uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,6073
EURO
34,7559
ALTIN
2.515,60
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
16°C
Bursa
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

DRONLAR ÇAYIR TIRTILI İSTİLASI İÇİN YÜKSELECEK

DRONLAR ÇAYIR TIRTILI İSTİLASI İÇİN YÜKSELECEK


25.07.2022 07:00 | Son Güncellenme: 23.07.2022 14:58
A+
A-

Mustafakemalpaşa’da çayır tırtılı ile mücadele kapsamında çiftçilere drone ile ilaçlama desteği verilecek.

Trakya ve Marmara bölgesindeki ekili arazilerde başlayan çayır tırtılı istilasının geçtiğimiz hafta Mustafakemalpaşa’da da görülmesinin ardından teyakkuza geçildi. Mustafakemalpaşa Belediyesi, Bursa Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Mustafakemalpaşa Ziraat Odası iş birliği ile başlatılan çalışmalar kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Belediye Başkanı Mehmet Kanar, zararı en aza indirebilmek için üreticilerin mahsullerine ilaçlama desteği verileceğini, normal ilaçlama yapılamaması halinde ise drone ile havadan ilaçlama yapılacağını belirtti.

Çiftçilere yönelik her türlü teknik destek, eğitim, bilgilendirme, ekim hasat zamanında yanında olan Mustafakemalpaşa Belediyesi, çayır tırtılı ile mücadele kapsamında 131 mahalle de teyakkuza geçerek bu süreçte de üreticileri yalnız bırakmadı.

BİLGİLENDİRME YAPILDI

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Bursa Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Mustafakemalpaşa Ziraat Odası işbirliği ile mahalle muhtarlarının katılımıyla, çayır tırtılı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Çayır tırtılı üremesi ve ilaçlaması hakkında bilgi verilen toplantıda, alınacak önlemler hakkında detaylı bir istişare yapıldı. Bilimsel olarak ‘çok çeşitli besinler üzerinden beslenen canlı’ anlamına gelen ‘polifag’ bir zararlı olan çayır tırtılının 150’den fazla bitki türünden beslenip, mahsullere zarar verdiğine dikkat çekildi. Başta ayçiçeği, buğday ve yapraklı ürünlerin gelişim döneminde tehdit oluşturması sebebiyle doğru ilaçlama yapılması için düğmeye basan yetkililer, kol kola girerek bu zararı en aza düşürmeyi hedefliyor.

İLAÇLI DRONE DESTEĞİ

Zararı en aza indirebilmek adına, üreticilerin mahsullerine ilaçlama desteğini yapacağını bildiren Mustafakemalpaşa Belediyesi, normal ilaçlama yapılamaması halinde drone ile ilaçlama yapacağını, drone temininin ise belediye tarafından temin edileceği müjdesini duyurdu.

Üreticinin her zaman yanında olan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar; “Marmara Bölgesi’nde başlayan çayır tırtılının ilçemizde de görüldüğü haberini duyduğumuz anda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Mustafakemalpaşa Ziraat Odası ile iletişime geçtik. Bu durumdan en az zararla nasıl kurtuluruz sorusunun cevabını aradık. Mahalle muhtarlarımıza bilgilendirme toplantısı yaparak, üreticimizin aklındaki soruları en aza indirmeye çalıştık. Biz yetkililer olarak, tüm desteği sağlamaya hazırız. Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak normal ilaçlama yapılamaması durumunda drone ile ilaçlama yapılması gerekilen durumlarda drone desteği sağlayacağız. Çayır tırtılı sorunu ile boğuşan çiftçiler drone ile ilaçlama desteği için İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze başvuru yapabilirler” açıklamasında bulundu.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.