uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3812
EURO
35,0207
ALTIN
2.325,80
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

DÖRT KOLDAN YANGIN ÖNLEMİ

DÖRT KOLDAN YANGIN ÖNLEMİ
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



18.05.2022 09:00 | Son Güncellenme: 20.05.2022 12:29
A+
A-

Bursa’da orman yangınlarıyla mücadele çerçevesinde, 16 Mayıs – 1 Ekim tarihleri arasında tescilli piknik alanları dışında kalan ormanlık alanlarda mangal, semaver ve ateş yakmak yasaklandı.

Bursa Orman Yangınlarını Önleme ve Mücadele Komisyonu kararı doğrultusunda Mustafakemalpaşa’da başta Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı olmak üzere Tümbüldek Kaplıcaları, bazı şenlik ve piknik alanları ile birlikte plantasyon sahaları da yasak kapsamına alındı.

DİLEK FENERİ VE ANIZ YAKMAK YASAK

Orman yangınlarını önleyici ve mücadeleye ilişkin çeşitli kısıtlama ve yasaklama kararları kapsamında belirlenen bölgelerde mangal, semaver vb. ateşli piknik yapılmayacak. Orman içi yollarda ATV, UTV, motosiklet vb. sportif faaliyetlerin yanı sıra çadırlı kamp yapılması, dilek feneri, meşale, havai fişek kullanılması da yasaklandı. Ormana 4 kilometre mesafede köy ve mahallelerin hudutları içerisinde anız, çöp, bahçe budamasından oluşan dal artıkları, çalı ve benzeri bitki örtüsü de yakılmayacak.

Bursa Valisi Yakup Canbolat başkanlığında toplanan Bursa Orman Yangınlarını Önleme ve Mücadele Komisyonu, 16 Mayıs-1 Ekim tarihleri arasında Bursa genelinde resmi tescilli piknik/mesire alanları dışında kalan ormanlık alanlarda bir takım yasakların kararını aldı.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Alınan karar çerçevesinde, Bursa genelinde 16 Mayıs-1 Ekim tarihlerinde resmi tescilli piknik/mesire alanları dışında kalan ormanlık alanlarda mangal, semaver gibi ateşli piknik yapmak, orman içinde ATV, UTV, motosiklet kullanmak, motorlu vasıtalarla sportif faaliyetler yapmak, çadırlı kamp yapmak, dilek feneri, meşale, havai fişek kullanmak, anız, bağ-bahçe artığı ve çöp yakmanın yanı sıra akşam saat 20.30’dan ertesi sabah 09.00’a kadar yasaklandı.

MUSTAFAKEMALPAŞA’DAKİ YASAK BÖLGELER

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyon kararlarına göre Mustafakemalpaşa İşletme Müdürlüğü sınırlarında kalan Suuçtu Şelalesi Tabiat Parkı, Söğütalan Suçıktı C Tipi, Tümbüldek Kaplıcaları piknik alanı, Bozağaç Şenlik Alanı, Muradiye Sarnıç Şehitlik, Karapınar ve Dorak manzara seyir alanında 16 Mayıs – 1 Ekim tarihleri arasında saat 20.30’dan 09.00’a kadar mangal, semaver, ateş ve kontrollü ateş yakma yasaklandı.

Ayrıca, Mustafakemalpaşa sınırları içinde kalan Yalıntaş Göleti, Bükköy Baraj üstü, Fındıcak-Çiviliçam yolu, Hacıali-Güller arası orman içi yolu, Hacıali-Çamlıca arasındaki endüstriyel plantasyon sahaları da 16 Mayıs – 1 Ekim tarihleri arasında her gün 24 saat boyunca ateş yakmanın yasaklı olduğu yerler arasına dahil edildi.

DENETLEMELER VE CEZALAR ARTACAK

Anız, bağ-bahçe artığı ot ve dalların yakılmasının da yasak olduğu, yakanlara ise adli işlem ve para cezası uygulanacağı bildirildi.

Kır ve açık hava düğünlerinde havai fişek ve dilek balonu gibi yangın çıkartacak şeylere de izin verilmeyecek. Olumsuz bir durumda vatandaşlar 112 acil çağrı merkezine bildirilebilecek.

Bu tedbir ve yasaklara uymayanlar hakkında suç unsuruna göre, 6831 sayılı Orman Kanunu, 2872 sayılı Çevre Kanunu, 5271 sayılı Türk Ceza Kanunu’na göre adli işlem ve para cezasını mucip hallerde de 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre işlem yapılmasına karar verildi. Jandarma ve orman muhafızları, denetimlerini arttırarak sürdürecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.