uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3670
EURO
35,0307
ALTIN
2.325,51
BIST
9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

KANAR’DAN TİYATROCULARA SÜRPRİZ

KANAR’DAN TİYATROCULARA SÜRPRİZ
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



29.03.2021 15:20 | Son Güncellenme: 25.10.2021 15:22
A+
A-

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında Mustafakemalpaşa Bölge Tiyatrosu topluluğunun kendisini ziyaret edeceğini öğrenen Başkan Mehmet Kanar, ‘Sanatçı ayağa gelmez ayağına gidilir’ diyerek ‘Lüküs Hayat’ oyun provası olan tiyatroculara tatlı bir sürpriz yaptı.

Kendisine de küçük bir rol isteyen Başkan Kanar, canlandırdığı karakterle sahnenin tozunu attırdı.

25 yılı geride bırakan Mustafakemalpaşa Belediyesi Bölge Tiyatrosu, Türkiye’nin en uzun soluklu tiyatro grubu olarak sergilediği 500’den fazla oyunla, merkez nüfusu 55 bin olan Mustafakemalpaşa’da 98 bin sanatsevere ulaşarak sanat adına önemli bir görev üstleniyor.

Başkan Kanar; “Bu özel gün vesilesiyle Bölge Tiyatrosu oyuncularımız ziyaretimize gelmek istediklerini öğrendim. Sanat için emek veren, alın teri döken arkadaşlarımın ayağımıza kadar gelmelerine gönlüm razı olmadı. Küçük bir rolle oyuna dâhil olmak için bizzat ben de sahneye çıkmak istedim. Doktorundan hemşiresine, ziraat mühendisinden bankacısına, öğretmeninden esnafına, ev hanımından laborantına kadar gönüllülük esasıyla Bölge Tiyatromuzda sanatlarını icra eden arkadaşlarımıza sürpriz yapmak istedim” dedi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Bölge Tiyatrosu tarafından oynanan ve tiyatro tarihinin klasiklerinden biri olan ‘Lüküs Hayat’ provalarına katılan Başkan Mehmet Kanar, kostüm giyerek oyunun önemli karakterlerinden Rıza’yı canlandırdı.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

İlk kez bir tiyatro oyununda rol alan Başkan Kanar, sahnedeki jest, mimik ve performansıyla usta aktörleri aratmadı. Fıstık karakteri ile ikili diyalogun geçtiği sahneyi başarıyla oynadı.

‘ÇOCUK TİYATROSU KURULUYOR’

Bölge Tiyatrosu’nda bugüne kadar 6000 kursiyere eğitim verildiğini söyleyen Başkan Mehmet Kanar; “Yeni dönemde oyunlarımızı kırsal mahallelerimize taşımayı hedefliyoruz. Çocuklarımızı, vatandaşlarımızı sanatın içine dâhil edeceğiz. Çocuk tiyatrosu kurmak adına da çalışmalarımıza başladık. Evlatlarımızı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün parolasıyla geleceğe hazırlayacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Tiyatro Günü’nü kutlayan Belediye Başkanı Mehmet Kanar, oyunculara çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.