uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3267
EURO
35,0819
ALTIN
2.298,64
BIST
8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
23°C
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

GÜNEŞ ENERJİSİ İLE YILDA 2 MİLYON TASARRUF SAĞLANACAK

GÜNEŞ ENERJİSİ İLE YILDA 2 MİLYON TASARRUF SAĞLANACAK
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



07.06.2021 18:16 | Son Güncellenme: 28.02.2022 18:17
A+
A-

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, doğaya saygılı çevreci projeleri ve yatırımlarına ‘Yeşil ve Yenilenebilir Enerji’ olarak adlandırılan Güneş Enerji Santrali ile devam ediyor. Mustafakemalpaşa Belediyesi, GES projesi sayesinde hem güneş enerjisinden elektrik üretecek hem de yılda 2 milyon TL gelir elde edecek.

‘GES SÜNLÜK’E KURULACAK’

Mustafakemalpaşa Belediyesine ait Sünlük Mahallesi’ndeki 20 bin metrekarelik alanda yapımına başlanan ve 300 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak olan Güneş Enerjisi Santrali Projesinde 2988 adet fotovoltaik panel kullanılacak. Gaz, duman, kükürt ve radyasyon gibi zararlı atıkları bulunmayan proje doğaya zarar verilmeyen tarıma elverişsiz arazi üzerinde gerçekleştiriliyor.

Çevre dostu projenin toplam maliyeti 8 milyon TL olurken 4 yılda kendini amorti ederek ülke ekonomisine ve çevreye yüksek oranda katama değer sağlayacak.

‘DOĞAL KAYNAKLARA KORUMA KALKANI’

Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin azaltılmasında önemli bir rol oynayan 1 megavatlık GES, 904 bin kilogram karbondioksit salınımı engellerken her yıl 82 bin adet ağacın kesilmesini önleyecek.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Ekolojik dengenin sağlanması, doğal kaynakların sürdürülebilir ve etkin kullanılması hedefiyle kalkan görevi gören GES, yenilenebilir enerjiye destek programı kapsamında 10 yıl boyunca devlet tarafından destekleniyor.

‘BÜYÜYEN VE KALKINAN MUSTAFAKEMALPAŞA’

8 milyonluk santral yatırımının Mustafakemalpaşa’nın sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşması yolunda önemli bir kilometre taşı olacağını belirten Başkan Kanar; “Bağımsız Enerji Güçlü Türkiye sloganına büyüyen ve kalkınan Mustafakemalpaşa’yı da biz ekleyeceğiz. 8 Milyon TL’lik proje inşaatımız hızla ilerliyor. Mülkiyeti belediyemize ait olan Sünlük Mahallemizde, 20 bin metrekare alan üzerinde elektrik üreteceğimiz Güneş Enerjisi Santrali Projesi ile gelirlerimizi, tarımsal üretim kalitemizi ve tasarrufu arttıracağız. 4 yılın ardından kendini amorti edecek projenin sonunda aylık 140 bin TL gelir elde edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.