uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,5871
EURO
34,7913
ALTIN
2.509,42
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
16°C
Bursa
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

HASTANEYE EK DOKTOR KADROSU

HASTANEYE EK DOKTOR KADROSU


26.09.2022 15:24 | Son Güncellenme: 27.09.2022 17:42
A+
A-

Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’ne, 106. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü çerçevesinde açılan 23 doktorluk münhal kadroların ardından ilaveten 25 yeni doktor kadrosu daha açıldı.

Doktor eksikliği nedeniyle son dönemde gündeme gelen Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’ne Eylül ayında ataması planlanan 23 hekimden 21’i göreve başladı.

Acil tıp uzmanı ve pratisyenlerin hasta kabulüne başladığı hastaneye, kadrosu açık bulunan çocuk ve dâhiliye uzmanın başvurmadığı bilgisine ulaşıldı.

16 BRANŞA 25 YENİ DOKTOR KADROSU

Özel sektörde sağlık hizmeti sunan doktorların, kamuya geçişinin sağlanması amacıyla Bursa’ya ilave 365 yeni doktor kadrosu daha açıldı.

Sağlık alanındaki beyaz reformla birlikte hekimlerin kamu hastanelerine dönüşlerinin hızlanmasını sağlayacak ek kadroya Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’ni de dahil edildi. Bu kapsamda 16 branş için 5’i pratisyen, 20’si uzman 25 hekimlik kadro daha açıldı. Devlet Hastanesi’ne kadrosu açılan branşlar şöyle sıralandı; acil tıp, beyin ve sinir cerrahisi, çocuk sağlığı ve hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları ve mikrobiyoloji, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, kardyoloji, KBB hastalıkları, nöroloji, radyoloji, tıbbi biyokimya, tıbbi pataoloji ve üroloji için 1’er doktor, anesteziyoloji ve reanimasyon, iç hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, ortopedi ve travmatoloji için 2’şer doktor.

‘SAĞLIK ALTYAPISI GÜÇLENİYOR’

Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nin doktor ihtiyaçlarını gidermek ve sağlık altyapısını güçlendirmek adına önemli çalışmalar yürüttüklerini söyleyen AK Parti Başkanı Murat Hallaçoğlu; “Sağlıkta beyaz reformla birlikte kamu hastanelerine dönüşü hızlandırarak hem hekimlerimizi hem vatandaşlarımızı memnun eden düzenlemeden dolayı Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımız Sn. Dr. Fahrettin Koca’ya, desteklerinden dolayı İl Başkanımız Sn. Davut Gürkan’a ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.