Enes Doğan Antalya’nın Elmalı ilçesi Yuha Köyü’nden olup, 2023 yılı Kırkpınar’da başaltı boyunda birinci olup başpehlivanlığa çıkmıştı. Enes Doğan Kurtdere Güreşleri’nden sonra 6-7-8 Eylül 2024 tarihlerinde 672.’si yapılan Elmalı Güreşleri’nde de birinci oldu. Aynı zamanda da 2024 yılı CW Enerji Yağlı Güreş Ligi’nin de şampiyonu oldu. Tebrik ediyoruz.
Elmalı’dan bir hafta önce Korkuteli’de yapılan güreşlerde final müsabakasında Hasan Cengiz, Ali Gürbüzü sakatlamıştı, bu nedenle Ali Gürbüz Elmalı güreşlerine katılamadı. Ali Gürbüz taraftarlarının bir kısmı güreşlere gelmedi, gelenlerde Ali Gürbüz’ü sakatlayan Hasan Cengiz’i protesto ettiler ve ilk turda kısa sürede Recep Kara’ya yenilerek sahayı terk etti. Ali Gürbüz sahada yoktu ama taraftarları, onun çırağı Ali İhsan Batmaz’ı devamlı desteklediler.
75’i başpehlivan ve toplamda 14 boyda 1550 pehlivan Elmalı dualı çayırı er meydanında son finallere kadar şampiyonları belirlemek ve üst boya çıkmak için kıran kırana mücadele ettiler.
6 Eylül’de Cuma namazından sonra Belediye Başkanı Halil Öztürk ve protokol, pehlivanlar ve halk, davul-zurna ile caddeden esnafı selamlayarak yürüdüler. Yeşil Camii 4 yolunda ağayı karşılama töreni yapıldı. Buradan Ali Gürbüz’ün babası 1988 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Recep Gürbüz’ün mezarı ziyaret edildi ve kolu sarılı Ali Gürbüz’de buradaydı. Kur’an okunup dua edildi, bitişikteki güreş sahasına geçildi, kurban kesilip dua edildi ve resmi olarak güreşlere başlanıldı. İlk gün küçük boylar güreşti. 7 Eylül günü ise tüm boylar güreştiler.
Kurallar gereği 75 başpehlivandan ilk turda 22’si güreşti, diğerleri ise tur atladılar.
ENES DOĞAN: Birinci turu atlayarak, Rıza Yıldırım, Kürşat Şevki Korkmaz, Serhat Gökmen, Erkan Taş, Ali İhsan Batmaz’ı yenip finale çıktı.
ORHAN OKULU: Birinci turu atlayarak, Salih Torun, Mehmet Yeşil Yeşil, Yunus Emre Yaman, İsmail Koç, Feyzullah Aktürk’ü (İsmail Balaban ile çeyrek finalde güreşirken başından yaralandığından hastaneye kaldırıldı, yarı final de ise doktor raporuyla güreşemedi) geçerek finale kaldı.
Orhan Okulu ile Enes Doğan final mücadelesi saat 17.31’’de başladı ve usta-çırak karşılaşması
13 dakikada Enes Doğan’ın galibiyetiyle sonuçlandı.
BAŞ GÜREŞLERDE KÜRSÜ YAPANLAR
1. Enes Doğan-Elmalı/Antalya
2. Orhan Okulu-Kumluca/Antalya
3. Ali İhsan Batmaz-Korkuteli/Antalya
3. Feyzullah Aktürk-Akhisar/Manisa
BAŞ GÜREŞLERDE CW ENERJİ 2024 GÜREŞ LİGİ PUAN DURUMU