uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,5976
EURO
34,7961
ALTIN
2.488,42
BIST
9.457,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
17°C
Bursa
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

HASAN CELAL MTAL’DEN BİLİM SERGİSİ

HASAN CELAL MTAL’DEN BİLİM SERGİSİ


25.05.2022 07:10 | Son Güncellenme: 24.05.2022 16:48
A+
A-

Hasan Celal Güzel MTAL öğrencileri, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görülen araştırma ve uygulamalardan oluşan projelerini sergiledi.

Mustafakemalpaşa Hasan Celal Güzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında proje sergisi açıldı.

Öğrencilerin bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda teşvik edilerek, soru ve sorunlara çözüm bulma yoluyla bilimsel süreç becerileri kazanmalarına katkı sağlayan fuarda; biyoçeşitlilik, kültürel miras ve teknoloji alanlarında 25 farklı proje sergilendi.

Mustafakemalpaşa’da bu yıl 5 okulun yer aldığı 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Hasan Celal Güzel MTAL’de Bilim Fuarı gerçekleştirildi.

Temel ve ortaöğretimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak MEB’e bağlı devlet okullarında TÜBİTAK tarafından uygun görülen alt projelerin sergilendiği açılışa; Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Emniyet Müdürü Rıza Dinç, Belediye Başkan Yardımcısı Ersin Ekici, siyasi parti ve STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

25 PROJE SERGİLENDİ

Fuarın açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Mustafakemalpaşa’da bu yıl 5 okulun TÜBİTAK Destekleme Programı’na dahil edildiğini söyledi.

Destekleme Programı ile öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak, takım çalışması içerisinde proje hazırlama konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanmasının amaçlandığını kaydeden Efe; “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı başvurusunda bulunan ve bu başvurular sonucunda sergileme hakkı kazanmış olan Hasan Celal Güzel MTAL’de başta proje danışmanları olmak üzere, okul yönetimini, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılar dilerim” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ersin Ekici ise yerel yönetim olarak okullara her türlü desteği verdiklerini söylerken, farklı proje ve girişimlerin eğitim için en değerli kazanç olduğunu belirtti.

Konuşmaların  ardından TÜBİTAK sergisini gezen katılımcılar, öğrencilerden hazırladıkları projeler hakkında bilgiler aldı.

10 danışman öğretmen rehberliğinde hazırlanan fuarda; su kirliliğinin bitkiler ve toprak üzerine etkisi, manyetik alanlı hızlı tren, asit yağmurlarının bitkilere etkisi, padişahlarımız ve sanat, etimoloji oyunu, Mustafakemalpaşa’nın deprem hazırlığı ve geri dönüşüm kutularının eksiliğini anlatan 25 farklı temalı proje sergilendi.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.