uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

‘KAPANMA FELAKET OLUR!’

‘KAPANMA FELAKET OLUR!’


28.07.2021 10:26
A+
A-

Aydın, sert önlemlerin tekrar yaşanmaması için aşı çağrısı yaparken, esnafın faizsiz ve uzun vadeli kredi ihtiyacının karşılanması gerektiğini belirtti.

Mustafakemalpaşa Madeni Eşya Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Önder Aydın, vatandaşlara aşı çağrısında bulundu.

Türkiye’de günlük vaka sayısının 17 bine dayandığını, sonbahar ile birlikte 4. dalga tehlikesi ve yeniden kapanma önlemlerinin gündeme geldiğini kaydeden Aydın; “18 aylık dönemin büyük bir bölümünü kapalı geçiren esnafımız, defaten yaşanacak bir kapanma karşısında onarılamaz yaralar alacaktır. Bunun için vatandaşlarımızı aşılama konusunda hassasiyete davet ediyoruz. Aşının tercih değil toplumsal bir sorumluluk olduğuna inanıyoruz. Bireysel özgürlükler ancak toplumsal kazanımlarla korunabilir” dedi.

Aşı uygulamasının bir sosyal sorumluluk olarak görülmesini isteyen Madeni Eşya Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Önder Aydın, yeniden kapanmanın ise Türkiye’nin gündeminden çıkması gerektiğini belirterek bu konuda vatandaşlara sorumluluklar düştüğünü kaydetti.

‘BİNLERCE ESNAFIN KAPANACAĞINI UNUTMAMALIYIZ’

İngiltere, İtalya ve Rusya gibi ülkelerde aşı zorunluluğu getirildiğini hatırlatan Aydın; “ Salgının bir daha geri gelmemek üzere ortadan kalktığını düşünmek için erken. Fakat bugün 18 aydır süren mücadelede gelinen noktada insanlık için bir umut var. Çünkü aşı var. Salgın ile mücadelede tek çaremiz aşı; bu sebeple vatandaşlarımız tek çıkış noktamız olan aşıyı önemsemeli. Maalesef son dönemde vaka sayılarında tekrar bir yükseliş yaşanıyor. Bu artan vakalardan Mustafakemalpaşa’da payına düşeni alıyor. Pozitif vaka sayının 200 sınırına dayandığı Mustafakemalpaşa’da 100 bine yakın doz aşı yapılsa da bu oranın artması gerekiyor. Ülkemizdeki aşı tedarikinin sorunsuz seviyelere geldiği bir ortamda aşıdan imtina edilmemelidir. Şüphesiz salgından en büyük darbeyi alan esnaflar olarak ekonomiyi durma noktasına getiren çok sert karantina önlemlerini tekrar yaşamak istemiyoruz. Tekrar binlerce işletmenin kapanacağını, eğitimin duracağını, sokağa çıkma yasaklarının başlayacağını unutmamalıyız. Bireylerin aşı konusunda duyarlı olmasını bekliyoruz” dedi.

‘HİBE DEĞİL SIFIR FAİZLİ KREDİ’

Aydın, Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in Kovid-19 salgını sürecinden etkilenen esnaf ve sanatkârların yeniden ayağa kaldırılması için faizsiz ve uzun vadeli can suyu kredisi talebinde bulunmasını ise olumlu karşıladıklarını söyledi.

Salgından en çok etkilenen kesimin esnaflar olduğunu kaydeden Aydın; “Bizler hibe değil, geri ödemeli sıfır faizli kredi istiyoruz. 2-3 bin TL’lik hibe ile esnafımız yapacaklarını gerçekleştiremiyor, borçlarını ödeyemiyor. Ancak sıfır faizli ve uzun vadeli can suyu kredisi ile kısıtlamalardan olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkârımız tekrar ekonomiye kazandırılabilir” ifadelerini kullandı.

Aydın son olarak, geçen yıllarda olduğu gibi yeniden araç alımlarında ÖTV indirimi yapılmasının hem esnafı hem de piyasaları rahatlatacağı değerlendirmesinde bulundu.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.