uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3430
EURO
35,0087
ALTIN
2.324,00
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

HEDEF SAĞLIKLI SU KAYNAĞI

HEDEF SAĞLIKLI SU KAYNAĞI
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



01.10.2021 09:55
A+
A-

Ambalajlı su sektörünün lider şirketi Nestlé Waters, sürdürülebilir yaşam için suyun taşıdığı büyük önemin bilinciyle bireyler ve aileler, toplumlar ve gezegenimiz için sürdürülebilir gelecek oluşturmak amacıyla çalışıyor.

Gelecek nesillere sağlıklı su kaynakları bırakmak üzere sürdürülebilirliği, yaptığı işin merkezine koyan şirket, suyun kaynağından çıktığı tazelik ve saflıkla tüketicilerine ulaşmasına büyük önem veriyor. Suyu şişelediği her yerde hem insanların hem de doğanın gelişmesine yardımcı olarak su çözümünün bir parçası olmayı hedefleyen Nestlé Waters, bu kapsamda Türkiye’de de önemli çalışmalara imza atıyor.

Nestlé Waters, Türkiye’de su kaynaklarının bulunduğu Bursa’da bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Yılbaşında Türkiye’de göreve başladıktan sonra yerel basınla ilk kez bir araya gelen Nestlé Waters Türkiye Genel Müdürü Michel Beneventi; “Türkiye, şirketimizin büyüme stratejisinde kritik öneme sahip. Lider sorumluluğuyla çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Beneventi, şunları söyledi; “Türkiye ambalajlı su sektörünün lideri olarak, 5 dağıtım merkezi, 900’e yakın bayimiz ve yaklaşık 900 çalışanımızla hizmet vererek büyümemizi sürdürüyoruz. Türkiye bugün, NestléWaters’ın en büyük 5 pazarı arasında yer alıyor. Dolayısıyla şirketimizin hedefleri ve büyüme stratejisinde de kritik öneme sahip. Son 10 yılda Türkiye’de üretim, Ar-Ge ve inovasyon dahil birçok alanda bugünkü değeriyle yaklaşık 1 milyar TL yatırım gerçekleştirdik. Bursa, bizim yalnızca kaynağımızın ve dolum tesisimizin olduğu değil; gönül bağı kurduğumuz, tüketicilerimize sunduğumuz suyun lezzetinin ve doğallığının kaynağı olan bir şehir. Nestlé Waters Türkiye olarak, suyumuzun doğup büyüdüğü topraklara sonsuz minnetimizi, yine bu topraklara yatırım yaparak yerine getiriyoruz.”

NESTLÉ WATERS, 2050’DE ‘NET 0’ EMİSYONA ULAŞACAK


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Nestlé Waters için gelecek nesillere sağlıklı su kaynakları bırakmanın büyük önem taşıdığını belirten Beneventi’nin verdiği bilgiye göre şirketin hedefi, küresel çapta 2030’a kadar faaliyetlerin çevreye olan etkisini sıfıra indirmek ve 2050 itibarıyla ‘net 0’ emisyona ulaşmak.

Şirket, 2025 itibarıyla kullandığı suyun tamamını su havzasına geri kazandıracak, ambalajların tamamı tekrar kullanılabilir veya geri dönüştürülebilir olacak, sahaların tamamında su koruyuculuğu programına göre sertifikasyonu gerçekleştirecek.

Beneventi, küresel hedefler doğrultusunda Türkiye’de de ürünlerin tedarikinden müşterilere ulaştırılmasınakadar olan süreçte verimli ve çevre dostu uygulamaları artırmayı, böylelikle çevreye bırakılan ayak izini minimuma indirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Beneventi; “Nestlé Waters Türkiye olarak, küresel taahhütlerimizin sıkı takipçisi ve uygulayıcısıyız. Türkiye’deki operasyonlarımızda da su kaynaklarını daha etkin yöneterek, çevreye olan etkimizi sıfırlamak için çaba gösteriyoruz. Sürdürülebilirlik çalışmalarımızda sadece ürünlerimize değil, tüm tedarik zincirine odaklanıyoruz. Suyun kaynağından itibaren tüketicimizle buluşana kadar geçen sürecini en verimli şekilde yönetmeye, her geçen gün iyileştirmelerle doğaya olan etkimizi ve çevresel ayak izimizi minimize etmeye çalışıyoruz. Verimli enerji kullanımına yönelik projeleri hem dolum tesislerimizde hem de operasyonlarımızın genelinde uygulamaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

