uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,5667
EURO
34,6983
ALTIN
2.487,60
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
20°C
Bursa
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C

‘HEDEF SIFIR E-ATIK’

‘HEDEF SIFIR E-ATIK’


02.06.2021 12:37 | Son Güncellenme: 19.01.2022 12:40
A+
A-

Geri dönüşüme katkı sunmak isteyen vatandaşlar evlerinde atıl durumda bulunan kablo, klavye, ütü ve saç kurutma makinası gibi elektronik atıkları atık toplama noktalarına bırakabilirken, taşınması güç olan elektronik atıklar ise görevliler aracılığıyla evlerden alınıyor.

Mustafakemalpaşa Belediyesi ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında kullanım ömrünü tamamlayan elektronik atıkları toplayarak geri dönüşüme kazandırıyor.

‘Sıfır E-Atık’ hedefiyle başlatılan projede bozuk ve çalışmayan elektrikli elektronik araç gereçlerin gelişi güzel çöpe bırakılmasının önüne geçiliyor. İlk aşamada belediye hizmet binaları ile Mustafakemalpaşa’da hizmet veren 10 elektrik-elektronik işletmesine konumlandırılan e-atık geri dönüşüm kutuları vasıtasıyla toplanan atıklar yetkilendirilmiş kuruluş tarafından geri dönüştürülüyor.

Belediye Başkanı Mehmet Kanar, hızlı teknoloji kullanımıyla, teknolojinin sürekli gelişmesiyle her evde kullanılmayan çok sayıda elektronik ürün biriktiğine dikkat çekerek cep telefonundan, televizyona, kablolardan çalışmayan, bozulan makinelere kadar gelişi güzel çöpe bırakılan e-atıkların çevreye telafisi zor bir zarar verdiğini söyledi.

Geri dönüşüme katkı sunmak isteyen vatandaşlar evlerinde atıl durumda bulunan kablo, klavye, ütü ve saç kurutma makinası gibi elektronik atıkları atık toplama noktalarına bırakabilirken, taşınması güç olan elektronik atıklar ise görevliler aracılığıyla evlerden alınıyor.

‘MUHTARLIKLAR YARIŞIYOR’

Elektronik cihazların üretiminde kurşun, kadmiyum, cıva gibi birçok ağır metal bulunduğunu belirten Başkan Kanar; “Özellikle, atık haline gelmiş elektronik cihazların, çevre ve insan sağlığına etkilerini minimize etmek amacıyla kaynağında ayrı toplanmaları ve geri dönüşüme kazandırılmaları gerekmektedir. Sıfır Atık Projesi kapsamında atıkların kaynağında ayrı toplanmasını, geri dönüşümünü ve doğaya zarar vermeden bertaraf edilmesini ilke edinerek pilot uygulama başlattık. Ekiplerimiz elektrikli ve elektronik atıkların toplanması için 10 adet E–Atık toplama kutusu dağıttılar. Ayrıca  ‘Muhtarlıklar Yarışıyor’ kampanyası kapsamında tüm muhtarlıklardan e atıklar toplanmaktadır” dedi.

Başkan Mehmet Kanar; “Vatandaşlarımız geri dönüşüme destek vermek doğayı korumak için taşınabilir boyutta olan elektrikli ve elektronik atıklarını toplama noktalarına getirebilirler. Buzdolabı, çamaşır makinası gibi büyük olanlar için 444 38 15 -2561 i arayarak evinden alınmasını talep edebilirler. Doğa için gelecek nesillere güzel bir dünya bırakmak için vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.