uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3640
EURO
34,9634
ALTIN
2.324,41
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

E-TWİNNİNG’TE BAŞARILI PROJELER

E-TWİNNİNG’TE BAŞARILI PROJELER
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



25.06.2021 14:31
A+
A-

Mustafakemalpaşa 14 Eylül İlkokulu Müdürü Selim Maçan ve okul öncesi öğretmeni Ezel Tuna, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe’yİ ziyaret ederek uygulanan e-Twinning projelerinin çalışma raporlarını sundu.

Ziyaret heyeti, proje kapsamında yapılan final çıktı ürünü ‘Denizler Temiz Canlılar Mutlu Olsun’ adlı hikâye kartları, ‘Evvel Zaman İçinde… STEAM / Once Upon a Time… STEAM’ adlı plan kitabı ile öğrencilerle birlikte yapılan kompost gübre ve proje broşürlerini Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe’ye takdim etti.

 Scientix Projesi kapsamında Avrupa Okul Ağı tarafından düzenlenen Scientix Elçiliği-Scientix Ambassador eğitimleri sonunda, Türkiye’den başarılı olan öğretmenler arasından Scientix Elçileri ve Scientix Elçi Yardımcıları belirlendi.  

Bu kapsamda Mustafakemalpaşa Scientex Elçisi olarak seçilen 14 Eylül İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Ezel Tuna, e-Twinning projeleri kapsamında STEM çalışmalarını tamamlayarak, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe’nin bilgisine sundu.

Milli Eğitim Müdürü Efe, Okul Müdürü Maçan ve proje kurucusu Tuna’ya uygulanan bu anlamlı projeler için teşekkürlerini iletti.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

14 EYLÜL E-TWİNNİNG PROJE ÇALIŞMALARI

SU GÖNÜLLÜLERİ EKİBİ GÖREVDE- WATER VALOUNTUER ON DUTY ULUSLARARASI

E-TWİNNİNG PROJESİ

Proje, Okul Öncesi Öğretmeni Ezel Tuna ve Türkiye, Polonya, İtalya ve Litvanya olmak üzere toplam 13 ortak okul ile yürütüldü.

Projenin hedefini,  temiz su kaynaklarının korunması, toprağı kirleten atıkların (evsel atık, endüstriyel kirlenme, tarımsal kirlenme, canlılara suyla geçen hastalıklar) önlenmesi gibi toplumsal farkındalık meydana getirme çalışmaları oluşturuyor.

Bu kapsamda Şubat ayında başlayan damlama sulama ve yağmur hasadı tasarımları, kompost doğal gübre yapımı, yenilenebilir enerji kaynakları STEM ve geri dönüşüm proje çalışmaları Haziran ayında başarılı bir şekilde tamamlandı.

‘SYMPHONY OF CULTURES’ (KÜLTÜRLERİN SENFONİSİ) E-TWİNNİNG PROJESİ

Ezel Tuna ve proje kurucu ortağı olan Çanakkale Hüseyin Arif Terzioğlu Anaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Münevver Tunç koordinatörlüğünde, 9 farklı ülkeden (Türkiye, İtalya, İspanya, Polonya, Litvanya, Azerbaycan, Hırvatistan, Sırbistan, Slovakya) öğretmenlerle birlikte yürütüldü.

Öğrencilerin hem kendi ülkelerinin hem de farklı ülkelerin kültürünü, değerlerini, yöresel kıyafetlerini ve müziklerini tanımak ve tanıtmak, atık malzemelerden enstrümanlar yaparak yaşatmak olan proje ile ilgili çalışmalar e-book haline getirildi ve salgın nedeni ile sanal sergi düzenlendi.

EVVEL ZAMAN İÇİNDE… STEAM / ONCE UPON A TİME… STEAM E-TWİNNİNG PROJESİ

Okul öncesi eğitim müfredatı ile uyumlu olarak yürütülen proje ile öğrencilerin günlük yaşam problemlerine çözüm bulmaları, karşılaştıkları herhangi bir soruna yaratıcı çözümler geliştirmeleri amaçlandı.

Proje çalışmaları kapsamında  final ürünü olarak STEM plan kitabı oluşturuldu ve  sanal sergi düzenlendi.

STEM’LE KÜLTÜR SANAT (CULTURE AND ART WİTH STEM) E-TWİNNİNG PROJESİ

Proje ile 21. yüzyıl eğitim modellerinden biri olan STEM eğitim felsefesini çocuklara öğretmek ve çocuklara fen, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplinlerini öğreterek çocukların kalıcı öğrenmelerini sağlamak hedeflendi.

Öğrencilerin gelişen ve ilerleyen dünya koşullarında, çağa ayak uydurmalarını sağlayan proje çalışmaları kapsamında final ürünü olarak STEM plan kitabı oluşturuldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.