uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3627
EURO
34,9612
ALTIN
2.326,32
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

KAPALI YÖNTEM İLE YAPAY KALP KAPAKÇIĞI YERLEŞTİRİLDİ

KAPALI YÖNTEM İLE YAPAY KALP KAPAKÇIĞI YERLEŞTİRİLDİ
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



14.04.2023 09:30 | Son Güncellenme: 13.04.2023 15:22
A+
A-
  • Bursa Şehir Hastanesi’nde, akciğer damarında kaçak olan ve buna bağlı kalp büyümesi gelişen 34 yaşındaki hastaya, kasık damarından girilerek, kapalı yöntemle akciğer damarına yapay kalp kapağı yerleştirildi. Türkiye’de sayılı hastanede yapılabilen bu operasyon, Güney Marmara Bölgesi’nde ise ilk kez yapıldı.

Halk arasında ‘mor bebek’ hastalığı olarak bilinen, ‘Fallot Tetralojisi’ isimli kalp hastalığı ile doğan ve bu hastalık nedeniyle bebeklik çağında ameliyat olan 34 yaşındaki Özcan Öter, ilerleyen yaşla beraber nefes darlığı, çabuk yorulma gibi yeni sorunlarla karşılaşması üzerine Bursa Şehir Hastanesi Kardiyoloji Kliniği’ne müracaat etti.

Doç. Dr. Selma Kenar Tiryakioğlu tarafından tetkik edilen hastanın, kalpten akciğere giden damarında darlık ve yetmezlik olduğu tespit edildi. Doktorların ortak kararı sonucu,  hastaya kapalı yöntemle ameliyat olması önerildi. Hastanın ameliyatı kabul etmesi üzerine aynı klinikte görev yapan Prof. Dr. Hakan Erkan ve ekibi, yaklaşık bir buçuk saat süren kapalı operasyon ile damara yapay kalp kapakçığı yerleştirme işlemini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Ameliyattan kısa süre sonra taburcu olan hasta ise, doktorları ve hastane yöneticilerine teşekkür etti.  

UZUN SÜREDİR TAKİP EDİLDİ

Hasta Özcan Öter’in, uzun süredir takip ettiklerini belirten Bursa Şehir Hastanesi’nde görevli Doç. Dr. Selma Kenar Tiryakioğlu; “Özcan, fallot tetralojisi sebebiyle takip ettiğimiz bir hasta, fallot tetralojisi doğumsal bir kalp hastalığıdır. Bu hastalar erişkin yaşa geldiklerinde akciğere giden damara ait kapakta ciddi yetersizlikler olur ve bu yetersizliğe bağlı kalp yetersizliği şikâyetlerinden genellikle muzdarip olurlar. Bu yaşlarda buradaki kapağın müdahale edilmesi ve değiştirilmesi gerekmektedir. Biz, hastamız Özcan Bey’i poliklinikte gördüğümüzde yaptığımız tetkikler sonucunda kapalı yöntemle perkütan olarak, bu kapağın değiştirilebileceği ile ilgili bir kanaatimiz oluştu. Hastayı da bu konuda bilgilendirdik. Hastamız da bunu kabul etti ve ardından ameliyat işlemini gerçekleştirdik” dedi.

BURSA’DA İLK KEZ YAPILDI


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yapılan bu operasyonun, fallot tetralojisi olan hastalarda modern tedavi yöntemi olduğunu dile getiren Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Erkan ise, bu işlem Türkiye’de bazı merkezlerde güvenli ve tecrübeli bir şekilde yapıldığını hatırlatarak; “ Biz, Bursa genelinde daha önce yapılmamış olan bu işlemi Bursa Şehir Hastanesi olarak gerçekleştirmiş olmanın sevinci ve mutluluğu içindeyiz” şeklinde konuştu.

‘KENDİMİ İYİ HİSSEDİYORUM’

Ameliyatının başarıyla geçtiğini vurgulayan hasta Özcan Öter; “Doğuştan beri bu rahatsızlığım var. Küçükken bir ameliyat olmuştum. Bu ameliyatın ardından düzenli bir şekilde kontrollere geldim. Daha sonra doktorlara akciğere giden damarda sorun olduğunu söylediğimde bir müdahale olması gerektiğini söylediler ve ameliyat kararı alındı. Ameliyat süreci çok güzel geçti. Doktorların desteği çok güzeldi. Allah izin verirse daha da güzel olacak buna inanıyorum. Yoğun bakım sürecinde de gerek hemşire arkadaşlarımız gerek doktorlarımız olsun gayet güzel ilgilendiler. İki gün yoğun bakımda kaldım. Ardından normal bir odaya geçtim. Kendimi şu an iyi hissediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.