uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
28,9501
EURO
31,1687
ALTIN
1.864,17
BIST
7.913,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
12°C
Bursa
12°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
12°C
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Çok Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C

GİYSİLER ÇÖPE DEĞİL KUMBARAYA

GİYSİLER ÇÖPE DEĞİL KUMBARAYA
05.04.2021 15:06 | Son Güncellenme: 27.10.2021 15:07
A+
A-

Mustafakemalpaşa’da 31 farklı noktaya yerleştirilen kumbaralar, vatandaşlar tarafından ilgi görürken israfında önüne geçiliyor.

 ‘Sıfır Atık’ ta Türkiye’nin örnek şehirleri arasında yer alan Mustafakemalpaşa’da 31 noktaya ulaşan giysi kumbaraları ile paylaşmanın bereketi ve huzuru şehri sardı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi, geri dönüşüm seferberliği kapsamında şehrin dört bir yanını ayakkabı ve giysi kumbaraları ile donattı.

İhtiyaç fazlası kullanılmayan giysiler kumbaralarda toplanıp ayrıştırıldıktan sonra kullanılabilir durumdakiler belirli işlemlerin ardından Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin El Ele Sosyal Paylaşım Mağazası’ndaki stantlarında yerini alıyor. Kullanılmayacak durumdaki giysiler ise fabrikalara izolasyon malzemesi olarak gönderilip yerine hiç kullanılmamış giysiler ile değiştiriliyor.

Mustafakemalpaşa halkı arasında sosyal paylaşma ruhu ve bilinci oluşturulmasını hedefleyen proje ile ihtiyaç fazlası malzemelerin çöpe gitmesi engellendiği gibi toplanan kullanılabilir durumdaki giysi ve ayakkabılar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.


Yenilenen kumbaralarla ilgili bilgi veren Başkan Kanar, “Daha öncede mahallelerimizde bulunan kumbaralar zaman zaman istismara neden olacak iş ve işlemlere maruz kalıyordu. Bunun önüne geçmek için yeni tasarımla birlikte insan unsuru kullanılarak çeşitli yöntemlerle gerçekleştirilen her hangi bir müdahalenin olmasını engellemiş bulunuyoruz. Yeni kumbaralarımız kullanılmayan ayakkabı, giysi ve benzeri malzemeler bırakıldıktan sonra kapanıyor” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Kanar;  “31 farklı noktaya kumbaralarımızı yerleştirerek geri dönüşüm kapsamında hem çevre korurken hem de ülke ekonomisine katkı sağlanıyor. Toplanan giysiler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.