş. Vahit Girgin’in oldu.

Geniş bir katlımla gerçekleşen iki adaylı seçimi, Taksi Dolmuş Kooperatifi Başkanı İsmail Taş’ı 126 oy farkıyla geçen Vahit Girgin ve ekibi kazandı.

Mustafakemalpaşa’nın en köklü meslek platformlarının başında gelen Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın 1996 yılından beri yönetim direksiyonunda bulunan Vahit Girgin, 4 yıl daha bu göreve seçildiği konuşmasında, hem katılımın yüksek olması hem de tüm delegelerin gösterdikleri güven ve desteğe teşekkür etti. Başkanlıktaki 6. dönemine başlayan Girgin; “Odamız’daki güven ve istikrar ortamı sürecek” mesajı verdi.

Ahilik kültürü ve geleneklerinin yaşatılması amacıyla önemli çalışmalar gerçekleştiren esnaf ve meslek odalarında seçim heyecanı devam ediyor.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Madeni Eşya ve Haberleşme Odaları’nın kongrelerinin ardından 2022 yılı ile birlikte kuruluşunun 69. yılını kutlayan Mustafakemalpaşa Şoförler ve Otomobilciler Odası da dün saat 11.00’da yapılan 24’üncü Olağan Genel Kurulu’nda Başkan, Yönetim ve Denetim Kurullarını belirlemek üzere seçime gitti.

Kamyoncu, kamyonetçi, personel ve okul servisçileri, halk otobüsçüleri, kırsal mahallelere çalışan minibüsçüler, durak taksicileri, taksi dolmuşlar, süt nakliye işi yapanlar, şehirlerarası çalışan otobüsçüler, oto galericiler ve oto kiralamacılar gibi sektörlerde faaliyet gösteren 730 üyeli Oda’nın kongresi büyük bir katılımla gerçekleşti.

Grand Düğün Salonundaki kongreye; STK ve siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, meslek odaları başkan ve yöneticileri ile üyeler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurulun divan başkanlığını Bursa Muhtelif Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Özkan İlhan’ın üstlendi.

Yönetim ve Denetim Kurulu faaliyet raporları ile bilanço gelir ve gider hesaplarının okunarak müzakere edilmesinin ardından yönetim ibra edildi. 

Gündem maddesi gereğince, yeni dönem çalışma programı ile bu program içinde yer alacak olan eğitim, teorik ve pratik kurs programları ve tahmini bütçe görüşülerek karara bağlandı. Ayrıca hizmet birimlerinde  çalışan ve ihtiyaç halinde alınacak personel için yönetim kuruluna yetki verildi.

TAŞ; ‘BEN DEĞİL BİZ ANLAYIŞI İLE YOLA ÇIKTIK’

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan başkan adaylarından İsmail Taş, meslektaşlarına faydalı olmak, ‘ben’ değil ‘biz’ anlayışını hakim kılmak için yola çıktığını söyledi.

Taş; “Camiada bir arada olduğumuz için sıkıntılarımız çok ve ortaktır. Bunlar aşılamaz problemler değildir, bunun için camiamızın tüm sektörleri adına departmanlar kuracağız. Şeffaflığı hâkim kılacağız” dedi.

GİRGİN; ‘GÜVEN ORTAMI SÜRECEK’

Daha sonra üyelere hitap eden Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ş. Vahit Girgin ise önceki dönemlerde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Başkan Girgin; “ Yeni dönemde üyelerimizin oylarına talip olmak için kendimizi sorguladık. Biz değil de başkaları bu Oda’yı yönetiyor olsaydı yasaların elverdiğince neler yapabilirlerdi, bunları değerlendirdik. Vardığımız sonuçta, birçok çalışmayı hayata geçirdiğimizi gördük. BESOB ile birlikte üyelerimize faydalar sağladık. BESOB Çalışma Komisyonlarında üyelik ve başkanlık yaptım. Federasyonumuzla sağlıklı iletişimler içinde olduk. Şikâyetleri birinci ağızdan iletecek güce ve güvene sahibiz. Yaptığımız çalışmaları anlattığımız kitapçığı Federasyon imkânlarınca bastırdık. Yine Federasyonumuzdan 2021 fiyatlarından alınıp, 2022 fiyatlarından satılmak üzere 1.500 adet plaka aldık. Bunlar Odamıza katkı sağlayan çalışmalardır. Yeni dönem için üyelerimizin oylarına bir kez daha talibim” diye konuştu.

‘AİDAT BANKACILIĞI KURULSUN, EMEKLİLİK SİGORTASI BES’E KAYDIRILSIN’

Kongrede söz alan Oda üyelerinden Seçkin Bilgiç ise meslek odalarının OYAK gibi bir yapılanmaya ihtiyaç duyduğunu söyledi. Bilgiç; “Esnafın aidat bankacılığını kurması lazım. Kendi paramızı bir sene sonra rahatlıkla çok düşük faizle kullanabiliriz. Esnaf bu sistem sayesinde önümüzdeki yıllarda çok daha rahat bir ekonomik imkâna kavuşur” dedi.

Şoför camiadaki çalışanların çoğunun emekli olduğunu hatırlatan Bilgiç, bu tür meslektaşların sigorta modelinin ise BES’e devredilmesinin önemine dikkat çekti.

Bilgiç; “Devlet, ‘emekli arkadaşlara sigorta yapın’ diyor. Emekliliğe hak kazananlar için ayrıca bir sigorta yapılıyor. Bunun Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) kaydırılması gerekiyor. Bu tür çalışan meslektaşlarımız,  devlet katkısı kesilmeden bu modelden yararlandırılmalıdır” diye konuştu.

KADIN AMBULANS ŞOFÖRÜNE PLAKET

Kongrede, Mustafakemalpaşa’nın ilk kadın ambulans şoförü Elif Çetin’e de plaket takdim edildi.

2 yıldır Mustafakemalpaşa’da ambulans şoförü olarak görev yapan 2 çocuk annesi Çetin’e başarı ve teşekkür plaketi, Oda Başkanı Vahit Girgin ve Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Leblebici tarafından verildi.

ZAFER GİRGİN’İN

Mustafakemalpaşa Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın 24’üncü Olağan Genel Kurulu’nda daha sonra iki adayın yarıştığı seçimlere geçildi.

Hükümet temsilcisi gözetiminde akşam saat 17.00’a kadar süren oy verme işlemi sonucu mevcut Başkan Ş. Vahit Girgin’in oluşturduğu yönetim ve denetim kurulu listesi, 4 yıllığına göreve getirildi.

Oy kullanma hakkına sahip 615 üyeden 480’i sandığa gittiği seçimlerin galibi Başkan Ş. Vahit Girgin oldu. Başkan Girgin 303 oy alırken, İsmail Taş’a ise sandıklardan 177 oy çıktı.

Vahit Girgin başkanlığındaki Mustafakemalpaşa Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın yeni dönem yönetim ve denetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu;

Yönetim (Asil): Cevat Durak, Mustafa Delioglu, Mehmet Aybey, Ümit Zengin, Kamil Turan, Kemal Cengiz

Yönetim (Yedek): Murat Toklu, Ünal Özgür, Fikret Çetin, Yaşar Ata, Hüseyin Kır, Haluk Gürol, İsmail Şahin

Denetim (Asil): Özkan Esen, Bekir Uğur, Salim Birdi

Denetim (Yedek): İbrahim Özer Beysi, Emre Tezsezen, Selçuk Çokal.

HABER:ADEM TUNÇER

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.