Bolu Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel’de 21 Ocak 2025 gecesi çıkan yangında, tatil yapmak için otelde bulunan 238 kişiden 76’sı hayatını kaybetti. Sömestr tatilinde meydana gelen bu büyük felaket, hayatını kaybedenlerin çoğunun ailelerden oluşması nedeniyle tüm Türkiye’yi derinden sarstı.
ETKİNLİKLER İPTAL
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, bir günlük milli yas ilan edilen Bolu’daki trajedinin ardından bir başsağlığı mesajı yayımlarken, yapılması planlanan bazı etkinliklerin de iptal edildiğini duyurdu. Türkiye’yi sarsan facia sonrası milletçe derin bir üzüntü yaşadıklarını belirterek vahim olayda yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Başkan Şükrü Erdem, bu süreçte Mustafakemalpaşa’daki bazı etkinliklerin ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.
Buna göre, Muradiye Sarnıç Sosyal Tesisleri’nde 3 gün boyunca düzenlenmesi planlanan fasıl ve canlı müzik etkinlikleri ertelenirken, 23 Ocak Perşembe akşamı sahnelenmesi planlanan ‘Dokuz Canlı’ tiyato oyunu da ileri bir tarihe alındı.
AÇILIŞ İLERİ TARİHE ALINDI
CHP Mustafakemalpaşa Başkanı Gökhan Demir’de, 23 Ocak Perşembe günü Tepecik Mahallesi’nde açılması planlanan ‘CHP Mahalle Temsilciliği’ programının acı olayın ardından ertelendiğini bildirdi.
Demir; “Bolu Kartalkaya’da yaşanan yangın ve ilan edilen milli yas nedeniyle, Tepecik Mahallesi’nde açılması planlanan Mahalle Temsilciliği’mizin açılışı ileri bir tarihe ertelenmiştir. Yaşanan bu üzücü olay nedeniyle derin bir üzüntü duyuyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Yeni açılış tarihi bilahare duyurulacaktır. Anlayışınız için teşekkür ederiz” dedi.