uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

HES’Lİ HAYAT

HES’Lİ HAYAT


24.03.2021 09:47 | Son Güncellenme: 20.10.2021 09:48
A+
A-

Mustafakemalpaşa’da korona virüs tedbirleri kapsamında Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması başladı.

Bursa Valiliği Hıfzıssıhha Kurulu’nca korona virüs tedbirleri kapsamında 22 Mart Pazartesi gününden itibaren Bursa genelinde bütün kamu kurum ve kuruluşları ile kuaför, kahvehane, spor salonu, hamam gibi yerlere girişte HES kodu mecburiyeti getirildi.

Tedbirler kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşlar içinde şehir içinde seyahat kısıtlaması kararı alındı.

Kontrollü normalleşme dönemi sonrası artan vakaların önüne geçmek için Bursa Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nca yeni tedbirler alındı.

Alınan tedbirler kapsamında 22 Mart Pazartesi gününden itibaren Bursa genelinde, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile kuaför, kahvehane, spor salonu, hamam gibi yerlere girişte HES kodu mecburiyeti yürürlüğe girdi.

Mustafakemalpaşa’da başlayan uygulamada işyerlerine gelen müşterilere önce HES kodu soruluyor.

İşletme sahipleri, müşterilere verilen kodla HES uygulamasına girerek kişinin riskli olup olmadığını kontrol ettikten sonra içeri alıyor.

İşletme sahipleri uygulamanın önemli olduğunu belirterek; “ Standartların belirlenmesinin ardından denetimli bir şekilde müşterilerimizi kabul ediyoruz. Kişi riskli değilse içeri alıyoruz. HES uygulaması yetkililere yardımcı oluyor. Sağlığımız her şeyden değerli” diye konuştu.

Müşteriler ise pandemi sürecinde tekrar vakaların arttığını belirterek kurallar uymanın herkes için sorumluluk olduğuna dikkat çekti.

SEYAHAT KISITLAMASI

Tedbirler kapsamında Mustafakemalpaşa’da 65 yaş ve üzeri vatandaşların sabah 07:00-09:00, akşam 16:30-18.30 saatleri arasında şehir içi toplu ulaşım araçlarını (otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanmaları da kısıtlandı.

65 yaş ve üzeri vatandaşlar kendi işinde ya da bir iş yerinde çalıştıklarını belgelemesi durumunda şehir içi toplu taşıma araçlarını belirtilen saatler arasında kullanma kısıtlamasından muaf tutulmalarına karar verildi.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.