uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3326
EURO
35,1252
ALTIN
2.303,54
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI EĞİTİM MÜCADELESİ

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI EĞİTİM MÜCADELESİ
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



05.01.2022 09:10 | Son Güncellenme: 04.01.2022 16:35
A+
A-

Küresel iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin azaltılmasını hedefleyen Mustafakemalpaşa Belediyesi, İklim Değişikliği İle Mücadele Eğitim Programının startını verdi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi, çevre dostu belediyecilik hizmetlerine her gün bir yenisini ekliyor.

Doğa dostu belediyecilik anlayışıyla yenilenebilir projeler ve hizmetler ortaya koyan Mustafakemalpaşa Belediyesi, 131 mahallede toplumun her kesimine ulaşmak adına kırsalda kurs, eğitim ve sertifikasyon çalışmalarını hızlandırdı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi İklim Değişikliği Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ‘İklim Değişikliği İle Mücadele Eğitimlerinin’ ilk etabı Uluabat Göl şeridi kırsalında bulunan mahallelerde başladı.

Belediye Endüstri Mühendisi, iklim değişikliği alan uzmanları ve Milli Eğitim Müdürlüğü envanterinde görevli Ziraat Mühendisleri ve alan eğitmenlerinin katılımıyla ilk etabı Onaç Mahallesinde başlayan İklim Değişikliği ile Mücadele Eğitimleri; Dorak ve Akçapınar mahallelerinde eş zamanlı olarak devam etti. 8 ders saati olarak planlan eğitimlere katılım yoğundu.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Kursiyerlerde çevreciliğe karşı farkındalık oluşturmak ve eğitim modüllerini pratik hayatta uygulamak amacıyla interaktif olarak düzenlenen kurs programında; küresel iklim değişikliğinin tarihsel gelişimi, iklim değişimi senaryoları, Türkiye’nin iklim politikası projeksiyonları, karbon ayak izi, beslenme tarzları, enerji politikaları, tarım ve ormancılık konuları üzerinde duruldu

‘EVLATLARIMIZA DAHA TEMİZ BİR GELECEK BIRAKACAĞIZ’

Yağmur Suyu Hasadı, Güneş Enerjisi Sistemleri ve Su Ayak İzi projeleriyle kentin en önemli çevresel sorunlarına yapıcı çözümler sunmak üzere çalışmalara hız verdiklerini belirten Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, iklim değişikliği sorunlarının öncelikli gündemleri olduğunu belirtti. Başkan Kanar; “Küresel iklim değişikliği için şimdiden gerekli tedbirleri almak zorundayız. Gün geçtikçe etkisi daha çok hissedilen iklim değişikliği eğitimleri öncelikli eylem planımız arasında yer alıyor. Bu bağlamda, göreve geldiğimiz ilk günlerde kurduğumuz İklim Değişikliği Müdürlüğümüzü geri dönüşüm seferberliğimize entegre ederek çalışıyoruz. Pazar atıklarından yılda 18 ton gübre ürettiğimiz Kompost Projemiz tıkır tıkır işliyor. Sıfır-e Atık projesi kapsamında Mustafakemalpaşa kırsalında başlattığımız ‘Muhtarlıklar Yarışıyor’ projesi de 131 mahallede büyük ses getirdi. İklim değişikliği eğitimleriyle de aynı farkındalığı oluşturmak üzere; Onaç, Akçapına, Dorak hattından işe başladık. Özellikle üreticilerimizin iklim değişikliği ile mücadele yollarını tanımaları, yenilenebilir yönetmeleri modern tarıma uygulayabilmeleri çok mühim. Bu eğitimlerle, çiftçilerimizi, esnafımızı, sivil toplum kuruluşlarını, gencinden yaşlısına tüm vatandaşlarımızı bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Böylece iklim değişikliğiyle daha etkin şekilde mücadele edebilecek, karar alma süreçlerini hızlandırarak adımlarımızı süratle atabileceğiz. 131 mahallemizin tamamında, iklim değişikliği gönüllüsü yüzlerce vatandaşımızın destekleyeceği yenilenebilir enerji ve tasarruf hareketiyle inşallah evlatlarımıza daha temiz bir gelecek bırakacağız” dedi.

İki gün boyunca devam edecek eğitimlerin ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edilerek İklim Değişikliği İle Mücadele Programının ilk etabı son bulacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.