200 OLİMPİK HAVUZU DOLDURACAK KADAR SU TASARRUFU

Türkiye’de son 10 yılda sürdürülebilirlik açısından elde edilen başarılar:

  1. Nestlé Waters İş Biriminin son 10 yılda paydaşlarıyla gerçekleştirdiği farklı projelerle yaklaşık 500 milyon litre su tasarrufu sağlandı. Bu da yaklaşık 200 olimpik yüzme havuzunu dolduracak kadar su demek.
  2. Son 5 yıldır yürütülen enerji verimliliği çalışmalarıyla 100 bin kişilik bir şehrin bir yıllık tüketimine eşdeğer enerji tasarrufu sağlandı.
  3. Sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine destek olmak amacıyla çeşitli projeler yardımıyla 10.000 çocuğa su eğitimi verildi.

4. Bu yılın Nisan ayında Nestlé Pure Life markasının 1 litrelik seçeneğinde %50’si geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen şişeler kullanılmaya başlandı. Şimdi Erikli’de de bu uygulamaya geçiliyor. 2025 yılına kadar kademeli olarak tüm ambalaj boylarında ve satış noktalarında bu çevre dostu şişeye geçilmesi hedefleniyor. Bu sayede plastik kullanımı %50 oranında azalacak.

5. T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında, Uludağ Kestel’deki su dolum tesisi 2020 yılında ‘Sıfır Atık Belgesi’ aldı ve bu sayede, tüm tesislerde ‘sıfır atık’ hedefine ulaşıldı.

6. ‘Sıfır Atık Projesi’ne destek olmak için plastik ambalajların toplanması amacıyla, geri dönüşüm makineleri kurulmasına yardımcı oluyor.

7. Nestlé Waters Türkiye, Ambalaj Gerikazanım Organizasyonu, ÇEVKO ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği gibi kurum ve sivil toplum kuruluşlarında aktif birer üye olarak çalışmalara destek veriyor.

POZİTİF SU ETKİSİ

Bugün dünya genelinde 630 milyondan fazla kişinin temiz suya erişimi yok! Ambalaj atıkları, bilinçsiz kullanım gibi türlü sebeplerden dolayı 2,4 milyar kişi, sağlıklarını riske atacak derecede kirli su kullanmak zorunda kalıyor. Yine dünyadaki suyun yüzde 70’i, tarım için kullanılıyor. Birleşmiş Milletler, 2030 yılında küresel su talebinin, küresel su arzının yüzde 40 üzerinde olacağını öngörüyor. Yine BM’ye göre, 2050 yılına kadar tüm su havzalarının neredeyse yarısı kullanım sınırlarına ulaşmış durumda olacak. Dolayısıyla güvenli ve temiz su küresel olarak tam anlamıyla tehdit altında…

Nestlé Waters, su kaynaklarının koruyucusu olma rolünü, yeni bir taahhütle bir adım daha ileriye taşıyor. Faaliyet gösterdiği her yerde, 2025 yılına kadar pozitif bir su etkisi yaratmak için doğal su döngüsünün iyileştirilmesine öncülük etmeye soyunuyor. Toprağın su tutma kabiliyetini geliştiren projelerle pozitif su etkisi yaratmaya yöneliyor.

Nestlé Waters, 2025 yılına kadar 48 tesisinde, ortak kuruluşlar ve paydaşlarla birlikte, 100’den fazla proje hayata geçirerek, yerel su döngülerinin iyileştirilmesi yönünde aksiyon alacak ve 2025 itibarıyla operasyonlarımızda kullandığımız sudan daha fazlasının doğada kalmasını sağlayacak. Bu 100’den fazla projenin uygulanmasına yönelik 130 milyon dolar yatırım yapılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.