uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3267
EURO
35,0819
ALTIN
2.298,64
BIST
8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
23°C
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

GASTROFEST’E ‘TATLI DAMGASI

GASTROFEST’E ‘TATLI DAMGASI
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



08.06.2022 08:45 | Son Güncellenme: 09.06.2022 12:02
A+
A-

Bursa’nın ilk gastronomi festivali Bursa GastroFest’te stant açan Mustafakemalpaşa Ticaret Borsası, Bursa’nın coğrafi işaretli değerlerinden olan ‘Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı’nı davetlilere tanıttı.

Turizm Profesyonelleri Derneği Bursa SKAL Kulübü tarafından Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu’nun desteğiyle gerçekleştirilen festival alanında kurulan 60 stant arasında Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı’da yer aldı.

Bursa’nın yöresel ve coğrafi işaretli lezzetlerini tadan katılımcıların, şefler ve yemek yazarları bir araya geldiği festivalde Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı’nın tanıtımına yönelik stant açılmasına öncülük eden Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Akkoyunlu; “Sanayiye ve büyük hacme konu olan tatlımız, artık bir dünya markasıdır” dedi.

Bursa’nın ilk gastronomi festivali Bursa GastroFest, 2 bine yakın kişinin katılımıyla gerçekleşti. ‘Gelenekten Geleceğe’ teması ile düzenlenen festivalde Bursa’nın eşsiz lezzetleri görücüye çıkarken, paneller ve workshoplar ile lezzet tutkunları unutulmaz bir gün yaşadı.

Lezzet tutkunu gurmeleri; ünlü şefler, yemek yazarları ve kanaat önderleriyle buluşturan Bursa GastroFest; Uludağ Premium, Eker Süt Ürünleri, Hilton Bursa Convention Center, Podyumpark Bursa ve İnoksan’ın sponsorluğunda; Bursa SKAL Kulübü tarafından Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği’nin (GÜMTOB) destekleriyle Botanik Park’ta düzenlendi.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

2 BİNE YAKIN KİŞİ KATILDI

Bursa’nın gastronomi kimliğinin ön plana çıkarılması amacıyla ‘Gelenekten Geleceğe’ teması ile gelecek kuşaklara yeme-içme mirasının aktarılmasının hedeflendiği şehrin ilk gastronomi festivaline, yurdun dört bir yanından yoğun katılım gerçekleşti.

2 bine yakın kişinin katıldığı festivalin açılışındaki konuşmasında Bursa’nın zengin kültürel mirasına vurgu yapan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cüneyt Şener; “Ülkelerin ve şehirlerin zenginlikleri, sahip oldukları kent mimarisinin yanı sıra kültürel mirasıyla da ölçülür. Gastronomi de kentlerin kültürel birikimlerinin en önemli göstergelerinden biridir. Bursa, gastronomi turizmi konusunda her ne kadar geç kalmış olsa da Bursa GastroFest ile hızlı ve güçlü bir organizasyonun fitilini ateşledi” dedi.

Türkiye’de gastronomi teması ile anılan ilk üç şehirden birinin Bursa olduğunu da kaydeden Şener; “Bu kapsamda BTSO olarak; Bursa ile özdeşleşen 7 adet ürünümüze coğrafi işaret aldık. Kestane şekeri için de Avrupa Birliği nezdinde tescil başvurusunda bulunduk. 6 bin yıllık kültürel birikime sahip Bursa’da, gastronominin turistik ve kültürel kalkınma noktasında büyük önemi olduğuna inanıyor ve ön plana çıkarılması için çaba sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘İLK AMA SON OLMAYACAK’

