uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3659
EURO
34,9545
ALTIN
2.325,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

ESNAFIN AĞABEYİ 41. YILINDA

ESNAFIN AĞABEYİ 41. YILINDA
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



01.02.2021 15:29 | Son Güncellenme: 21.11.2023 09:43
A+
A-

Tatkavaklı Kooperatifi Başkanı Tunçer, görevdeki 41. yılını geri de bıraktı, yeni dönem için bir kez daha ‘varım’ dedi.

Bursa’da 41 yılla kesintisiz olarak en uzun süre kooperatif başkanlığı yapan ve Mustafakemalpaşa’da ‘esnafın ağabeyi’ olarak tanınan S.S. Tatkavaklı Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tunçer, yeni dönemde de aday olacağını açıkladı.

41 yıldır Tatkavaklı Kooperatifi’ni yöneten 66 yaşındaki tecrübeli başkan, pandemi nedeniyle ertelenen kongrelere İçişleri Bakanlığı tarafından izin çıkması halinde birliğin 39. kongresini Nisan ayı içinde yapmayı planladıklarını, 3 yıl daha bu göreve talip olduğunu söyledi.     

1979 Mayıs’ında hizmet veremeye başlayan Tatkavaklı Kooperatifi’nin kurucuları arasında bulunan Hüseyin Tunçer, Ahmet Daloğlu’nun kısa süreli başkanlığının ardından 25 yaşında kooperatifin yönetim direksiyonuna geçerek, 41 yılın ardından birliğin finansal yapısını yıllık 33 milyon TL’lik kredi sağlama noktasına kadar ulaştırmayı başardı.

Yeni dönemde tekrar, S.S. Tatkavaklı Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı’na aday olacağını açıklayan Hüseyin Tunçer, kooperatifin güçlü bir kurumsal ve mali yapısı olduğunu belirtti.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

300 LİRA İLE KURULAN KOOPERATİF PARMAKLA GÖSTERİLİYOR

1979 yılında kurulan Tatkavaklı Kooperatifi’nin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Hüseyin Tunçer; “ Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Kurucusu ve Bursa Milletvekilliği yapan Kasım Önadım’ın kooperatifimizin kuruluşunda emeği çoktur. Merhum Önadım, esnaf için BAĞ-KUR Yasası teklifini veren kişidir. 1979 yılında bizi Ankara’ya davet etti. Ahmet Daloğlu ile birlikte onunla görüştük ve bize ilk finansman desteğini vereceğini ve deyim yerindeyse ‘Kuş uçsa haberim olacak’ diyerek iletişimimizi sürdürmemizi istedi. Kooperatifimize o günkü meblağ ile 300 TL’lik bir finansman sağladı. Maalesef Ankara dönüşü arkadaşımız ve kooperatifimizin kurucu başkanı Ahmet Daloğlu bir trafik kazası geçirdi. Uzun süre tedavi gördüğü için başkanlık yapamayacağını söyledi. Yönetim kurulumuzun kararı ile 1980 yılında bu göreve getirildim. Aradan geçen 41 yılın ardından kooperatifimiz, örnek bir yapılanma sayesinde Bursa bölgesinde parmakla gösterilecek noktaya ulaştı. 863’ü faal toplam 950 üyemiz bulunuyor. Yıllık kişi başı 84 bin TL’ye kadar kredi sağlama limitimiz var. Biz hiçbir zaman kendi menfaatimiz için bu görevlere talip olmadık, her zaman esnafımızı ayağa kaldırmak için çalıştık. 41 yıl sonra üyelerimizin ve esnaflarımızın bana gösterdikleri güvene minnettarım” dedi.

2020’DE 33 MİLYON TL’LİK KREDİ KULLANDIRILDI

Kooperatif Başkanlığı’nın yanı sıra iki dönemde Marmara Bölge Birliği yönetiminde görev alan Hüseyin Tunçer, pandemiye rağmen 2020 yılında 5 yıl taksitle 30 milyon 148 bin TL işletme kredisi, 10 yıl taksitle de 2 milyon 416 bin TL’lik devlet destekli yatırım kredisi kullandırdıklarını vurguladı.

‘BAŞARI, KARŞILIKLI GÜVENLE SAĞLANIR’

Kovid-19 nedeniyle esnafın zor günler geçirmesine rağmen devlet desteklerinin önemli avantajlar sağladığını kaydeden Tatkavaklı Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tunçer; “ Bizler, önce kooperatimizin geleceğini düşünmekle mükellefiz. Bu dönemde bunu akıldan çıkarmadan, esnafımıza her türlü kolaylığı sağladık. Onların bu zor dönemden güçlü çıkması için elimizden gelen çabayı ortaya koyduk. İşletme ve yatırım destekli verdiğimiz kredilerden, vergi kurumları ve bankalara kadar esnafımıza yardımcı olduk. Merkez birliğimizin direktifleri doğrultusunda okullarımıza da destek verdik. Bizim en büyük sermayemiz, insanımız ve esnafımız. Onların işlerinin iyi olması noktasında bir payımız varsa bu bizim için en büyük kazançtır. Esnafımıza elimizi uzattığımızda bunun karşılığını görüyorsak, onlar bir kademe daha yukarı çıkmak için emek veriyorsa zaten başarı sağlanır” dedi.

Başkan Hüseyin Tunçer, planlanan takvim çerçevesinde Nisan ayında yapılacak kongrede göreve devam etmesi halinde kooperatifin Tatkavaklı merkezinde bulunan hizmet binasını, mülkiyeti birliğe ait Cumhuriyet Mahallesi‘ndeki başka bir alana inşa etmek istediğini sözlerine ekledi.

HÜSEYİN TUNÇER KİMDİR?

Hüseyin Tunçer,  22.Nisan 1954 yılında Mustafakemalpaşa’da doğdu.

İlk iş hayatına 1966 yılında tornacı çırağı olarak başladı. 1974 yılında askerlik görevini yaptı. 1978 yılında Tatkavaklı Muhtelif Esnaf Odası kurucularından olup, 1979 yılında S.S Tatkavaklı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 11 Nolu kurucu üyelerindendir.

İlk Başkan Ahmet Daloğlu ile birlikte yönetim kurulunda murahhas üye olarak görev yaptıktan sonra 1980 yılında yapılan ilk genel kurulda Kooperatif Başkanlığı’na getirildi.

Halen Esnaf -Kefalet Kooperatifi Başkanlığı’nı yürütmekte olup, 11 Mart 2012 yılında üst kuruluş olan Marmara Bölge Birliği’nin seçimli Genel Kurulu’nda Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği’ne getirildi.

Hüseyin Tunçer evli ve 4 çocuk babasıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.