Mustafakemalpaşa’da 9 Eylül’de başlayan 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda, 109 özel ve resmi kurumda 17.741 öğrenci ve 1.321 öğretmen ders başı yaparken, her yıl Eylül ayının ikinci haftası kutlanan ‘İlköğretim Haftası’ dolayısıyla da tören düzenlendi.
9-13 Eylül İlköğretim Haftası kutlama programı, Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlarken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından etkinliklere Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu ev sahipliği yaptı. Törene; Kaymakam Mehmet Okur, Belediye Başkanı Şükrü Erdem, Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık, Jandarma Komutanı Ütğm. Emre Kavak, Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir, Ticaret Borsası Başkanı Sadettin Akkoyunlu, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı.
‘BİLGİ VE MERHAMET’ VURGUSU
Okul bahçesindeki programda konuşan Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık, çocukların milli ve manevi değerleri önceleyen, nitelikli ve kaliteli bir eğitim almalarını sağlamayı akıldan çıkarmamak gerektiğini vurguladı. Çalık; “Her tutum ve davranışımızın, çocuklarımızın kalplerine ve zihinlerine birer tohum olarak düştüğünün bilinciyle çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Unutmamalıyız ki dünyayı değiştirme ümidi taşıyan evlatlarımızın yolunu aydınlatmak, bunu yaparken de ellerinden tutarak onları bilginin, merhametin ve umudun yolculuğuna çıkaran eğitimciler olmalı, onlarla sadece mantığımızla değil ruhumuzla da iletişim kurmalıyız” dedi.
Öğrenciler için okulun, onları saygı ve sevgiyle kucaklayan bir yuva olduğunu hatırlatan Çalık, ebeveynlerinde çocuklara taşıyabileceği kadar sorumluluklar vermesini gerektiğinin altını çizdi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okuyarak dans gösterileri sundu. 4. sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan miniklere bayrak devir tesliminden sonra protokol, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.