Bursa SKAL Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Güleç de, Bursa’nın gastronomi turizminden aldığı payı yıllardır artırabilmek için büyük çaba sarf ettiklerini ve bu düşünceden hareketle GastroFest’in doğduğunu kaydederek; “Türkiye’nin dört bir yanından 2 bine yakın gurmeyi bir araya getirdiğimiz için çok mutluyuz. Yıllardır kentimizin gastronomi turizminden aldığı payı nasıl artırabiliriz diye düşündük ve sonunda titizlikle işlediğimiz ‘GastroFest’i hayata geçirdik. Bursa’nın gastronomi kimliğine güçlü bir vurgu yaptığımız festivalimiz, eşsiz lezzetlerimizi vitrine çıkarmamıza vesile oldu. Yoğun ilgiyle gerçekleşen BursaGastrofest nedeniyle Bursa’daki otellerin tam doluluğa ulaşması da ayrıca bizi mutlu etti. İlk ama son olmayacak etkinliğimizle gelecek yıl daha güçlü bir yapıda yeniden lezzet tutkunlarının huzurunda olacağız. Gurur duyduğumuz bir festivale imza atmamıza vesile olan tüm paydaşlarımıza, iş dünyasına ve markalarımıza teşekkür ediyorum. Bursa’nın ilk gastronomi festivalinin ana sponsoru Uludağ Premium ile diğer sponsorlarımız Eker Süt Ürünleri, Hilton Bursa Convention Center, Podyumpark Bursa ve İnoksan’a; destekleyen kurumlarımız Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği’ne (GÜMTOB) çok teşekkür ediyorum. Botanik Park’ta hizmet veren Otantik Otel, Beykonağı Otel ve Beceren Otel’e de katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

‘TATLIMIZ ARTIK BİR GASTRONOMİ MARKASI’

Mustafakemalpaşa Ticaret Borsası da festivalde stant açarak, ziyaretçilere Bursa’nın coğrafi işaretli değerlerinden ‘Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı’nı tanıttı.

Bursa GastroFest’e yönetimi ile birlikte çıkarma yapan Ticaret Borası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Akkoyunlu, geçtiğimiz yıl Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret belgesiyle tescillenen Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı’nı ziyaretçilere ikram ederek, tanıtım broşürleri ile tatlının tarihi ve yapılışını anlattı.

Mustafakemalpaşa’daki tatlı üreticilerinin, kaliteden ödün vermeden yıllar içinde bir gastronomi markası ortaya çıkardıklarını vurgulayan Akkoyunlu; “Tatlımız, lezzetini içerdiği peynirden alıyor. Tabi yıllarca bu asıl değerden yoksun olan taklit ürünlerle yarışmak zorunda kaldık. Özellikle patent almasının ardından kıymeti daha çok bilinir oldu. Günlük 1 milyona yakın bir üretim potansiyeli olan Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı’nın haksız rekabetten korunması ile birlikte ekonomik yararları da artış ivmesi yakaladı. Borsa olarak bize düşen görevde üreticilerimizin bu değerini daha çok insana ulaştırmak, tanıtmak ve ticari potansiyelini artırmaktır. Bursa GastroFest’ti de bu anlamda bir fırsat olarak ele aldık. Festivale katılan ziyaretçiler, Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı’nın değerini daha yakından tanıdı” dedi.

FETTAH CAN DA KONSER VERDİ

Bursa GastroFest’te Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan, Rehber-Yazar-Televizyon Programcısı Saffet Emre Tonguç; Yazar Müge Akgün, TÜSEDAD Yönetim Kurulu Başkanı-Feyz Süt Sahibi Sencer Solakoğlu, Alara Tarım Ürünleri Yönetim Temsilcisi Senih Yazgan, Sürdürülebilirlik-İklim Değişikliği Aksiyon Lideri Dr. Duygu Erten, Arkeolog-Gıda Mühendisi Doç. Dr. Ahmet Uhri, Gastronomi Küratörü Gamze İneceli, Ünlü Şef Maksut Aşkar, Yemek Tarihçisi Doç. Dr. Özge Samancı, Kebapçı İskender, İskender İskenderoğlu ve Evlatları Yönetim Kurulu Başkanı Sabit İskenderoğlu ile Gurme-Yemek Yazarı Nevin Halıcı konuşma yaptı.

Workshoplarda ise D-ream Grubu Kurumsal Mutfak Şefi Melih Demirel, Kebapçı İskender, İskender İskenderoğlu ve Evlatları Yönetim Kurulu Başkanı Sabit İskenderoğlu, Mürver Restoran Şefi Mevlüt Özkaya, Bursa Hilton&Hampton by Hilton Mutfak Direktörü İbrahim Tunuslu ve Tohum Platformu Kurucusu Mine Ataman yer aldı. Ünlü Sanatçı Fettah Can’ın da sahne aldığı Bursa GastroFest, Subway Jazz Station konseri ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.