uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3854
EURO
35,0481
ALTIN
2.326,29
BIST
9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

HAMSİ FESTİVALİ’NE YOĞUN İLGİ

HAMSİ FESTİVALİ’NE YOĞUN İLGİ
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



24.01.2023 14:24
A+
A-

Mustafakemalpaşa’da bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen Trabzon Hamsi Festivali başladı.

Mustafakemalpaşa Trabzonlular Derneği tarafından düzenlenen festivalin açılışı büyük ilgi görürken, Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde 31 Ocak tarihine kadar sürecek organizasyon, birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Mustafakemalpaşa’da 21-31 Ocak tarihleri arasında düzenlenen 2’inci Trabzon Hamsi Festivali başladı.

Trabzon’a has lezzetlerin misafirlere sunum ve tanıtımının yapıldığı festival, kemençe ve yöresel türkülerle renklendi. Açılışta bir konuşma yapan Mustafakemalpaşa Trabzonlular Derneği Başkanı Tuğba Aksoy, katılım gösteren misafirlere teşekkür etti.

‘AMACIMIZ DAYANIŞMAYI GÜÇLÜ KILMAK’


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Aksoy şöyle konuştu; “Bizler, sivil toplum kuruluş üyeleri olarak hiç bir kâr ve menfaat gözetmeksizin yardım ve dayanışmayı gerçekten sağlamak adına bir araya gelmiş gönüllüleriz. İçinde yaşadığımız bölgenin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin birer parçası olarak toplumumuzda eksiğini gördüğümüz noktaları gidermek istiyoruz.  Bize ‘Neden Trabzonlular Derneği’ diye soracak olursanız? İnsan önce bildiği ile bağ kurar. Gurbete gelen tanıdık bir ses arar.  İşte bizler o sesiz. Her yörenin kendine özgü kültürel bir mirası vardır. Dünyayı, hayatı algılama ve değerlendirme perspektifi vardır. Bu yörelerde içinde bulunduğunuz Türk ulusunun ortak kültürünü meydana getirmektedir. Her nereden gelirsek gelelim, hangi makam mevki de olursak olalım sonuçta insanız. Derdimizde, özünde insanlıktır ve insan olarak kalmaktır. Toplumsal kaynaşmanın sağlıklı olması adına birçoğumuzun doğduğu büyüdüğü ve de doyduğu Mustafakemalpaşa halkının düşünce yapısını ve kültürünü anlamalı ve yaşamalıyız. Sözlerime, Trabzon’un değerlerinden ve kültüründen bahsederek devam etmek isterim Trabzon’un kemençe, hamsi, horon ve Temel fıkralarından ibaret olmadığını belirtmek isterim. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Trabzon, tarihi ve kültürü eski çağlara uzanmaktadır. Bu tarihi devamlılık beraberinde büyük bir kültür mirası ortaya çıkarmıştır. Çeşitli milletleri etkileşmiş, farklı siyasi oluşumlar ve ticari girişimler şehrin ve insanının kültür DNA’sına adeta kodlanmıştır.”

‘FARKLILIĞIMIZ ZENGİNLİĞİMİZDİR’

Trabzon yöresinin, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde de kültürel, sanatsal ve bilimsel mecralarda Türk milletine ve dünyaya mal olmuş değerler yetiştirdiğini kaydeden Tuğba Aksoy; “Bahriye Üçok, Behram Kurşunoğlu, Gülsüm Sağlamer, Yaşar Nuri Öztürk, Adnan Kahveci, Recep Yazıcıoğlu, Hasan Saka, Nazan Bekiroğlu, Sunay Akın, Cemal Kamacı, Ertem Eğilmez, Erol Günaydın, Fuat Saka, Erkan Ocaklı ve son olarak boks şampiyonu Buse Naz Çakıroğlu ve daha adını sayamadığımız nice değerleriyle Trabzon bir kültür evidir. Coğrafyasının fiziki zorluklarından olsa gerek insanı özelikle de kadını, hayata karşı mücadeleci, inatçı ve üretkendir. Bu özelliklerimizle varlığımıza, yaşadığımız yeri güzelleştirip Mustafakemalpaşa’ya değer katabildiysek ne mutlu bize. Değerli misafirlerimiz son olarak Trabzon’un önemini su sözle vurgulamak isterim, Fatih Sultan Mehmet’in dediği gibi ‘Trabzon fethedilmeden İstanbul fetih edilmiş sayılmaz.’ Farklılığımız zenginliğimizdir” dedi.

HAMSİLİ EKMEK İÇİN KUYRUKLAR OLUŞTU

Festivale katılan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar ise stantları tek tek gezerek katılımcılara hamsili ekmek dağıttı.

Başkan Kanar, açılış konuşmasında; “Herkesin belediye başkanıyım. Kim İHA’ya SİHA’ya, devlete laf ediyorsa karşısındayım. Hepinizin fark ettiği gibi tüm dünyada küresel bir sıkıntı var. Bu durum ülkemizi de etkiliyor. Ama bu demek değildir ki ülkeyi satacaksın, milli değerlerine karşı çıkacaksın. Kabul etmiyorum” dedi.

Katılımcıların, hamsili ekmek için uzun kuyruklar oluşturduğu festivalde yaklaşık 1 ton hamsi ikramında bulunuldu. Okulların yarıyıl tatilini fırsat bilen çocuklar, hazırlanan alanda keyifli vakit geçirme fırsatı yakaladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.