uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3724
EURO
34,7968
ALTIN
2.412,65
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
24°C

FATİH CAMİ GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİNE KAVUŞTU

14.04.2024 12:49
A+
A-

Mustafakemalpaşa Fatih Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Görel, çalışmaları ve projeleri hakkında konuştu. Hasan Görel başkanlığındaki yönetim listesi Başkan Yardımcısı Kazım Korkmaz, Katip Özgür Atasoy, Muhasip Şerif Bıyıklı ve Üye Nuri Kalyoncu’dan oluşuyor.

Görel, şu bilgileri verdi; “Fatih Cami inşaatı Temmuz 2001’de başlanıldı ve Eylül 2005 yılında bitirilip ibadete açıldı. Bölgemizin 4 bin kişi kapasiteli en büyük cami, alt zemin katıda 500 kişilik sosyal amaçlı kullanılıyor. Bir dönüm kapalı alan, iki dönüm de çevresi ve bahçesi bulunmaktadır. Derneğimizde 2011 yılında başladığımız hayır yolculuğunda 13 yıl geçti. Yönetim kadromuzla birçok projeyi hayata geçirdik. Çevre duvarlar komple yenilendi. Caminin alt kattaki halı altı ısıtıcıları tamamlandı. Halkımızın ihtiyacını gidermek için iki ayrı yere su arıtma dolum sistemi yapıldı. Camimiz çok büyük olduğundan elektrik faturaları da çok yüksek geliyordu, bununda çaresini şöyle bulduk; İlçemizde ilk defa, Türkiye’de de ilk olduğunu sandığım güneş enerji sistemini camimizin kullanımına kazandırdık. Güneş enerjisi üreten panellerden 16 adet caminin kubbesine koyduk. Buradan üretilen enerji halı altı ısıtıcıları ve klimalar için kullanılacak. Artan enerjinin yani elektriğinde satışı yapılacak. En kısa zamanda sözleşme imzalanacaktır. Fatih Cami dernek başkanı ve yönetim olarak, cami cemaatimizin huzurlu ve mutlu bir şekilde ibadetlerini yapabilmeleri için çalışmalarımız bundan sonra da aşkla, sevkle, inançla devam edecektir. Bu hizmetlerimizi, projelerimizi hayata geçirirken bizleri yalnız bırakmayan, moral veren, maddi ve manevi destek olan Kaymakamımız Ahmet Altıntaş’a, önceki dönem Belediye Başkanımız Mehmet Kanar’a, Müftümüz Emre Önal’a, cami cemaatimize ve tüm hayır sahiplerine ayrı ayrı canı gönülden teşekkür ediyorum, hepsinden Allah razı olsun. Fatih Camimizin yapılışından bu zamana kadar maddi ve manevi destek olan hayır sahiplerine önümüzdeki günlerde Kur’an tilaveti ve mevlit okutacağız.”

Fatih Cami’nde ilk güneş enerji sistemini projesini kurup hayata geçiren dernek başkanı Hasan Görel ve yönetimini tebrik ediyorum, diğer cami derneklerine de bu güzel hizmetin örnek olmasını diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları
Weltew Home Mustafakemalpaşa