uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3341
EURO
35,0774
ALTIN
2.308,07
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

HER ŞEY ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN

HER ŞEY ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



21.06.2021 22:43 | Son Güncellenme: 23.06.2021 17:03
A+
A-

Özel çocuklarla Yaz Festivali’nde buluşan Başkan Kanar, farkındalık için görme engelli olduğu etkinlikte çocuklarla birlikte oyunlar oynadı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi tarafından düzenlenen ‘Yaz Festivali’ etkinliğinde özel çocuklar unutamayacakları bir gün yaşadı.

Çocukların gönüllerince eğlenmesi için onlarla beraber göbek atan Başkan Mehmet Kanar, farkındalığı arttırmak için gözlerini bağladı eline baston aldı ve görme engelli oldu.

Etkinliğe; Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Cumhuriyet Başsavcısı Nurettin Güner, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, STK Temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Yapılan iyileştirme çalışmalarıyla baştan sona yapılan değişim ve dönüşümün ardından yeni bir görünüme kavuşan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakım Evi en özel misafirlerini ağırlarken, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde de eğitim öğretim yılı boyunca öğrenciler tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünler sergilendi.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Özel öğrenciler tarafından yapılan çalışmalar stantları gezen katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı.

Birbirinden eğlenceli etkinliklerin yapıldığı alanda özel çocuklar kaşıkla yumurta taşıma yarışması ve sandalye kapmaca oynarken ortaya renkli görüntüler çıktı.

Mustafakemalpaşa Belediye Orkestrası’nın seslendirdiği şarkılarla doyasıya eğlenen özel çocuklar oyun havaları ile göbek atıp dans ederken Belediye Başkanı Mehmet Kanar’da çiftetelli oynayarak onlara eşlik etmeyi ihmal etmedi.

BAŞKAN KANAR, GÖRME ENGELLİ OLDU

Etkinliğin en dikkat çeken bölümünde gözü bağlanan ve eline baston alan Belediye Başkanı Mehmet Kanar, engelli yürüme rampasında yürüyerek görme engellilerin yaşadığı zorlukların canlı şahidi oldu. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikler fidan dikimi ve sertifika töreninin ardından son buldu.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar; “Özel çocuklarımız ve aileleri mücadeleci ruhlarıyla göğsümüzü kabartıyor. Engelli bireylerin ve fedakâr ailelerin azim ve kararlılıkla bizlere örnek olduğunu, ilham verdiğini ifade etmek istiyorum. Şüphesiz engelli kardeşlerimizin sıkıntılarını hatırlamak, başarılarının farkına varmak sadece bir güne hapsedilemeyecek kadar önemlidir. İşte burası, Hayvan Barınağımız engelli bireylerin rehabilitasyonunu 365 güne yayabileceğimiz en güzel merkezdir. Bu yüzden, göreve geldiğimiz ilk günlerden itibaren barınağımızı baştan ayağa yeniledik. Minik dostlarımızın bakımlarını ve etkinliklerimizi çok daha modern ve sağlıklı şartlarda yapıyoruz. Sizlerin destekleri ve dualarıyla; yol düzenlemesi, kamelyalar, kedi evi, çimlendirme ve çocuk oyun parkı ile barınağımız yepyeni bir sosyal yaşam alanı haline getirdik” dedi.

‘ONLARIN SAĞLIĞI VE GELECEĞİ İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ’

Özel çocukları barınakta bulunan evcil hayvanlarla buluşturduklarını söyleyen Başkan Kanar; “Minik dostlarımızın tedavi edici özelliklerinden faydalanarak yavrularımızı rehabilite edeceğiz. Ailelerimiz, talepleri doğrultusunda, haftanın belirli günleri veteriner hekimlerimizin eşliğinde barınağımızı ziyaret edebilirler. Hayvanları izlemek, seslerini dinlemek, onlara dokunmak bile başlı başına bir şifa kaynağıdır. Yavrularımızın kontrol yetileri, motor becerileri ve sorumluluk bilinci gibi temel fonksiyonlarının gelişimi için bizler elimizden geleninin fazlasını yapmak için mücadele ediyoruz. Engelli kardeşlerimizin her alanda sergiledikleri başarıların önümüzdeki günlerde de artarak devam etmesini diliyorum. Bizler bu uğurda her zaman sahada, telefonun başında olacağız. Onların sağlığı ve geleceği için çok çalışacağız. Bugün ve her zaman can dostlarımızın ve engelli kardeşlerimizin ihtiyaçları önceliğimiz olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.