uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,6064
EURO
34,8200
ALTIN
2.513,44
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
16°C
Bursa
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

ENGELSİZ HİZMET ARACI YOLLARDA

ENGELSİZ HİZMET ARACI YOLLARDA


25.02.2022 09:35 | Son Güncellenme: 24.02.2022 16:54
A+
A-

Engelli bireyler için gün içerisinde el sanatları, resim, müzik, beden eğitimi, dans ve tiyatro gibi kursların verildiği Mustafakemalpaşa Belediyesi Murat Uzgur Engelsiz Yaşam Merkezi Saliha-Halil Kanar Otizm Birimi’nde başlayan ‘engelsiz ulaşım’ dönemi, kursiyerlerin memnuniyetiyle karşılandı.

‘Engelsiz Şehir’ olma yolunda projelerine hız kesmeden devam eden Mustafakemalpaşa Belediyesi, engelli vatandaşların taleplerine yanıtsız kalmadı.

Engelli kursiyerlerin istekleri doğrultusunda tasarlanan hizmet aracının büyük kolaylık sağladığı engelli bireyler, sabah evlerinden alınarak, eğitim sonunda tekrar evlerine bırakılıyor.

Mustafakemalpaşa Belediyesi, engellilerin toplumsal yaşama katılması ve gündelik yaşamlarında en az engelle karşılaşmaları için çalışmalarını sürdürüyor.

Engellilerin ulaşım sorunu yaşamaması için daha önce Adnan Menderes Meydanında ücretsiz akülü sandalye şarj istasyonu kuran Mustafakemalpaşa Belediyesi, Murat Uzgur Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki kursiyerler için de önemli bir adım attı.

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitime katılmak isteyen öğrenciler artık ulaşım sıkıntısı yaşamayacak. Kurslara katılmak isteyen öğrencilerin talepleri üzerine Mustafakemalpaşa Belediyesi özel bir araç tahsis etti. Kursa katılmak isteyen öğrenciler sabah saatlerinde evlerinden alıp, kurs bitimi teker teker evlerine bırakılacak.

ENGELSİZ SERVİS ARACI İLK YOLCULARINDAN TAM NOT ALDI

Engelsiz hizmet aracının ilk yolcuları; “Kurslarımıza gelip giderken sıkıntı çekiyorduk. Üretici olmak, yeni hobiler edinmek beni ve arkadaşlarımızı çok motive ediyor. Bu soğuk kış günlerinde gelip giderken zorlanıyorduk, artık rahat rahat gidip gelebileceğiz. Servis kapımızın önünden alıyor. Kapımızın önüne geri bırakıyor. Başkanımızdan Allah razı olsun. Gelip giderken sıkıntı çekiyorduk. Rahat rahat gidip geleceğiz, çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Engelli vatandaşların talepleri üzerine engelleri ortadan kaldıran engelsiz servis aracı tasarımına önderlik eden Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar; “Hemşerilerim istedi, ben ve ekibim elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Engelsiz bir şehir olma yolunda ilerliyoruz. Murat Uzgur Engelsiz Yaşam Birimi Saliha-Halil Kanar Otizm Birimi ile tanıdığım yüzlerce evladım, abim, ablam var. Onlarla buluşmak beni mutlu ediyor, günümü güzelleştiriyorlar, isteklerini yapmak için hazırım” açıklamasında bulundu.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.