uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3772
EURO
35,1523
ALTIN
2.324,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

HEM EKOLOJİK HEM EKONOMİK

HEM EKOLOJİK HEM EKONOMİK
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



11.10.2021 11:24
A+
A-

Tarlalar, parklar, meydanlar, okullar ve balkonlar mis gibi adaçayı kokacak, sivrisinek ve haşereler kaçacak. Mustafakemalpaşa hem sağlığı tehdit eden kimyasal ilaçlardan kurtulacak hem de onlarca milyar tasarruf elde edilecek.

İklim değişikliği nedeniyle toplumsal yaşamı ve sağlığı tehdit eden sivrisinek, karasinek ve haşerelerle mücadele de İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropol belediyeler sınıfta kalırken Mustafakemalpaşa Belediyesi, bu soruna en doğal ekonomik yöntemlerle çözüm buldu.

Sivrisinek ve haşerelerde mücadele de pahalı ve zararlı kimyasallar yerine tıbbi aromatik bitikler ile doğal, kalıcı ve ekonomik çözüm üreten Mustafakemalpaşa Belediyesi, ilk ekimini gerçekleştirdi.

Traktörü çalıştırarak, ilk ekimi yapan Belediye Başkanı Mehmet Kanar; “Hastalık taşıyan sivrisinek ve haşerelerle mücadelede akıllı doğal yöntemlerle savunma yolunu seçtik. Ekosisteme ve ekonomiye uygun çözüm, kısa sürede faydalarını gösterecek” dedi.

İklim değişikliği nedeniyle son yılların en önemli sorunlarından bir tanesi de sivrisinekler, karasinekler ve haşereler. Birçok hastalığı taşıyıcı risklerinin yanı sıra günlük yaşamı olumsuz etkileyen sivrisinekler ve haşereler, aynı zamanda tarım alanlarını da ciddi zarar veriyor. Şehir yaşamı ve tarım alanlarını olumsuz etkileyen sivrisinek ve haşerelerle mücadele de kullanılan kimyasal önlemler ise beraberinde yeni sağlık sorunlarının yanı sıra hatırı sayılır maddi zararlara neden oluyor.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Hem sağlıktan hem de cebimizdeki paradan olmamıza neden olan sivrisinek karasinek ve haşerelerle mücadele de doğal, ucuz ve kalıcı çözüm, tarım kenti Mustafakemalpaşa Belediyesi’nden geldi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin projesi sayesinde üreme alanları, tarlalar ve şehirler hem mis gibi kokacak hem de sivrisinek, karasinek ve haşerelerin verdiği rahatsızlık ve hastalık riskinden korunacak, kurtulacak.

Uzun süredir çalışmalarını sürdüren Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin parklar, meydanlar ve site bahçeleri gibi ortak kullanım alanları, okullar, kamu kurumları, balkonlarda ve daha önemlisi tarım alanlarında kullanılmak üzere doğal yöntemlere yönelik çözüm arayışları sonuçlandı.

Sivrisinek ve haşerelerde mücadele de pahalı kimyasallar yerine tıbbi aromatik bitiklerle çözüm üreten Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, ilk ekimi de kendisi gerçekleştirdi.

Hastalık taşıyan sivrisinek ve haşerelerle mücadelede akıllı doğal yöntemlerle savunma yolunu seçtiklerini açıklayan Belediye Başkanı Mehmet Kanar, adaçayı, kedi nanesi, kekik, lavanta ve fesleğen, yalancı melisa ve kadife çiçeği gibi bitkilerle uzun süredir yaptıkları çalışmalar sonucunda adaçayının üretimine başlama kararı aldıklarını belirtti.

Ekosisteme ve ekonomiye uygun çözümün kısa sürede faydalarını göstereceğini açıklayan Başkan Mehmet Kanar; “Bu doğal ve ekonomik çözümle meyve ve sebzelerde zararlı kimyasalların kullanımından kurtulacağız. Hem ekonomik hem sağlık anlamında büyük kazanım elde edeceğiz. Şehir yaşamında parklar, meydanlar, site bahçeleri ve peyzaj alanları ile balkonlar, okul ve kamu girişleri, bahçelerde rahatlıkla kullanılacak. Sivrisinekler, karasinekler ve haşereler uzaklaşırken, mis gibi kokusu ile hayatımıza değer katacak” şeklinde konuştu.

OKULLAR VE KURUMLAR İÇİN ÖZEL AROMATİK YAĞ

Çalışmalarının bu özel bitki yetiştiriciliği ile sınırlı kalmadığına da dikkat çeken Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, birçok özel bitkinin karşımı ile hazırlanan tıbbi aromatik uçucu

yağın gönül rahatlığı ile ortam ve kişisel kullanımının yapılabileceğini, böylelikle hem hijyenik hem de anti bakteriyel özelliğinin yanı sıra sivrisinek ve haşerelerden korunulabileceğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.