uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3297
EURO
35,0425
ALTIN
2.281,75
BIST
8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
23°C
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

HÜRRİYET’E YÜK, TAŞLIK’A YOLCU İSTASYONU

HÜRRİYET’E YÜK, TAŞLIK’A YOLCU İSTASYONU
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



04.08.2021 15:15
A+
A-

Türkiye’nin en önemli ulaşım yatırımlarından biri olan Yüksek Hızlı Tren (YTH) projesi kapsamında, Karacabey’de bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan; “ Hızlı tren projesi, Karacabey’in tarımsal ve sanayi ürünlerinin pazarlanmasına ciddi katkı sağlayacaktır. Hürriyet’te bir yük istasyonu, Taşlık’ta da yolcu istasyonu olacak” dedi.

Karacabey Hürriyet Mahallesi’nde gerçekleşen toplantıda; yüklenici firma yetkilileri ile birlikte Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti Başkanı Ertem İşcan ile MHP Başkanı Hilmi Kaya ve meclis üyelerinin yanı sıra tren hattının geçeceği mahallelerin muhtarları ve vatandaşlar yer aldı.

Gerçekleşen görüşmede, süreç hakkında muhtar ve vatandaşlar proje yetkilileri tarafından bilgilendirilirken, izlenilecek yolda detaylı olarak vatandaşlara anlatıldı.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

KARACABEY’İN 3T VİZYONU İLE ÖRTÜŞÜYOR

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı projesinin, Karacabey’in değerine değer katacağını belirten Belediye Başkanı Ali Özkan, “Karacabey’imize değer katacak, büyük bir proje. İstanbul-İzmir Otoyolundan sonra hızlı tren hattının da buradan geçmesi ve aynı zamanda ilçemizde bir yük istasyonunda bulunması, Karacabey’in 3T vizyonu ile örtüşmektedir. Karacabey, ulaşım açısından adeta kavşak noktası. Gemlik ve Bandırma limanlarına yakınlığıyla sağladığı avantajın yanı sıra İstanbul-İzmir Otoyolu’na olan mesafesiyle de önemli bir etken noktada.

Hızlı tren projesi, Karacabey’in tarımsal ve sanayi ürünlerinin pazarlanmasına ciddi katkı sağlayacaktır. Hürriyet’te bir yük istasyonu olacak, Taşlık’ta da yolcu istasyonu olacak. Böyle bir fırsatın bölgemizde olması sevindirici. Hem ürünlerin pazarlanması hem ulaşım hem de yeni teknolojiden faydalanma noktasında proje çok önemli. Tarım, turizm ve sanayi içinde büyük artıları olacak. Aynı şekilde, kırsal turizm, ekolojik turizm anlamında da değerlerimizin ön plana çıkmasına katkısı olacak. Yeniköy, Uluabat ve Eskikaraağaç’a yakın olması da ayrı bir değer taşıyacak. Dolayısıyla hızlı tren projesinin ilçemize sağlayacağı faydalar saymakla bitmez” dedi.

201 KM UZUNLUĞUNDA PROJE

Öte yandan, projenin maliyetinin 9,5 milyar TL olduğu kaydedilirken, 201 km uzunluğundaki projenin Bandırma-Karacabey-Bursa-Yenişehir-Osmaneli istasyonlarından geçtikten sonra Osmaneli bölgesindeki Ankara-Eskişehir-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattına bağlanacağı; proje kapsamında

29 tünel, 13 kaçış tüneli, 35 köprü, 15 viyadük, 99 alt geçit, 29 üst geçit, 6 aç-kapa tünel, 217 menfez ve 7 istasyon olmak üzere toplam 443 proje ünitesi yapılacağı belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.