uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3659
EURO
34,9545
ALTIN
2.325,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

‘GÜZERGAH DEĞİŞİKLİĞİ MASRAFLARI ARTTIRDI’

‘GÜZERGAH DEĞİŞİKLİĞİ MASRAFLARI ARTTIRDI’
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



21.12.2020 12:22 | Son Güncellenme: 11.08.2021 12:26
A+
A-

Mustafakemalpaşa İYİ Parti Başkanı Tevfik Demir, İstanbul-İzmir Otoyolu’nun ilk planlanan bölgeden geçirilmemesinin verimli ovalara zarar verdiğini ve ekonomiye ek masraflar yüklediğini, şuan ki yol güzergahında ise yan yolların tamamlanmadığını ve kamulaştırmaların bitirilmediğini açıkladı.

Çeltikçi Mahallesi’nin çamur içinde bırakıldığını belirten Demir, otoyolun dolgu malzemesini karşılayan ocağın ise alan büyüttüğünü öne sürerek bu duruma köylünün tepki verdiğini kaydetti.

İYİ Parti Teşkilatı, belediye meclis üyeleri ile birlikte Çeltikçi Mahallesi’nde gerçekleştirdiği incelemelerin ardından bir basın açıklaması yaptı.

‘GÜZERGAH DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMAYABİLİRDİ’

Açıklamada, İstanbul-İzmir Otoylu’nu gündeme alan İYİ Parti İlçe Başkanı Tevfik Demir; “Bilindiği üzere halen faaliyette bulunan otoyolun güzergâhı ihale edildikten sonra değiştirilmiş ve yol Bursa-Susurluk arasında yapılmıştır. Bu değişiklik, Uluabat Gölü’nün koruma havzası dışına taşınması gerekçesiyle yapılsa da yeni güzergahın bir kısmıda aynı koruma havzası içinden geçmekte ve hakim rüzgar yönü ile göle yine zarar vermesi muhtemeldir. Yapılan bu değişiklikle ayrıca yeni kamulaştırmalar gündeme gelmiştir. Oysa eski güzergâh biraz değiştirilerek, çok daha az belki hiçbir ek kamulaştırma maliyeti gerekmeksizin bu durum çözülebilirdi. Karayolları Genel Müdürlüğü ülkemizin her yerinde özellikle Karadeniz’de ücretsiz yollara bir çok tüneller yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Uluabat Gölü’nü korumak için güzergah değişikliği yerine tüneller yapılabilirdi. Sonuç olarak yapılan bu güzergah değişikliği ile ülkemizin en verimli ovalarından birinin ortasından ek kamulaştırma maliyetleri göze alınarak otoyol tamamlanmıştır” dedi.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

‘VATANDAŞ TEPKİLİ, ÖNERGE VERDİK’

Yeni güzergahta verimli ovadan dolayı ek maliyetler ve ek masrafların oluştuğunu ve oluşmaya devam ettiğini ifade eden Başkan Tevfik Demir şöyle konuştu; “Paranın bitmesinden dolayı, Otoyol A.Ş.’nin yapması gereken yan yollar halen tamamlanmamıştır. Kamulaştırmalar bitirilmemiştir. İmarda değişmediğinden köylünün otoyolun ortasına ev yapma hakkı var mıdır? Çeltikçi Beldesi çamur içinde bırakılmıştır. Otoyolun dolgu malzemesi aynı bölgedeki ocaktan karşılanmış ve izin alınan güzergah dışına çıkılarak kamyonlar tehlikeli biçimde köy içlerinden geçerek mevcut yolları da bozmuşlardır. Söz konusu yollar Otoyol A.Ş. tarafından yeniden yapılmalıdır. Ocakta gelişigüzel alan büyütmesi yapılmak istenmişse de köylünün yürüyüş tepkisi ile Sayın Valimizin bölgeye geldiği köylülerce dile getirilmektedir. Milletin efendisi olan köylü ne yapmıştır ki bu kadar sahipsiz bırakılmış ve bırakılmaktadır. İYİ Parti grubu olarak Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’ne, otaban yan yolları ile ilgili Çeltikçi ve çevre köyleri hakkında yazılı önerge verilmiştir. Ayrıca Çeltikçi ile Adaköy arasındaki arazi köprüsü ile ilgili defalarca bildirmemize rağmen iktidarında gündeminde olan bu köprü ile ilgili çalışma yapılmamıştır. Bu köprü ile ilgili çalışmanın acilen başlanarak, 2021 tarım sezonuna yetiştirilmesi önem arz etmektedir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.